• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

Moze li pomoc? Imam DE10-nano, napajanje, otg kabel, koristim zicni PS4 gamepad. Nemam nikakav IO board niti dodatni ram (danas mi je stiglo 128MB nisam stigao ni da otvorim). Skinuo sam najnoviji Mister softver na karticu, pustio ga da se exkpanduje. Uradio update svega preko skripte iz menija. Skinuo sam NES romset sa archive.org. verifikovao da su romovi iNES2.0 format. Medjutim kada ucitam NES core, pa posle toga i rom, samo dobijem sivi ekran, igra uopste ne krene. Imam uisak da gresim u necemu osnovnom.

Mislim da je za NES potreban SDRAM.

EDIT: nije pod 'optional'

Mislim da je za NES potreban SDRAM.
Moguce, probacu veceras sa ramom, mada mi Genesis radi dobro. Ovde se ne pomnje:

Genesis, GBA i PCE rade bolje sa ram-om, ali je opcionalno.
Evo ga, radi sa NES sa ramom. Sad tek shvatam koliko sam glup, potpuno sam pogresno interpretirao tabelu. Ja sam pretpostavio da zahteva ram samo ako u desnoj koloni nesto pise. A lepo na vrhu stoji da je to spisak corova koji podrzavaju ILI ZAHTEVAJU ram. Jesus.

Super, sad kad vec imam ram odo probati PSX :D

Za Beta verziju PSX core radi odlično. Uključi opcionalnu CPU Cache opciju u debug meniju, solidno popravlja framerate.

Za Beta verziju PSX core radi odlično. Uključi opcionalnu CPU Cache opciju u debug meniju, solidno popravlja framerate.
Jesam, odlicno radi. Porucio sam i 2. stick memorije, posto su pominjali potencijalna buduca unapredjenja za dual slot ram, a nije skup cak i da se izjalovi. Ovaj mi carina naplatila samo 300 din.

posto su pominjali potencijalna buduca unapredjenja za dual slot ram
Ili sačekaj da vidiš kakva će biti situacija sa Saturn core-om pošto se unapređenja za PSX trenutno odnose (samo) na zvuk, i to u manjoj mjeri. Najviše bi od dual ram-a potencijalni 3DO core imao koristi.
Meni sve što mi treba radi čak i sa 32MB memorijom.

Ili sačekaj da vidiš kakva će biti situacija sa Saturn core-om pošto se unapređenja za PSX trenutno odnose (samo) na zvuk, i to u manjoj mjeri. Najviše bi od dual ram-a potencijalni 3DO core imao koristi.
Meni sve što mi treba radi čak i sa 32MB memorijom.
Citao sam negde da se pored originalnog zvuka pominju jos neki dodatni improvementi, ali nema sanse sad da nadjem taj clanak. U svakom slucaju nece da skodi, ne kosta puno.

Odlična vijest, očekivao sam ovo ali ne ovako brzo.
Konačno se može igrati prava verzija Mortal Kombat II. :)

Ај' и овде, није згорег за овакав квалитет.

EDIT: Бржи прсти од памети, видим да је већ постављен видео. Двоглуп сам, соришка. Може брисање поста, ако треба.

Jao jao :D. Oprosttite na voznji, Svedska mi je najmanje omiljena nisam je vozio 5 god barem.

Необично добра слика, јеси ли користио неки upscaler или Mister може сам да испоручи ово на HD тв-у?

Mister ima fantastičan upscaler sa dosta opcija na per-core osnovi u kombinaciji sa glavnim .ini fajlom. Ide do 1440p60 ja mislim.

Back
Top Bottom