• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Definitivno, pošto jedem i dosta slatkiša, zeza me želudac i slabo varim hranu, čak je počela i čajna kobasica da mi smeta, osetim kiselinu...

Not anymore, sad kad radim, spavam 7, 8 sati u proseku

Ima neko predlog za neke zdrave priloge da mi zamene kečap i majonez?

Tartar sos pretpostavljam da je ista priča

A što se glutena u majonezu tiče... Jel znaš od čega se pravi majonez? U njemu ima glutena koliko i holesterola u kikirikiju ili masti u vodi 😆 Porez na naivčine.
Свастика ми има целијакију и не сме да једе глутен. И само из тог разлога има тих производа без житарица који гарантују да су gluten free односно да нису у процесу производње контаминирани честицама глутена других производа. Јер целијакичарима и мала количина може да изазове лошу реакцију у организму.

Što, kečap je zdrav, jedino majonez što je nezdrav, mada uzimam onaj najskuplji, bez glutena, Tomy...
Odakli ti to da je majonez nezdrav?
Zdraviji je npr od putera i margarina.
Nije zdrav da ne mešamo babe i žabe ali je u umerenim količinama sasvim ok.
Cak se koristi i u pojedinim dijetama za mršavljenje.
Dok je kečap apsolutno nezdrav jer ne sadrži nikakve proteine,vitamine minerale itd glavni sastojci su šećer i natrijum.
A te fore vitamin c i kalijum mogu kompanije mačku o rep da okače da vidim taj kalijum i vitamin c posle tog kuvanja i procesa konzerviranja.

Dok je kečap apsolutno nezdrav jer ne sadrži nikakve proteine,vitamine minerale itd glavni sastojci su šećer i natrijum
Pa koliko ja znam, kad je na tv-u gostovao neki lik koji radi u Polimarku, pričao je kako gomila paradajza ide u svaku bočicu, e sad koliko je to istina, ne znam...

Ma ne znam više gde bijem...
Eto vi ste mi rekli, pa ću se prilagoditi :)
Brt imas na svakom proizvodu iza tabelu uvek gledaš količinu šećera,ugljene hidrate ako imaš kolažu i to je uglavnom to.
Baci pogled na kecap moja pretpostavka je 33-39 grama šećera na 100 grama

Pa koliko ja znam, kad je na tv-u gostovao neki lik koji radi u Polimarku, pričao je kako gomila paradajza ide u svaku bočicu, e sad koliko je to istina, ne znam...
Kenja kao foka ne kuvaju koncentrat nego jebeni kečap nije nauka i zna se šta ide unutra

Back
Top Bottom