• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Disney+ Marvel & MCU

Smatram da čak i treći deo koji je omražen među rajom, ima kvaliteta kao i svaki Raimi'jev film.
Eeeeh, not really. Jako su zurili sa tim filmom, izforsirali su jedva gledljiv film.

kompozicija "brdo likova", imo sasvim kul poster.
btw spiderman 3 kakav god da je mi je bolji od oba mcu spidermana.

Jel Raimi kriv zbog toga? Nije, već studio, znam šta je film, ima so bad its good momenata, i nekih ideja koje bi pasovale za dva filma. Šteta što Raimi nije dobio svoju priliku da uradi treći kako je hteo i četvrti sa Vultureom, cenim da bi to bilo efektivno jer ima šljifa da učini stare ljude jezivim.

Mozda ce sad dobiti novu sansu kada ce ceo multiverse biti u opticaju. Tobey bi svakako hteo jos jedan kamion para.

Videćemo, nemam očekivanja, jer Marvel je mašinerija i retko kada dozvole nekom sa jakim autorskim pečatom da se izdvoji.

Sve se svodi na krupne kadrove glava poznatih njuški, nimalo mašte i stila. Jedino što je pomak što ne preovladava toliko narandžasto plavas boja koja guraju poslednjih par decenija. A i šteta je što ne koriste Spidermanovu strip ikongorafiju koja bi sama po sebi bila dovoljna da podigne interes. Ali moderna vremena traže moderan način marketiranja. Jebigica.

To to, smorili za medalju sa "glavni likovi na centru" posterima. Evo bolji:

gp8k90.jpg

Kao da je u toku konkurs za najgori poster

Što se tiče Spajdermen filmova najbolji su mi ova dva sa Holandom u smislu simpa superherojski, sve pre žali bože. BACANJE PARA što kaže @gruja33

Spajdervers je svoja liga to na računam

Ja ne znam jednog čoveka koji je cenio Rejmija a da je mogao da gleda te njegove Spajdermene. Ja svakako nisam pa mi sad i nije jasno to njegovo vraćanje u Super Hero kao sad je to velika stvar lol. Novi Spajdermeni su ok s obzirom šta im je svrha, MCU filmove ne treba ceniti pojedinačno ni ne prave se zato nego da nadopune univerzum

Zapravo njegova trilogija mi je definitivna verzija Spider-man. Ne računam Into the Spiderverse to je priča za sebe i teško da će neko to da nadmaši u animacijskom smislu kao što ta ekipa animatora radi.

Kod Raimi-ja je jako specifično što je on čovek koji je inspirisan stripom i starinskom komedijom, uzmeš svaki Evil Dead i vidiš koliko je tu skrivenog humora i banalnosti koja proizilazi iz situacije u kojoj se likovi nađu, ali istovremeno kada to želi i može napravi dosta mračnih scena koje su efektivne, a većina režisera bi mu pozavidela na tome.

Ali da se vratim na njegove Spajdermene i zašto ih smatram ultimativnim, čovek razume vrlo dobro stripove, odlično je preneo štreberastu stranu Peter Parker koji pokušava da barata skrivenim i javnim životom sa tim ljudima koji ga okružuju. Onda je primenjena sjajno teenage soap opera drama između Peter-a i MJ, što fali poslednjem Spajdermenu, jer nemaju muda da urade išta sa tim likovima i sve je pod Disney katancem da se neko ne uvredi i šokira. Holland i Zendaya su mi kao dva lepa isečka koja su tu da poziraju, a odabir Toby i Kirsten su mi uverljiviji iako ima dijaloga od kojeg ti se digni kosa na glavi, ali to je sve u službi prezentacije samog stripa na velikom platnu. I onda bih se obrnuo na art direkciju i režiju, iako Spajdermen trilogija ima poprilično zastarele efekte, vidi se jebiga kada je nešto očigledno 3d, ali cenim više stil akcije i kretanja Spajdermena nego u novima. Raimi ima jače oko od ovog tipa što režira nove Spajdermene, svi ti novi nemaju ama baš ništa specijalno u vezi njih što bi ih izdvojilo od Raimi-jevih koji poseduju autorski pečat i šmek. Lako se zaborave. Raimijevi i dalje ostaju u sećanju, uzmeš za primer William Dafoe kao Goblina i kada preglumljuje, Raimi zna da mora da bude malo cringe i preterivanja da bi taj lik ostao pamtljiv, a našao je vrsnog glumca. Ili u drugom delu, scena buđenja Dr. Octopus-a, horor bez ijedne prolivene kapljice krvi, a oseća se težina i opasnost koja dolazi iz pipaka.

Tako da ići će jak Raimi gas, samo da ne bude preseravanje kao Oz. Jer verujem da Raimi ima i dalje snage da isporuči dobre filmove. Čak iako je superherojština u pitanju.

P.S. Raimijeva trilogija ima bolji smisao za humor koja se ne oslanja na reference ostalih IP Disney. Toliko od mene na ovu temu.

Mic Drop.

jer nemaju muda da urade išta sa tim likovima i sve je pod Disney katancem da se neko ne uvredi i šokira.
I tako će i ostati u skladu sa tim onda je meni malo više luzerski da to stalno kritikujem, kad sam već pristao da gledam na to sam pristao rekoh gore.

Kada neki super Hero film danas malo iskoči iz koloseka ljudi ga popljuju. Imam primere ali ću da otvorim fanboj diskusije koje mi ništa ne donose niti me interesuju. Na kraju dana sve ću to ionako da ispratim osim ovog Morbiusa bojin se nisam ni trejler pustio.

O Rejmiju sve najlepše uvek jedan od najvećih i najrevolucionarnijih Reditelja u Horor filmu

Treba voditi diskurs, nismo svi isti, i imamo drugačije poglede. Dok se ne svede sve na "bolesni" fanbojizam da dolazi do ličnih prozivki i bez ikakvih argumenata zašto nešto valja ili ne, onda piši kući propalo.

Ovako sve ide u rok službe. Što se fanova tiče, da nerd kultura je odavno postala nesnosna, ali mislim da to više proizilazi iz dostupnosti interneta i mogućnost da neprestano sereš i blatiš tuđi rad.

I ti superherojština filmovi moraju da se menjaju ako hoće da ostanu "relevantni" ili zanimljivi gledaocima, to ti je kao sa sladoledom voliš čokoladu pistaćio kombinaciju, ali posle 20 godina jednog te istog, ubija šablon koji se ne menja, a paleta ukusa je tu da se širi.

Raimi je dobar zanatlija, ali nije ni on bezgrešan, imao je ćoraka kao svaki veliki režiser, ali je bio dobar odabir za te Spider-Man-e, jednostavno je čovek izneo prvi talas dobrih filmova i pokazao da i superherojština ume i može da se poima kao "ozbiljniji" film. Pre toga su i Blade i X-meni gradili lake korake, ali niko to još nije uzimao za ozbiljno previše.

rejmijev spidreman mi se dobrim delom svidja zato sto je gritty, mnogo vise od novih mcu filmova, spiderman je izubijan, znojav i krvav, kad lupi o beton milsis jbt to je bolelo...sad kad je sve cg nije to to, likovi mogu samo da imaju modrice....tako ocigledno nasminkane modrice.

ali je bio dobar odabir za te Spider-Man-e,
Nikad ih nisam voleo jbg, pokušao sam i naknadno da ih pogledam i gasio sam ih.

DA imao je ćoraka ali i ok žanrovskih upada tipa Simple Plan i ono sa Kijanu Rivsom isto zaboravih (The Gift) itd da ne širim dalje jasno sve

Last edited:
Simple plan potcenjena filmčina, reprizirao ga pre neku godinu. Klasik. Verovatno misliš na The Gift, super ideja, loš scenario i izvedba, a sve sami A listeri tadašnjeg Holivuda.

Moraće Marvel da malo otpusti diznu i da se oslobode sigurne rute, a igraju na sigurno jako dugo. Zato sam i prestao da im gledam filmove, eventualno ću dati šansu Moon Knight seriji kada izađe, nije da sam fan veliki stripa, ali bih voleo da vidim kako će takav lik i božanstvo da prebace na male ekrane.

@voja ima i tu istine, efektivna scena, borba je lična, ulozi su golemi i životi su uloženi. I vidiš odmah Raimija koji kidiše sa svakim kadrom i rezom. Marvel je obezvredio smrt u svojim filmovima i serijama, ništa nije konačno i može da se resetuje, to je i jedan od velikih razloga zašto ne čitam stripove dotičnih, jer ako ne postoje iskonski ulozi po heroje i zlikovce i sve se resetuje ili prebacuje u alternativnu stvarnost, zašto bih gledao siguricu? :D

Ja se sećam da su mi se ti filmovi sviđali, ali ih baš odavno nisam gledao, možda bi mi neke stvari sad bile krindž.

Anyway, pošto očigledno planiraju da jače uključe ove Netflix stvari u MCU, tokom prethodne nedelje sam odgledao prvu sezonu Daredevila. Dobar show, lagano je bolje od svih Diznijevih serija zajedno, a i Fisk je jači negativac od većine njihovih.

I spremi se razvučenost, i to poveću, i bespotrebne sporedne likove, sa kojima pratiš ono što ti je već prikazano iz Daredevilove vizure. Punisher će te iznenaditi jer je Berenthal najbolji deo druge sezone, ovo ostalo u drugoj, uf, kako kome, ima dosta praznog hoda, i glupavih momenata. Pogotovo što su u prvoj sezoni pokušali da piče na "realnost". Treća sezona popravlja taj utisak zbog Vincent D'onofrio-a. Baš mu je legla ta uloga, i stvarno je potcenjen glumac, trebali su više da ga koriste u filmovima ili serijama. I naravno akcija u trećoj najbolje režirana i najčistija je, nema shaky cam, što je veliki plus.

Back
Top Bottom