• Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE
  • Prvi Secret Level Giveaway! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE PC Microsoft Gamepass servis (kupovina, konverzija Gold-a u GPU, deljenje, pitanja)

Chodex

I'm a ghost!
Messages
414
Reaction score
379
Points
63
40 dinara pa nek stoji bar za "offer with gold"

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 

Chodex

I'm a ghost!
Messages
414
Reaction score
379
Points
63
Microsoft Gamepass Ultimate(GPU) je fantastican servis sa velikim izborom igara koji bi svako trebao da koristi ako je na podrzanim platformama, pogotovo sa trenutnom cenom. U pitanju je Netflix za igre, da ne komplikujem sa objasnjavanjem.
Sve Microsoft eksluzive prvi dan, gomila 3rd party igara, ukljucujuci EA igre (za sada samo konzole).
Podrzane platforme Windows 10 i Xbox konzole (One/X i S/SX)

Pretplatu je moguce deliti na 2 konzole (kratko uputstvo ispod) i na 8 PC-a (za ovo je potrebna potvrda i mali guide).

Konverzija kupljenog Xbox Gold servisa u GPU je 1:1 cisto da nebude zabune oko toga i SAMO JEDNOM po nalogu se moze odraditi. Znaci ne mozes sada 12 meseci, pa kada istekne ponovo jos 12 meseci.

Kupovina Gold pretplate i konverzija u Gamepass Ultimate

1. Da bi mogla da se konvertuje Xbox Live Gold pretplata u Gamepass Ultimate potrebno je da vam je trenutno istekao Gamepass.
2. Kupite 12 meseci Gold kodove sa CDkeys, preporucujem region Brazil posto je najjeftiniji i lako dostupan. Mozete maksimum da aktivirate 36 meseci.
https://www.cdkeys.com/xbox-live/memberships/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360-brazil
3. Koristeci besplatni VPN TunnelBear (u programu izaberete Brasil kao regiju) aktivirajte Brazilske kodove na vasem Microsoft nalogu (nije bitno koji je region sam nalog). Ako ste kupili 24 meseca ili manje ukljucite reccuring billing kada vas sajt pita za to, dobijete 1 besplatan mesec za svaki kod. Ako idete na maksimum od 36 meseci onda ne ukljucujete tu opciju.
- Tunnelbear https://www.tunnelbear.com/
- Redeem stranica https://redeem.microsoft.com/enter
4. Bez VPN-a se ulogujete na vas Microsoft nalog i odete na Game Pass sajt i aktivirajte promo 1 mesec GPU za 1$. PAZNJA ako ste do sada vec iskoristili taj promo za 1$ nije problem, bitno je da NISTE konvertovali Gold ranije na tom nalogu, razlika je sto cete platiti punu cenu za 1 mesec GPU ~15$. Ali se konverzija i dalje isplati.
Takodje ovaj korak mozete odraditi i sa same konzole.
- Gamepass sajt https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass

Napomena, ako vam ne prolazi uplata za promo 1 mesec GPU za 1$ iako imate npr 5$ na kartici ili prepaid racunu, dodajte jos sredstava da imate za punu cenu servisa od 15$, znaci najbolje da imate oko 20$ na kartici/prepaid, M$ ce skinuti samo 1$ i troskove transakcije tako da nebrinite, ali nekada ne prolazi uplata ako imate manje sredstava !

Deljenje na 2 konzole mini uputstvo.

1. Oba korisnika se izloguju iz svojih naloga na svojim konzolama.
- Korisnik 1 (Nalog 1), Korisnik 2 (Nalog 2)
2. Korisnik 1 se uloguje na Nalog 2 i odlazi u Settings/Personalization/My Home Xbox i aktivira tu funkciju. Izloguje se iz Naloga 2.
3. Korisnik 2 se uloguje na Nalog 1 i odlazi u Settings/Personalization/My Home Xbox i aktivira tu funkciju. Izloguje se iz Naloga 1.
4. Posle toga se svako na svojoj konzoli uloguje sa svojim nalogom.

Od tog trenutka imate full share, bilo ko od vas da kupi neku pretplatu(gamepass) ili neku igru automatski je imate oboje za koriscenje, mozete i da je igrate u isto vreme(multiplayer ili SP), svako ima svoje achievements i friend liste, znaci skroz odvojeni nalozi, a igre se dele !

Uzivajte !

EKSPERIMENTALNO

OK ovako bi trebao da radi PC sharing Gamepass-a.

Na racunaru sa kojim zelite share da odradite ulogujete se u Microsoft store sa nalogom koji ima aktivnu GP pretplatu, pa se takodje ulogujete sa tim nalogom u Xbox aplikaciju.

Posle toga u Xbox aplikaciji odete u settings, General sekcija i ukljucite Offline permissions. Ukljucivanjem te opcije omogucujete da na 2 racunara u isto vreme igrate istu igru.

Ovo bi trebalo da je dovoljno, a ako ne radi takodje na vasem nalogu koji ima GP pretplatu dodajte pod Family nalog sa kojim bi da delite.

Dok neko od nasih ne potvrdi ovo bice pod eksperimentalno :)

31.avgusta mi istice GPU. Ovog puta cu najozbiljnije pristupiti tutorilalu. Na ovom CD keys linku - 12 meseci brazilski Gold je svega 34 eura.
 
Top