• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Lies of P

Daleko od toga, dobra je igra, uz par problematičnih odluka. Koje će možda rešiti već u sledećem patchu.

Zavrsio sam igru. Iako svi pominjete Bloodborne koji nisam igrao, ponovicu ono sto sam vec rekao-najbolja souls igra koju sam igrao! Svideo mi se svet koji podseca na srednjevekovni Pariz prozet gotičkom arhitektirom. Jako mi se dopada sto je igra linearna- jedna precica, druga, treca i eto ga bonfire. Osecaj kada naiđes na shortcut posle jako zahtevne zone je fenomenalan :D bos borbe teske, cak i neki mini bosevi su mi se useravali u zivot. Uprkos zahtevnim borbama svest da mi je chakpoint blizu me je motivisalo da se ne predajem. Svidela mi se parry mehanika bez koje nema sta da trazis u ovoj igri. Video sam odmah da tu mogu da budem dobar, i radio na tom segmentu, pa sam uspeo odlicno da ga usavrsim i da odigram igru do kraja. Igra prelepo izgleda na Series X i zvuci odlicno jer sam 90% vremena koristio moje steel series sluske. Odlican posao ekipe iz Neowiz Games pa se nadam nastavku za 3-4 godine. 9/10.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

@Chodex

Nazalost, Bloodborne i dalje pati od danas lako resivih tehnickih problema; nizak fps, los framepacing i uzasni loading times.

Radjen je uz podrsku Sony, koliko znam; pa je i nesto ispoliranijeg izgleda od ranijih From igara - medjutim, i dalje ima taj "From" izgled, koji nekima ne lezi.

Art direction i environment/level design definitivno dosta jaci nego u Lies of P - sa druge strane, mogao bih da razumem ako dobrom broju ljudi "koreanac" bolje izgleda.

Bloodborne je daleko vise orijentisan na dodge;

Movesetovi oruzja daleko bolji u Bloodborne, ovde nije ni blizu. Neprijatelji/bossovi takodje kompleksniji i zategnutiji.

World building neuporedivo bolji u Bloodborne.

Ne bih znao da ti dam preporuku kroz jednostavno "da/ne"; meni licno je Bloodborne top 5 igara ikad, mozda i najbolja. Tehnicki problemi, pre svega loading, ce ti puno narusiti uzivanje; preferiras parry koji je limitiran u Bloodborne; i nisam siguran da ce ti se svideti kako izgleda. Pricu je tesko pohvatati u jednom prelasku - pa cak i u vise prelazaka. Dakle, ima stvari koje bi morao da pretrpis.

Takodje, igrao bi "obrnutim redosledom", pa bi ti sve Lies of P fore iz Bloodborne bile vec vidjene (kao sto je nama bilo kad smo upalili Lies of P)

Da moram da ti dam konkretnu preporuku - mozda za pola godine/godinu, ipak se spremi i odigraj Bloodborne, da kazemo 50% sanse da ti i pored problema preuzme no.1 soulslike mesto.

Predjoh!

Pokrili smo sve, vise-manje; nije se toliko utisak promenio pri zavrsetku. Neoriginalnost se vraca kao smetnja pri kraju, rasplet price je jako... "inspirisan" drugim dobro poznatim igrama; interesantno je pred kraj da igra dozvoljava izrazito lako levelovanje, prakticno moze beskonacno da se leveluje bez preteranog utroska vremena.

Od dve integrisane "easy mode" mehanike, cesto sam koristio Spectre za boss okrsaje; ograncio sam, ipak, na prizivanje "drugara" iskljucivo kada sam se vec izigrao protiv bossa, stigao duboko u drugu fazu itd - prakticno, kada sam "video sve sto okrsaj nudi". Throwables nisam koristio uopste; osim bas na zadnjem bossu koji me je dobro namucio - dokusurio sam ga projektilima :D

Meni najinteresantnija regija, nekakav aristokratski dvor/pozoriste, je nazalost bila i najkraca; posebno upecatljive su mi bile marionete i paukolika operska pevacica. Steta sto nije bilo vise takvog, neubicajenog, dizajna neprijatelja. Grad je takodje kul. Nazalost, ostalo malo bezivotno i cak slabo (fabrika je bila OK, ostalo cak... lose?)

Puno oruzja, ne bas dobar procenat interesantnog oruzja... ali svega par ti i treba da se dobro zabavis, pa je i to bilo OK. Ja sam preferirao boss oruzja, delovala su mi nesto manje "generic". Movesetovi su mogli biti siri, definitivno bih prihvatio manje "obicnih" oruzja za jos koji potez/prosirenije combo opcije na preostalim.

Neprijatelji... super na pocetku, mozda se previse ponavljaju. Bossovi kul, mozda malo vise napada (ili makar vise varijacije izmedju postojecih), definitivno manje zamaha od 6 sekundi i iznenadnog napada u parry igri, gde je parry uz to i spor. Moralo da se uci napamet da bi se dobro pariralo. Nije ni morao bas svaki u drugoj polovini igre (pa i vise) da ima dve faze... Vise bi mi leglo da su "jednofazni", i da je izbacena Spectre "pomoc igracu" mehanika.

Nesto sam svakako zaboravio, racunam da ce to pokriti @Bojan kada predje sutra ili prekosutra :D

Igra je izmedju "dobre" i "odlicne", ali meni je odlicno legla! Bila mi je prva na listi najocekivanijih igara, koju nas je Zdravko naterao da upisemo uz glasanje za igru godine; i pored nekih povecih mana, nisam nezadovoljan izborom, uzivao sam.

Zavrsio i ja. Prilicno dobra, ali neoriginalna igra.
Gameplay izmene su dobre, steta sto je dizajn sveta i protivnika neoriginalan (pokrali su sve sto su stigli, od BB preko MGS/RE do The Last of Us).
Igra je teska samo ako se ne koriste pomoci. Jako je lako levelovati se, spectre drasticno olaksava bossove, a throwables su bas jaki (ako resite da idete ovim putem, cesto cete grindovati kao u BB).

Jedva cekam dlc, a nadam se da ce nastavak biti dosta originalniji i da cemo videti i malo korejskih ludorija.
Za prvu pravu igru, odlican posao.

Potvrdili su da se radi na DLC-u i nastavku, a tokom novembra će izaći veliki balance patch. Najbolje što će da promene je da kada si oboren na zemlju možeš po defaultu da uradiš dodge, više nije p-organ skill koji mora da se otključa.

Back
Top Bottom