• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE Microsoft Gamepass servis (kupovina, konverzija Gold-a u GPU, deljenje, pitanja)

Najverovatnije ti neće proći transakcija, al' ajd možda i prođe još ovaj mesec :)

Imam obavjestenje od banke (verifikacija kartice), juce naravno nisam mogao da kupim igre u storu. Zbog toga mi je cudno da je kartica za GPU danas prosla. Bas su iditoti sto nemaju krstenu podrsku za sve zemlje i onda se cude slabim rezultatima.

Kada je bilo zadnje povecanje cena, Srpski PC gamepass je skocio sa 800 na 950din mesecno.

Evo meni upravo stigla poruka da će mi skinuti 209 lira za GPU.
Sreća pa sam na vreme uzeo nekoliko igara koje sam baš hteo, za te pare bih mogao uzeti možda jednu po američkim cenama 🥲
Mada vidim da novije igre imaju približne cene kao na US prodavnici. Farming Simulator 25 preorder isto košta i kod Turadije i kod Amerikanaca...

GPU i nekako sa ovim poskupljenijma i nije vise toliko bilo jeftinije kod Erdogana kada se uporedi cena sa kodovima na popustu ali u store vise ne smem ni da udjem. Plasim se da necu to izdrzati 😀

Store je odavno iznivelisan kod Erdogana, tako da nije neki "šok" prelazak na US store.

Xbox sam uzeo samo zbog GPU. Ako ostane ovo meni je ok. Mada i dalje nije fer prema igracima iz zemalja koji nemaju svoj store da kupuju igre po us cijenama.

Javi koliko su NBA 2K25, FC25, SM2, SW Outlaws itd. Mani se starih naslova, poenta priče su novi i budući naslovi, a između ostalog su i NEKI stariji naslovi dobijali nivelaciju cena gde su sada skoro pa egal sa Turskom. Ko da nisam do juče svaki dan koristio Erdoganov store :)

Meh, neznam da je itko kupovao Day one naslove kod Erdogana.
Sve sto poznajem ljude, svi su ga primarno koristili za GP i bildanje digitalne biblioteke.
Ja sam za nesto manje od godinu dana pokupio 85 naslova a dao svega 50-60€?!... Sa mislom ostace to za dalje....mozda MS stvarno istavi taj njihov handheld pa imam gotov library... :P

Na internetima postoji skola misljenja da ce nam posle prvog obrisati sve igre koje smo kupili u drugim regijama. Nadam se da su to samo gluposti.

Na internetima postoji skola misljenja da ce nam posle prvog obrisati sve igre koje smo kupili u drugim regijama. Nadam se da su to samo gluposti.
Ne verujem.... Ljudi su samo poceli citati MS-ov User Agreement i nasli ovaj pasus:

Screenshot 2024-09-10 181031.png

Pa to prepisivaju na promene koji ce stapiti na silu posle 30.09... sto nema veze jer ovaj TOS bio i 2023god.

Meh, neznam da je itko kupovao Day one naslove kod Erdogana.
Sve sto poznajem ljude, svi su ga primarno koristili za GP i bildanje digitalne biblioteke.
Ja sam za nesto manje od godinu dana pokupio 85 naslova a dao svega 50-60€?!... Sa mislom ostace to za dalje....mozda MS stvarno istavi taj njihov handheld pa imam gotov library... :P

Ja sam nakupovao oko 600 igara za 2-3 godine, imam skoro sve veće X360, One i current gen hitove, skoro sve imaju "resolution boost",
imam spreman library i za next gen Xbox hardver, a kapiram da ću imati Series X doživotno, za svaki slučaj još samo da zamenim Series S za još jedan X. :D

Slažem se za nove igre da nije neka razlika ali bilo koja malo starija igra je bila baš jeftina u Turskoj što je meni koji ne igram skoro ništa day one bilo i najbitnije.

Svakako bilo je lepo dok je trajalo i to je to. Nisam u fazonu hoardovanja niti će me nešto oštetiti da malo više platim igre koje stignem da odigram ali bilo je gušt uzimati po tim cenama. :)

Last edited:
Slažem se, bilo je lepo dok je trajalo. Ja imam oko 200-tinak kupljenih igara na mom nalogu (uglavnom AAA, AA i poneki indie naslovi), kao i aktivnu GPU pretplatu, tako da sam miran do daljnjeg :)

Back
Top Bottom