• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Igrom slučaja imam u frižideru i kečap i pasirani paradajz:

Kečap na 100g - 14g šećera, 1,9g soli, 85 kalorija
Pasirani paradajz na 100g - 4,2g šećera, 1,2g soli, 25 kalorija

Uz to pasirani paradajz ima samo tri sastojka - koncentrisani paradajz sok, šećer i so

kecap.jpg

pasirani.jpg

Majonez jedem baš retko, baš baš retko (možda 2x godišnje), i to samo uz neku hranu na koju sam navikao u detinjstvu. U drugim hranama (preostale 98% moje ishrane tokom godine) mi i ne popravlja toliko ukus kada se doda.

Kečap konzumiram samo uz pomfrit (u zavisnosti od obroka i vrste pomfrita), ali i tada ne može da se pojede ne znam ni ja koliko.

Vi jeste ispisali koliko ima šećera i čega sve ne, ali glavna razlika, makar u mojoj glavi, je ta što kečap na 100g ima ~80kcal, a majonez na 100g ~700kcal. Pritom, kečap pojedeš recimo 30 40g uz pomfrit (ako i toliko), dok majonez ide kao sastavni deo nekih sendviča, a i ovako generalno uz drugu hranu pojede se mnogo više.

Tako da iako možda ima kečap više šećera i nezdravijih stvari, mišljenja sam da je sasvim ok da se pojede s vremena na vreme (tipa uz pomfrit), jer unećete recimo 30 40kcal samo, a nema šanse da će to toliko (sa svim tim "nezdravim" stvarima) uticati na vaš organizam. Majonez ako isto radite, unećete tipa 400 i više kalorija ako ga dodate kao prilog (naravno zavisi od količine, ali kažem ovo iz iskustva).

Jeo sam i majonez uz pomfrit :D

A jeo sam i pomfrit uz jaja na oko, video u jednom filmu, ali se baš i ne slaže...

Heh, ja od malih nogu cepam pomfrit+jaja, prakticno ceo zivot. Vrh kombo!
Isto i po familiji odvajkada spremaju.

Prvi put cujem da se ne slaze. Evo jednako zabezeknut kao kada sam prvi put cuo da neko ne voli pizzu.

1f642.png

@rodilo Obavezno ide kečap uz sir, ne bih mogao da ga jedem bez, odlično se slaže, mada sa paradajzom je najbolji.

Heh, ja od malih nogu cepam pomfrit+jaja, prakticno ceo zivot. Vrh kombo!
Isto i po familiji odvajkada spremaju.

Prvi put cujem da se ne slaze. Evo jednako zabezeknut kao kada sam prvi put cuo da neko ne voli pizzu.

1f642.png
To portugalci cepaju, jaja i čips ili pomfri.

U medicinskoj enciklopediji kad potražiš bolest koja za simptome ima dijabetes, povišen holesterol i oslabljen srčani mišić piše 'Krejzi'.

Postujes prosek grickalice iz supermarketa u kulinarskoj temi, to bi trebalo brisati kao offtopic.

Nisi pratio, vec smo to raspravili, ovde moze da se kaci sta god hoces od hrane, slatkisa, grickalica, pa cak i pica, ako bacis pogled na ne znam, mozda NAZIV TOPIKA.
Ja sam odavno hteo da otvorim novi topik za potrebe toga sto kachim, ali mi je receno da ide ovde kako bi se izbegao pile up tema.
Takodje to sto TI smatras "prosecnim grickalicama" je samo tvoje meni totalno nebitno misljenje ;)

Jel možeš to da linkujes, bas me zanima kako je ta diskusija došla do ovakvog zaključka.

Inače, piletina, bak choi i pečurke u sosu od brašna mleka i začina, mojih ruku delo pod zeninim nadzorom, nisam bas siguran šta sam sve radio ali ukusno je pa preuzimam credits
20240220_211154.jpg

Jel možeš to da linkujes, bas me zanima kako je ta diskusija došla do ovakvog zaključka.
Pokusao sam na brzaka da nadjem, ali nema, bilo je to davno, mozda je odmah potom i obrisano, ali svakako vidi sa moderacijom, neko se valjda jos toga seca osim mene, mislim da sam sa Yukom pricao i od tad je dodato u naziv teme [Food & Drinks]...

Back
Top Bottom