• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Xiaomi XRING O1 je veoma dobar proizvod za prvi high-end telefonski SOC firme. Ima još velikih mana, pre svega to što nema integrisan modem ali vredi pratiti. Da vidimo da li će još neko osim Mediateka patpaljivati vatru pod Qualcom-ovim nogama. Da, znam da je dosta dizajna licencirano od Mediateka, pre svega GPU, ali i dalje je impresivno. Sada samo da čekamo da vidimo da li će stvarno napredovati i rešavati mane ovog proizvoda u sledećim generacijama.

Prijatelj ima čudnu situaciju. Nestale su mu sve starije poruke u Viberu na Android telefonu. Nije uključio backup na Google drive.

Ali, poruke su mu i dalje vidljive na Viberu za Windows.
Da li postoji neka fora da prebaci poruke sa Windows-a na Android?

Prijatelj ima čudnu situaciju. Nestale su mu sve starije poruke u Viberu na Android telefonu. Nije uključio backup na Google drive.

Noup.

Imao sam sličan problem. Android ima poseban backup, iOS ima poseban backup, Windows ima poseban backup (koji nekada može da se obriše kada se syncuju poruke)

Viđao sam neka kao "paid rešenja" ali ne pada mi na pamet da ih probam.

Može da napravi bota nekog koji će da skroluje kako se učitavaju poruke i da snima ekran, a onda posle da taj video pusti kroz OCR skriptu neku. Lagano može da se vibe coduje sve to, projekat od pola sata :)

1756312722342.webp

A sto se tice nekog drugog rešenja, ne znam. Možda da pusti poruku supportu da kaže da su mu nestale poruke na mobilnom odjednom pa možda mu pomognu nekako ako je bug ili tako nešto.

edit*
i naravno posle treba izvučene poruke da doda u import friendly format za viber na telefonu :D fun

Nekada nije bilo tako, mogao si vidjeti poruke ako su na bar jednom od tvojih uredjaja, dok je za multimediju trebao sync. A onda su iz ko zna kog razloga odlucili to da uklone.

Ja nisam bio upalio cloud sync i kada sam odradio downgrade iosa izgubio sam sve poruke unazad 5+ godina. Odlucio da se ubuduce ne zajebavam sa trash softverom kao sto je Viber.

Mada realno sta ce vam prastare poruke. Nego da, Viber ima neki cudan sistem. Imao sam ga syncovanog na macbook-u i telefonu, onda sam izgubio svoj mob broj i kupio novi uredjaj al da bi jelte mogao da aktiviram stari viber backup na novom uredjaju, trazilo mi da ubacim kod koji je poslat na broj koji vise nemam. Tako da sam u jednom trenutku imao skroz novi Viber bez ikakve proslosti sa novim brojem a na laptopu mi je picio stari Viber jer ti ne trazi ponovo da verifikujes taj broj kad se jednom uradi, sa sve starim kontaktima i porukama.

Na kraju sam nuke-ovao taj stari viber i njemu dodao nov broj i aj cao. Pocelo previse da me nervira sto nisu sinhronizovani.

Ako neko još nije obavešten, od danas (09.09.) pa do 12.10. je u toku promocija kod zvaničnih distibutera Samsung telefona (u koje naravno spadaju i operateri) gde se uz kupovinu nekog od modela iz S25 ili Z 7 (Flip ili Fold) serije na poklon dobija i S25 FE (128GB) telefon.
Taman mi krajem meseca ističe ugovorna obaveza, pa da se počastim nekom S25-icom, merkam Ultru (256GB) ili S25+ (512GB).

Ne verujem. Verovatno ima segmentni ekran, pa osvetli segment da pokaže ako ima uključen PD, da daje maksimalnih 35W, itd. Ali nemam lično iskustvo sa njim. Ja imam Asometech od 65W i baš sam zadovoljan njime, odlično se pokazao.

Svidja mi se ekran pozadi, ali treba se i navici da ga svaki put okrenes...
i moze da se koristi i kao gameboy 😅

Još jedna bepredmetna inovacija kojoj je jedini posao da olakša posao ljudima u marketingu.

Deluje prilično beskorisno, samo još jedna stvar više koja može da se polupa i srče bateriju. Jedinu svrhu koju vidim je ako ti je fon na stativu da snimaš nešto pa možeš odmah da vidiš da li je sve u kadru inače meh.

Ako je OneUI užas (ni meni se ne dopada btw), onda su MIUI i HyperOS najveće katastrofe. Pixel najbolji.

U vremenom kada su mobilni telefoni opsteprisutni kod svakoga i postoje 5,76 milijardi jedinstvenih korisnika mobilnih telefona da ti se izbor sveduje na Apple / Samsung / Xiaomi i jos 2-3 brenda mi je neshvatljivo.
Nokia, Motorola su bleda senka onoga sta su bili nekad, a imaju brend iza sebi... steta sta su postali kineski generic shit.
Huawei blokirali su ga zbog corpo razloge, HTC propo, LG propo, Sony eno ga na staklenim nogama... Microsoft odlucio da nema vise para za bacanje.
Prosto mi je neshvatljivo kako nema prostor za veca raznolikost: Potraznja nikad veca - Raznolikost nikad manja.

I? Na sta smo se sveli? Bukvalno neznam sta odabrati za iduci telefon posto je izbor katastrofalan.

Ne ide mi se sa Xiaomi bas zbog tog HyperOS sranje koje stavljaju i neka njihova bezvezalna resenja pa sad jos i agresivno furanje AI alatke.
Samsung - NE! Zakleo sam se davno nece to sranje u mojoj kuci.
I ostaje mi Pixel kao genuine Android iskustvo bez bloatware-a ili da mozda menim tabor i predjem na Apple OS a ne zelim jer ce poceti da me agresivno stavlja u taj njihov eko sistem, a to kosta novce :)

Back
Top Bottom