• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Od ovoga, najbolji su bili:

1. cokoladni drazeji sa bademima
2. ove male Fin Carre cokoladice
3. cokolada sa malinama
4. cokoladne stanglice sa jagodama i jogurtom
5. munchmellow
6. Peanut & Choco - isti Snickers

Najmanje su mi se svideli Clipsy chips ko sto vec rekoh, zatim cokoladni drazeji sa suvim grozdjem koji su neocekivano uzasni i Coco Choco - isti Bounty, samo sto je sranje.
Video recenzija ili brisem post. xD

Koja je vožnja ovaj opis za čokoladu! Gde si nabavio? Probao bih.
To je radnja koja delom prodaje carinsku robu po jeftinim cenama, ja sam otisao po jedan fenomenalan nemacki biskvit, ali nemaju ga vise...
Dućan moj, Kraljice Marije 19

đumbir najjača stvar na svetu, ne znam samo odakle ti da je gorak...
Moguce, ni sam ne znam kako bih opisao njegov ukus... znam samo da nije sladak, ni kiseo, pa nek bude onda da je ljut...

tako je, ljut jeste :)

ali zanimljivo je da se upotrebljava svuda, od azijske kuhinje do medenjaka, a izuzetno je dobar za grlo i glasne žice, valja piti čaj u kombinaciji sa medom...

da, znam da je vrlo zdrav, dobar je i za smirivanje i muchnine, za to sam ga ja koristio, mada nije bas pomogao...

Mleveno meso u raznim roštiljskim oblicima bez paradajza, luka i krastavaca mi je nekako prazno. Pečenje i paradajz/krastavci mi već ne idu, kao ni slow cooker kombinacija, ali bez luka mi jednostavno to nije to.
Belo pečeno/pohovano mogu tehnički da jedem samo sa hlebom, ali kad negde poručujem, iz principa stavljam salate, čisto da ne bih full platio mesa, leba i prelive.

Edit:
Nisam navikao da koristim forum preko moba, ko zna od kada mi je otvorio neku stranicu :)

Što se đuumbira tiče, redovno ga imamo u frižideru, ali iz nekog razloga i žena i ja zaboravimo da postoji i tako mesecima stoji dok se ne smežura. Bacimo, kupimo novi, pa opet.

gde je najbolji s mesom?

Nije mi jasno kako im se svidja ovaj sa mesom... Ukusi I guess. Ovaj sa sirom je perverzija zbog kvaliteta sira.

U stvari jasno mi je, ipak je ovo njegov biznis, ovaj paqito kako vec, on gde god ide samo hvali stvari. Tako da kapiram da nije smeo da kaze da je los. Ili mozda u BG-u su toliko losi da mu je ovo dobro. Nemam pojma.

Last edited:
Paquito mi je bio zanimljiv na početku, ali posle kada sam primetio da mu je sve svuda super, izgubio sam interesovanje za njegovo mišljenje

Paquito mi je bio zanimljiv na početku, ali posle kada sam primetio da mu je sve svuda super, izgubio sam interesovanje za njegovo mišljenje
Исто као и она двојица буразера са Шта да једем канала. Плус што су убацили оне дебилне изазове, пробање сокића, грицкалица и сличног да би привукли клинце.

Klasicni YT Reacteri, sve im super, sve im se svidja, jer ljudi vole kad nesto hvalis, a ne kad nesto kudis, to donosi gledanost, sad but true...
Prosta matematika, tipa kucas da vidis reakciju za neku poznatu pesmu, to u 90% slucajeva radis ako ti se ta pesma svidja i svako ko dodje ocekuje da se odusevi taj koji radi reakciju, ne da je napljuje, biznis...

Da, ali isto tako ja razumem da oni moraju tako da rade, ako vec snimaju u tom lokalu. Zamisli ovako - tišina, snimaju kamerom, svi radnici i gazda verovatno sa strane gledaju šta će kažeš, a verovatno imaš "kolab" sa njima... I kako da napljuješ tu ispred njih tu hranu, nekako nema smisla. Ako prejako to uradiš, onda spalićeš mostove sa tim ljudima plus naredni lokali neće hteti možda da saradjuju sa vama, zašto uopšte rizikovati?

Isti problem je u gejming novinarstvu recimo ili filmskom, ti radiš intervjue sa glumcima, režiserima, imaš pristup neki koji si dobio kako bi im širio marketing i sve to, i onda na kraju kada uradiš recenziju ti napljuješ to toliko da im padne prodaja dramatično...
Zato mislim da od početka treba težiti da se bude što više nezavisan, recenzije hrane raditi ne očekujući ikakve saradnje. Takođe obavezno i loše recenzije mora da postoje, tj. moraš biti objektivan.

A ovako kako su krenuli, mislim da tu nema promene pravca tog broda, prekasno je da se skrene. Ali i ovako možda nije loše, da vidite kako izgledaju ti restorani koje možda nikad ne biste posetili.

Da, ali isto tako ja razumem da oni moraju tako da rade, ako vec snimaju u tom lokalu. Zamisli ovako - tišina, snimaju kamerom, svi radnici i gazda verovatno sa strane gledaju šta će kažeš, a verovatno imaš "kolab" sa njima... I kako da napljuješ tu ispred njih tu hranu, nekako nema smisla. Ako prejako to uradiš, onda spalićeš mostove sa tim ljudima plus naredni lokali neće hteti možda da saradjuju sa vama, zašto uopšte rizikovati?

Isti problem je u gejming novinarstvu recimo ili filmskom, ti radiš intervjue sa glumcima, režiserima, imaš pristup neki koji si dobio kako bi im širio marketing i sve to, i onda na kraju kada uradiš recenziju ti napljuješ to toliko da im padne prodaja dramatično...
Zato mislim da od početka treba težiti da se bude što više nezavisan, recenzije hrane raditi ne očekujući ikakve saradnje. Takođe obavezno i loše recenzije mora da postoje, tj. moraš biti objektivan.

A ovako kako su krenuli, mislim da tu nema promene pravca tog broda, prekasno je da se skrene. Ali i ovako možda nije loše, da vidite kako izgledaju ti restorani koje možda nikad ne biste posetili.

Pa zato ne jedeš u restoranu nego poručiš i probaš van njega,ali gospoda ne bi da plate jebiga

Niš ima zaista neverovatnu hranu, kafane su toliko klasa iznad drugih, u drugim gradovima, da mislim da mora da se proba da bi se verovalo. I mislim da je to pre svega zbog ogromne konkurencije i da zbog toga sve kafane moraju da održavaju kvalitet a i da imaju specijalitete po kojima su poznati. Takođe, u Nišu je i najbolji burek (Anton sir) koji sam probao u životu, tako da i to se obavezno mora probati. I kada ste već tu, u blizini je Svrljig i mesta Kruna koje ima odličnu hranu, ali ima jedan specijalitet zbog kojeg nekad samo zbog toga odem tamo, a to je jagnjeća džigerica. Majko moja koliko je to dobro... Ljubitelj sam džige, ali ova je klasa iznad. Brizle su im takođe odlične.

Takođe, nešto što morate probati je belmuž, ukoliko je dobro napravljen, to je nešto neverovatno. Nažalost, mnogi ga prave sa dosta ulja ili bude mnogo mastan, tako da, treba voditi računa o tome. Iskreno, nisam u kafanama naišao na vrhunski, nikad nije dobar kao kada ga sami napravite kod kuće. A za to vam treba samo mladi kravlji sir (neobran, znači da nije skinut kajmak, što znači da ima mnogo mlečne masti) i kukuruzno brašno. I to je to.

Pakito i ekipa vidim posetili su tri kafane u Nišu, od ovih tri, preporučio bih samo Mrak i pre svega kiflice (paketiće kako ih zovu u klipu), a zatim pljeskavica ova mešana i sve ostalo... Napomena da se mora rezervisati nekoliko dana unapred. Malo je mesto, a svako ko zna nešto o hrani tamo ide. Tako da je prepuno non stop. Podigli su cene skoro za 30 40% i opet je prepuno. Kvalitet se ceni.

edit:
Sad kad razmislim, možda treba napisati neki local food guide, šta je must have, šta mora da se proba i gde. Kada nađem vremena, videću da napišem neki spisak, možda nekom znači.

Last edited:
Zavisi šta se jede. Ako se jede ono šta pripremaju najbolje, mislim da je baš baš vrhunska hrana. Ali kao i svako mesto, ima neka prosečna jela koja ne ostavljaju toliki utisak.

Last edited:
Niš ima zaista neverovatnu hranu, kafane su toliko klasa iznad drugih, u drugim gradovima, da mislim da mora da se proba da bi se verovalo. I mislim da je to pre svega zbog ogromne konkurencije i da zbog toga sve kafane moraju da održavaju kvalitet a i da imaju specijalitete po kojima su poznati. Takođe, u Nišu je i najbolji burek (Anton sir) koji sam probao u životu, tako da i to se obavezno mora probati. I kada ste već tu, u blizini je Svrljig i mesta Kruna koje ima odličnu hranu, ali ima jedan specijalitet zbog kojeg nekad samo zbog toga odem tamo, a to je jagnjeća džigerica. Majko moja koliko je to dobro... Ljubitelj sam džige, ali ova je klasa iznad. Brizle su im takođe odlične.

Takođe, nešto što morate probati je belmuž, ukoliko je dobro napravljen, to je nešto neverovatno. Nažalost, mnogi ga prave sa dosta ulja ili bude mnogo mastan, tako da, treba voditi računa o tome. Iskreno, nisam u kafanama naišao na vrhunski, nikad nije dobar kao kada ga sami napravite kod kuće. A za to vam treba samo mladi kravlji sir (neobran, znači da nije skinut kajmak, što znači da ima mnogo mlečne masti) i kukuruzno brašno. I to je to.

Pakito i ekipa vidim posetili su tri kafane u Nišu, od ovih tri, preporučio bih samo Mrak i pre svega kiflice (paketiće kako ih zovu u klipu), a zatim pljeskavica ova mešana i sve ostalo... Napomena da se mora rezervisati nekoliko dana unapred. Malo je mesto, a svako ko zna nešto o hrani tamo ide. Tako da je prepuno non stop. Podigli su cene skoro za 30 40% i opet je prepuno. Kvalitet se ceni.

edit:
Sad kad razmislim, možda treba napisati neki local food guide, šta je must have, šta mora da se proba i gde. Kada nađem vremena, videću da napišem neki spisak, možda nekom znači.

Ниш што се тиче роштиља и гурманлука готово сигурно нема премца у Србији. Поготово што има солидан број јела којих у Београду и другим градовима нема и која су специфична за југ.

Што се џигерице тиче, најбољу телећу сам јео код Дуњца у Ужицу. Стварно је к'о душа. Били су и Марка Жвака тамо.

Probao sam gomilu stvari u meku i mogu reći da me je mc chicken, ali obavezno honey mustard verzija oduševila, do sad mi je čizburger bio na vrhu, a sad mi ta dva najbolja.
MC nugetsi su ok, zanimljiviji su mi oni sosevi koji se uzimaju uz njih, ima jedan kiselo-slatki koji mi se sviđa i tzatziki ako se ne varam, a barbique me nije baš oduševio.

Od stvari koje su mi bile najgore je običan mc toast, skup, a premali i ne dobiješ skoro ništa u njemu, bukvalno prevara.

Krofne su lepe, ali su skupe i male.

Back
Top Bottom