• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

Pošalji Terasic-u mail sa .edu domene, reci da si student i dobićeš DE-10 za $25 manje.
Iovako se razmisljam o Mega EverDrive PRO za crni petak, mozda bi mogao da uzmem ovo posto je ista cena manje vise barem za pocetni nano. Koliko je okvirno postarina ne mogu da vidim dok se ne registrujem i pisu li pravu vrednost paketa na posiljci?

A izgleda da su se i oni opametili sa univerzitetskim popustom.
''Also, please upload a copy of your Professor or Student ID card to your member profile webpage. Once we received and reviewed a valid ID and correct school information, we will ship the board(s) you ordered immediately.''

Koliko je okvirno postarina ne mogu da vidim dok se ne registrujem i pisu li pravu vrednost paketa na posiljci?
Kad sam ja naručivao u martu, za BiH je shipping bio oko $60, moguće da je za Srbiju povoljnije. Međutim onda sam iskoristio onaj Pesoto forwarding servis iz USA pa me na kraju izašlo $27 sveukupno i srećom nisu tražili bilo kakvu potvrdu za uni popust. Od osnovnih stvari bih preporučio 32MB RAM-a, aktivni cooler i USB hub. Ostalo nije obavezno.

Samo ako te zanima NEO GEO i sl. onda će ti trebati 128MB RAM. Ja bih prije preporučio RAM nego USB hub (za to možeš iskoristiti bilo koji USB hub koji već imaš).

Ja ne bih ulagao puno para u RAM dok se ne vidi šta će biti sa podrškom za dva 128MB modula (plus Digital IO Board) ili jednim od 256MB (Analog i Digital IO). Sve osim jedno 30% Neo Geo naslova radi i sa 32MB.

No offense, ali radije bih platio 25 dolara nego se pretvarao da sam student 😂

Mnogo je veci problem 60$ dolara postarina i carina. Ode cena u kurac a to je tek pocetak sastavljanja. :/

Ne znam kako je tamo ali kod nas carinu obračunavaju i na artikal i na cijenu shippinga, tako da to ide i do +35-40% ukupnog iznosa. Na kraju se bespotrebno nakupi dodatnih troškova (koji se mogu izbjeći).

Ko hoće najbolje i najskuplje ne treba gledati dalje od misteraddons.com ali tu sa shipping-om full Mister ide za cca $500.

Ovdje bi shipping trebao da je dosta povoljniji iz EU (10-20€) ali oba također nude samo u kompletu:
1. antoniovillena.es/store/
2. ultimatemister.com

Meni nisu jasni ovi likovi što prave grdosije od kućišta za Mister i RPi. Mislim ffs gledao sam video gdje lik stavlja sićušne Mister komponente u PC kućište....

Kakve veze fizičke dimenzije imaju sa veličinom kućišta? I u arkadnom aparatu sa originalnim hardverom je unutra 90% vazduh i žice. Totalno bi stavio mister u fullsize kućište od amige ili c64.

Back
Top Bottom