U vremenom kada su mobilni telefoni opsteprisutni kod svakoga i postoje 5,76 milijardi jedinstvenih korisnika mobilnih telefona da ti se izbor sveduje na Apple / Samsung / Xiaomi i jos 2-3 brenda mi je neshvatljivo.
Nokia, Motorola su bleda senka onoga sta su bili nekad, a imaju brend iza sebi... steta sta su postali kineski generic shit.
Huawei blokirali su ga zbog corpo razloge, HTC propo, LG propo, Sony eno ga na staklenim nogama... Microsoft odlucio da nema vise para za bacanje.
Prosto mi je neshvatljivo kako nema prostor za veca raznolikost: Potraznja nikad veca - Raznolikost nikad manja.
I? Na sta smo se sveli? Bukvalno neznam sta odabrati za iduci telefon posto je izbor katastrofalan.
Ne ide mi se sa Xiaomi bas zbog tog HyperOS sranje koje stavljaju i neka njihova bezvezalna resenja pa sad jos i agresivno furanje AI alatke.
Samsung - NE! Zakleo sam se davno nece to sranje u mojoj kuci.
I ostaje mi Pixel kao genuine Android iskustvo bez bloatware-a ili da mozda menim tabor i predjem na Apple OS a ne zelim jer ce poceti da me agresivno stavlja u taj njihov eko sistem, a to kosta novce