• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE Microsoft Gamepass servis (kupovina, konverzija Gold-a u GPU, deljenje, pitanja)

Sinoć sam se malo pozabavio kupovinom i konverzijom, i ovo pod 4. nije baš tako jednostavno (barem na PC-u), konstantno sam dobivao grešku da GamePass nije moguće aktivirati jer prethodna pretplata (Live Gold) nije iz iste regije, bez obzira koliko sam puta pokušao promijeniti regiju direktno preko Windowsa, preko MS accounta, PayPal-a, MS Store-a i sl.
Rješenje je bilo preko VPN-a aktivirati brazilski Live Gold (uzeo sam 1 godinu jer nisam bio siguran da još radi 1:1 konverzija), vratiti sve na default regiju (Windows, billing/shipping adresu na MS sajtu, MS Store), i onda aktivirati 7-dnevni GPU kod koji sam imao od ranije. Sve se uredno konsolidovalo, a nije loše je što su mi kartica i GamePass regija ostale vezane za Brazil tako da mogu od aprila sljedeće godine nastaviti plaćati u BRL, što izađe oko 4 i 6.5€ mjesečno za PC i Ultimate pretplatu respektivno.
Pozdrav! Nov sam na forumu, pratio sam tutorijale i upustva koja ste davali ovde i najzad nekako uspeo da ridimujem kodove (brazilske) i konvertujem ih u GPU. Hteo sam da pitam koja je kartica kod tebe u pitanju, dinarska ili devizna? Pitam zato što je kod mene za nalog vezana dinarska kartica, pa nemam predstavu da li će, kad pretplata istekne, MS moći da sa nje naplati novu pretplatu koja je izražena u BRL-u.

U pitanju je debitna Mastercard kartica u lokalnoj valuti, nije devizna.

Jel probao neko? Jel pouzdan sajt?

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока
Si vec ispucao onu gruntovu foru za 3 godine?

Si vec ispucao onu gruntovu foru za 3 godine?

Samo godinu dana sam kupio gold i pretvorio u gamepass tako da, da ispucao sam.

Ako ti prolazi kartica, možeš na sekundarnom turskom nalogu napraviti da Gamepass plaćaš na mjesečnom nivou (recurring billing, manje od 3€ Ultimate, odn. manje od 2€ Console).

Ako ti prolazi kartica, možeš na sekundarnom turskom nalogu napraviti da Gamepass plaćaš na mjesečnom nivou (recurring billing, manje od 3€ Ultimate, odn. manje od 2€ Console).
Cekaj samo malo ,znaci treba napraviti novi (TURSKI AKO SAM DOBRO RAZUMEO) nalog i onda tako registrovati konzolu na jos jedan nalog i karticu vezati za taj turski nalog?A kako onda da igram sa svog profila igre?
Ja ne znam turski,meni je brat od tetke napravio nemacki nalog jer zna nemacki i vezao karticu pa tako idem na gamepass...

Otprilike. Prebaciš komplet konzolu na tursku regiju, napraviš sekundarni account sa turskim podacima sa kojeg ćeš se pretplatiti na neki od Gamepass-ova. Onda se vratiš na primarni profil i Gamepass će biti dostupan i na njemu sve dok je sekundarni prisutan na konzoli. A sa tog sekundarnog također možeš gift-ovati igre na primarni uz par dodatnih koraka dosta povoljnije.

Ne treba ti neko posebno znanje turskog, a ako imaš malo noviji telefon imaš i live prevod preko kamere na engleski ili neki drugi jezik.

Da ali imam 115 kupljenih digitalnih igara na ovom mom postojecem nalogu [emoji846]

Pa podelis sa tog novog naloga na svoj main. Buraz i ja delimo isto jedan nalog, dodas u family i samo menjas acc kad treba da skines igru, na pc je bar tako, mozda na konzoli ni ne moras menjati ako su oba ulogovana.

Pa podelis sa tog novog naloga na svoj main. Buraz i ja delimo isto jedan nalog, dodas u family i samo menjas acc kad treba da skines igru, na pc je bar tako, mozda na konzoli ni ne moras menjati ako su oba ulogovana.
Eh kada bi ja sve to znao,verovatno ni ne bi trazio resenja preko neta.

Da li postoji mogućnost da i mi koristimo Xbox Cloud Gaming? Koliko vidim dostupan je u 26 zemalja. Među njima naravno nema Srbije, koja nije podržana ni za korišćenje Game Pass-a, pa ga ipak gejmeri odavde koriste. Do sad nisam koristio GP, ali svakako planiram kupovinu XsX-a, pa bih već sad da počnem da koristim i GP(U). Ukoliko postoji mogućnost da se i kod bas koristi xCloud, onda bih uplatio za Ultimate, ukoliko ne, onda Console pretplatu. Odavno sam batalio gaming na PC-u, tako da nemam jak komp za igre već non-gaming laptop, pa sam mislio da isprobam xCloud i na taj način isprobam neke od novih igara (npr. Halo Infinite, FH5) dok ne kupim XsX. 😉

Eh kada bi ja sve to znao,verovatno ni ne bi trazio resenja preko neta.
Ne znam kako ide na konzoli, ali kontam da je isto kao i na PS.
Na pc-u si ti ulogovan na svom, a drugi acc na svom kompu. Na sajtu microsofta dodas taj guest mail nalog kao family i to je to.
Tipa ako brat hoce da skida igre sa gamepass-a, samo se uloguje sa mojim acc kod sebe na kompu, skine sta mu treba i promeni acc nazad na svoj i igra.
Verujem kad koristis na konzoli, je jos manje cimanje jer su oba accounta ulogovana na istu konzolu, pa ne moras logout nego samo menjas, ali to bolje neko sa xbox-om da ti potvrdi.

Ne znam kako ide na konzoli, ali kontam da je isto kao i na PS.
Na pc-u si ti ulogovan na svom, a drugi acc na svom kompu. Na sajtu microsofta dodas taj guest mail nalog kao family i to je to.
Tipa ako brat hoce da skida igre sa gamepass-a, samo se uloguje sa mojim acc kod sebe na kompu, skine sta mu treba i promeni acc nazad na svoj i igra.
Verujem kad koristis na konzoli, je jos manje cimanje jer su oba accounta ulogovana na istu konzolu, pa ne moras logout nego samo menjas, ali to bolje neko sa xbox-om da ti potvrdi.
Koliko sam razumeo,dva xbox-a,dva accounta i jednostavno dodas drugi na main (gamepass) konzolu a na drugu se konzolu prvo ulogujes sa svojim accountom i prebacis na taj sto si dodao recimo 10 minuta posla

Moze samo da se konektuje u igru preko VPN-a i onda kada se ucita se diskonektuje i nastavi opusteno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Top Bottom