• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

Jel moze neki TLDR za pocetnike? Sta mi je neophodno, a sta je dobra ideja da se uzme za retro setup od nule? Koje su opcije za univerzalni kontroler (pretpostavljam ds3 preko bluetootha, ima li nesto sa manje laga?), koje za originalne kontrolere? Sta mi treba od addon boardova, io, ram etc? Od outputa i digitalni i analogni dolaze u obzir.

Jel moze neki TLDR za pocetnike? Sta mi je neophodno, a sta je dobra ideja da se uzme za retro setup od nule? Koje su opcije za univerzalni kontroler (pretpostavljam ds3 preko bluetootha, ima li nesto sa manje laga?), koje za originalne kontrolere? Sta mi treba od addon boardova, io, ram etc? Od outputa i digitalni i analogni dolaze u obzir.

Neophodno: Terasic DE10-Nano i microSD kartica.
Dobro je imati: SDRAM, USB hub (ne mora biti službeni, možeš koristiti bilo kakav USB hub koji već imaš), wifi adapter (ako se ne želiš spajati žičano), BT adapter, I/O board analogni (ako se misliš spajati na CRT televizore/monitore), neka mini bežićna tipkovnica za lakši setup (ovako nešto), neko bolje napajanje od 4A ako ćeš imati puno dodataka spojenih istovremeno (većina ljudi koristi ovo napajanje od Mean Wella)

Za latencije imaš ovu ogromnu tablicu sa svim mogućim kontrolerima testiranim na Misteru:

Ja osobno koristim 8bitdo BT kontroler kao univerzalni kontroler. Možeš koristiti što god ti je najdraže.

Za originalne kontrolere ti trebaju SNAC adapteri, a postoji i Blisster dodatak koji ima istu funkciju (Googlaj pa pogledaj o čemu se radi). Osobno ne koristim pa ne mogu dati neke informacije iz prve ruke.

Neka netko doda ako sam nešto zaboravio :)

Last edited:

Ne mora analogni IO board za CRT monitore ili televizore, stavise, direct video je bolja opcija zato sto "Direct Video produces a 24bit color signal, which is superior to the 18bit signal coming from the IO Board. However, few cores use 24bit color, so the improved color depth may not make much of an impact depending on the cores you run."

BEWARE OF VOLTAGE!!: I need to take a moment to remind everyone that the sync voltage of these adapters will be TLL-level. That should be compatible with PVM’s and BVM’s (always check your service manual!), but if you’re connecting to SCART equipment, a 470ohm resistor will be required or you can destroy your equipment.

Potreban je ovaj kabl: https://ultimatemister.com/product/rgb-scart-cable/

Cak ce digitalni IO board mozda biti neophodan za PS1.

Dok ne izađu Saturn i PSX core-ovi ne bih investirao previše u 'setup', ovo je dobar početak recimo s kojim si pokrio najmanje 80% retro konzola i igara za iste:

Znači DE-10 Nano i 'stock' napajanje, 32MB RAM, heatsink, OTG adapter/kabl.

Više ne treba dual SDRAM za PSX, barem zasad.
Vidjet ćemo što će biti kada krene implementacija zvuka.

Šta znači dual sdram? Više od 128mb?

Dvije pločice SDRAM-a (mislim da je on koristio dvije od 128MB). Ali nije stvar u megabajtima nego u bandwidthu, ako se dobro sjećam.

Last edited:
Prvo, dobre vesti. PS1 core izasao u alfa stanju:

Drugo, lose vesti...

c6b6e075-826a-4831-bfc4-a61b263c7d26_text.gif

(ionako nema nigde da se kupi)

Srecom sam kupio jedan od zadnjih primeraka preko jedne niske firme pre nego sto je poskupeo po prvi put...

Doduše treba napomenuti da taj PS1 core tehnički nije za MiSTer, samo za istu pločicu koju koristi MiSTer. Znači dok netko ne porta u MiSTer framework, morat će se koristiti zasebna SD kartica na kojoj je samo taj PS1 core. Naravno, u razvoju je i dalje PS1 core od strane Roberta Peipa (FPGAzumSpass) i taj core se razvija direktno za MiSTer.

Last edited:
Ja kontam da ima barem pola godine do nekog 'playable' statusa bez većih problema. Kupiš po Academic cijeni, sad je već dosta veća razlika nego kad sam ja kupovao. Bitan je DE10N i 32MB SDRAM i ništa više.

Konačno sam našao vremena nakon pola godine da sastavim sve. Nije nešto lijep 'setup' na oko ali sve je funkcionalno, trebam napraviti još jedan gornji custom cover jer ovaj 3d print nije uspio nažalost, a ostali na ebay-u su pravljeni za regularne ventilatore.

Još jedan polu-uspješan 3D print gornjeg covera, ali barem se nije raspao kao prošli, ostaviću zasad dok drugaru ne stigne kvalitetniji polimerizacijski filter.
Btw, izbrojao sam čak 15 (aktivnih) lampica, a još nisam počeo sastavljati MT32Pi. :ROFLMAO:

Još jedan polu-uspješan 3D print gornjeg covera, ali barem se nije raspao kao prošli, ostaviću zasad dok drugaru ne stigne kvalitetniji polimerizacijski filter.
Btw, izbrojao sam čak 15 (aktivnih) lampica, a još nisam počeo sastavljati MT32Pi. :ROFLMAO:
Ako postoji projekat vredan custom kućišta - ovo je.

Ono što se uveliko prodaje po internetu ne bi odgovaralo ovom setupu nažalost, tako da bi se moralo praviti neko baš custom, al' trenutno nemam ideje, alata i znanja za tako nešto. :p

Ono što se uveliko prodaje po internetu ne bi odgovaralo ovom setupu nažalost, tako da bi se moralo praviti neko baš custom, al' trenutno nemam ideje, alata i znanja za tako nešto. :p
Mogu ti ja u 3du izmodelovati kuciste.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Može i tako. Zapravo lakše je da uzmem neki template sa thingverse-a i skontam koje izmjene treba napraviti. Najveći problem je ovaj IO Board sa Aliexpressa, kvari sve. Sreća pa radi kako treba nakon par modifikacija.

Može i tako. Zapravo lakše je da uzmem neki template sa thingverse-a i skontam koje izmjene treba napraviti. Najveći problem je ovaj IO Board sa Aliexpressa, kvari sve. Sreća pa radi kako treba nakon par modifikacija.
Cimni kad smislis, nije to neki posao kontam.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Back
Top Bottom