• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

Mister ima odlične retro LCD filtere za stare handhelde, evo mog favorita koji ne čini sliku previše tamnom:

Мене највише интересују FPGA клонови PS1 и Saturna. Слабије пратим ову сцену, има ли неких помака озбиљнијих?

Hvala za info. Napraviću neki obični panel dok ne stigne ovo sa Aliexpressa, da ne bih slučajno odvalio neki SMD sa donje strane Pi 3.

Prije nekoliko dana su dodali razne shadow mask filtere i presete u update_all skriptu i moram priznati da izgledaju jako dobro, a za razliku od softverske emulacije performanse ostaju iste (PVM preset @ Metal Slug).

Druga stvar, početkom januara nisam uspio pokrenuti apsolutno nijednu PS1 igru od njih 20-tak testiranih, sada je skoro sve od toga moguće igrati uz manje ili veće grafičke artifakte. Baš se osjeti manji lag u odnosu na Duckstation i Retroarch čak i sa bežičnim kontrolerom.

Prije nekoliko dana su dodali razne shadow mask filtere i presete u update_all skriptu i moram priznati da izgledaju jako dobro, a za razliku od softverske emulacije performanse ostaju iste (PVM preset @ Metal Slug).

Druga stvar, početkom januara nisam uspio pokrenuti apsolutno nijednu PS1 igru od njih 20-tak testiranih, sada je skoro sve od toga moguće igrati uz manje ili veće grafičke artifakte. Baš se osjeti manji lag u odnosu na Duckstation i Retroarch čak i sa bežičnim kontrolerom.

Ako postoji objektivan razlog zbog kog vredi preci sa emulacije na mister, za mene je to input lag.

Nije uvijek očigledna razlika između softverske emulacije i fpga implementacije/simulacije kada je input lag u pitanju, zavisi i od igre i od sistema (barem meni) ali u PS1 je baš 'opipljivo' čak i u ovoj alfa fazi. I to sve sa jednim 32MB modulom.

P.S. Ko hoce da naruci DE10 moze to uraditi preko Terrasic sajta (proveriti emajlom prvo), 210$ + 40$ shipping.

Kontaktiraš ih preko .edu mail adrese i dobiješ skoro pa besplatan shipping.

Gde naci .edu mejl, pitanje je sad.

Ja sam nabavio DE10 pre skoro godinu dana, dok je bio jos dostupan na Digikey-u, ali me mrzi da nabavim add-onove i kuciste.

Sada vidim da je Mouser pomerio rok za jul, a trebalo je biti ~300 na lageru jos pre 15 dana.

I ja sam kupio direktno od njih u martu ili aprilu prošle godine, iskoristio školski mail od kćerke (ne provjeravaju lokaciju i godine) i na kraju izašlo $125 sa dostavom. Dodaci i nešto nisu potrebni, barem za početak, dovoljan je jedan 32MB modul, microUSB OTG splitter, pasivni heatsink i to je to. Eventualno BT/WiFi adapter i HDMI>VGA kabl.

I ja sam kupio direktno od njih u martu ili aprilu prošle godine, iskoristio školski mail od kćerke (ne provjeravaju lokaciju i godine) i na kraju izašlo $125 sa dostavom. Dodaci i nešto nisu potrebni, barem za početak, dovoljan je jedan 32MB modul, microUSB OTG splitter, pasivni heatsink i to je to. Eventualno BT/WiFi adapter i HDMI>VGA kabl.
Meni sad stigao mejl za pre-order. Pa cu videti da rešim to ovih dana ako stignem I bude ga I dalje.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Bitan je DE-10 i kvalitetna microSD kartica, ostalo može sa Aliexpressa bez problema.

Постоји ли икаква индикација да ће Analogue радити напредан FPGА клон од PS1? Или нека друга компанија? Претпостављам да ће се оптички драјв прескочити?

Analogueova iduća konzola je Duo (ima optički pogon), a većina ljudi pretpostavlja da će nakon toga izbaciti PS1.

Back
Top Bottom