• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

Ево сада погледах Duo, брутално! Нисам знао да раде на њему.Нажалост, немам прилику узимати оригинале, од оригиналних конзола за које Analogue ради напредне клонове. Претпостављам да су оставили простор за лако удешавање покретања народних верзија игара? Не-оптичка варијанта.

Sve konzole do sada su im imale mogućnost pokretanja ROM-ova sa SD kartice. Pocket zasad još nema, ali vidjet ćemo hoće li izaći jailbreak kada izađe verzija 1.1 firmwarea.

Феноменално. Јако ме радује овакав развој ствари. PS1 и Saturn Analogue су ми приоритети, међутим постепено ћу узети све конзоле које Analogue направи.

Obzirom da Mister core-ovi vremenom budu bolji od onoga što Analogue nudi, bolje je uložiti u to pare imho. Pocket se isplati zbog formata, ali ove kućne varijante i nisu nešto isplative. A ima još zanimljivih sistema na kojima se radi.

U narednih godinu-dvije možemo očekivati potpuno funkcionalne core-ove za PS1, Saturn, 3DO, CDi, 32X, Jaguar, Midway Y Unit, Midway Wolf Unit, NeoGeo Pocket (Color), Sharp X68K, Pico8, to mi prvo pada na pamet.

OK, iskesirao sam se za DE10-Nano, skoro 300 dolara sa shippingom plus carina ce da me naguzi s obe strane. Sta mi sledece treba? Ram? Analogni board? Gluposti poput wifi dongla i usb switcha imam, mada ako imate neku dobru preporuku za nesto sto odlicno radi posao - slusam.

IO board ne bih kupovao nikako dok PS1 i Saturn core-ovi ne izađu iz bete. Ako se ispostavi da trebaju dva SDRAM modula za dobar rad, onda si bacio pare na analog board i moraš preći na digital.
Moja preporuka: 32MB modul, heatsink, kabl sa prekidačem, kvalitetna microSD kartica, i HDMI>VGA adapter ako ti treba analogni izlaz.
Možeš naručiti sa https://misterfpga.co.uk/ ako hoćeš da ti brzo stigne, imaju generalno kvalitetne proizvode, a možeš i sa Aliexpress-a neki all-in-one set za cca $50-60.

IO board ne bih kupovao nikako dok PS1 i Saturn core-ovi ne izađu iz bete. Ako se ispostavi da trebaju dva SDRAM modula za dobar rad, onda si bacio pare na analog board i moraš preći na digital.
Moja preporuka: 32MB modul, heatsink, kabl sa prekidačem, kvalitetna microSD kartica, i HDMI>VGA adapter ako ti treba analogni izlaz.
Možeš naručiti sa https://misterfpga.co.uk/ ako hoćeš da ti brzo stigne, imaju generalno kvalitetne proizvode, a možeš i sa Aliexpress-a neki all-in-one set za cca $50-60.
Do jaja, hvala.

S tim prekidačem pazi za koliko ampera je predviđen. Meni MT32-Pi nije htio raditi kako spada kada je napajanje išlo preko takvog prekidača (imao sam još i nekoliko ovih dodatnih dongleova za BT, Wifi i slično). Kada sam spojio direktno radilo bez problema :D

Nisam još sastavio MT32-pi, ali obzirom da sam i prekidač kupio sa misterfpga.co.uk kontam da će raditi. :)

Za sad sam poručio samo ram sa Alija da ispadne ispod 50, ostatak ću malo po malo.

RAM i heatsink su najbitniji za početak. Ethernet ti treba jednom na početku, nakon toga možeš preko WiFi-a raditi update. Da ide brže skini PC verziju update-all skripte i sačuvaj fajlove na kompu pošto ide jako sporo kad direktno na Mister-u radiš od nule:

RAM i heatsink su najbitniji za početak. Ethernet ti treba jednom na početku, nakon toga možeš preko WiFi-a raditi update. Da ide brže skini PC verziju update-all skripte i sačuvaj fajlove na kompu pošto ide jako sporo kad direktno na Mister-u radiš od nule:
Heatsink sa ili bez ventilatora?

Bolje bi bilo sa ventilatorom koji može raditi na 3.3V, ali za početak može i samo heatsink, pošto bez ičega SoC bude baš vruć na dodir.

Inače skupio sam minimum - fpga, strujni prekidač, heatsink. Čekam ram da mi stigne pa da probam PSX. Pokušao sam NES core da pokrenem ali nisu mi romovi u ines2.0 formatu pa dobijem samo sivi ekran. Nisam imao više vremena za zezanje 😁

Inače skupio sam minimum - fpga, strujni prekidač, heatsink. Čekam ram da mi stigne pa da probam PSX. Pokušao sam NES core da pokrenem ali nisu mi romovi u ines2.0 formatu pa dobijem samo sivi ekran. Nisam imao više vremena za zezanje 😁
Za rom packove searchaj na archive.org "htgdb-gamepacks" :D (potreban besplatan account za skidanje)
Imaš već pripremljene packove za sve poznatije i neke manje poznate konzole. Ako je pack u zip formatu, ne moraš ga unzippati, samo kopiraj u Mister folder tako kako je (Mister može otvarati zip fileove kao da su obični folderi).

A imaš i SmokeMonster's Everdrive Pack, gdje je sve kategorizirano do u detalje.

Back
Top Bottom