• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Lies of P

The ergo is whispering

Prvi prelaz gotov, a evo i utisaka koje sam beležio tokom igranja

Sviđa mi se

Zvukovi kada nateže oružje
Zvuk kada ruka zaturira dok otvara vrata
Kostimi
Parry lomljenje oružja
Fatal kill dismemberment
Grafika i detalji su super
Get over here! Ruka augment
Kiša i magla
Interesantni neprijatelji i bossovi
Oštrenje oružja mehanika
Side quests, ljudi u prozorima
Povezanost sveta i hotel huba
Zagonetke 📞
Muzika

Neutral

Nisam očekivao ovoliko nasilja u ovoj igri

Ne sviđa mi se

Overuse kugli i bouldera
Fatal attack čini igru više arkejdi
Corpse kliping na krovovima i zidovima
Itemi i inventory
Ne postoji full stop pauza
Quest tips handholding, ikone na teleportu, moglo drugačije
Ne postoji look mode (BINOCS)
Proklet bio plank nivo i ko ga izmislio
Lip sinc koji ne postoji
Što nema ita/french dub
Spectres su OP
Textbubble traje 2 sekunde
Gestures? Za koga
Talent sistem, mogli su drugačije, prepoloviti
Normandija rush na kraju, skippovao sam trash
Apsolutno beskorisni itemi na teško dostupnim mestima

Ocena 8.5

1 (1).png1 (2).png1 (3).png1 (4).png

Last edited:
Dosla na red, poceo da igram, odigrah nekih sat vremena, veoma mi se svidja za sad, veoma ugodna za igranje.
Prelepa grafika, i prilicno nezahtevna koliko vidim po zauzecu grafe koje je na 70%, i proca koje je mizerno tipa 13%.
Doduse igram naravno patchovanu verziju, veoma glatko iskustvo, svidja mi se i sto su podigli sensi za kameru po defoltu, mislio sam da ce biti prebrzo zbog tipa igre, ali bas lezi.
Dosta detalja, lep dizajn.

Od mana, interaktivnost sa okruzenjem je moglo biti bolje, dosta je iskopiran Dark Souls u svakom smislu, to mi je doduse i plus i minus, taman htedoh da kazem da je ovo bukvalno americka verzija Dark Souls-a, medjutim vidim da su je koreanci pravili, ali zapazanje i dalje stoji, ovo je zapadnjacki Dark Souls, ne zameram, samo primecujem, prija mi promena, svidja mi se ta jednostavnost i jasnoca da se tako izrazim.

Sto se price tice, rano je pricati, ali za sad mi deluje i mislim da se to nece menjati, poprilicno losije od Dark Soulsa, tako da je vec nesto i ne pratim... samim tim, losija je i atmosfera, ali vizuali je vade, tako da atmosfera ima za sad prolaznu ocenu, bez obzira na slabiju pricu.

Neprijatelji i dizajn mi se svidjaju, volim njihovu unikatnost i raznolikost...

Ima i nekih novina u odnosu na Dark Souls, u kontrolnoj shemi, malo su tu zakomplikovali neke stvari u smislu nekih specijalnih poteza, ali videcu kako ce leci.

Poletan je lik, lako upravljiv, bas dosta znaci sto igra radi tako glatko, 4K, 60 FPS, i nisam imao potrebe da palim DLSS.

Vizuelno malo podseca i na Bloodborne (nisam ga igrao, ali na osnovu onoga sto sam video) tako mi deluje.

Mislim da cu je preci, za sad je to plan.

Igram jos uvek, uzivam, slozicu se sa prethodnim komentarima da su spectres bas preveliki OP, od teskog boss-a, naprave shalu bez izazova, probao sam jednom i vise to necu koristiti, kao i throwables da su jaki, ali to mi ne smeta toliko, jesu i oni donekle OP, ni priblizno tolko ko spectres, ali meni je u Dark Souls uvek smetalo sto su thowables prakticno beskorisni, tako da mi se svidja sto ovde zapravo sluze necemu i prave ozbiljan damage, tako da cu njih koristiti, ali samo u shteku, kad bude frka, low HP...

Last edited:
Predjen nadbiskup, koji je realno prvi wall u igri.
Udarac, udarac, dodge, udarac
Udarac, udarac, dodge, dodge, udarac :D
Ide lepo za sad, tu sam blizu polovine, veoma ugodno za igranje, odlican klon.

Bronza, ostalo još Silent Hill 2 u bronzi, pa prelazim na silver, naravno ako u međuvremenu ne naiđe još neka igra koja je za bronzu.

Pa nije haha, jer to je igra koju sam već igrao 2,3 puta i svaki put odustajao na istom mestu, par sati in, neka gomila soba, ne znaš gde biješ, tako da su mi mala očekivanja, ali pošto je ovo rimejk, probaću zbog grafike, možda je konačno i pređem, sad su najveće šanse.

Kome se svideo izgled Lies of P - preporuka i za Steelrising, smesten u Pariz tokom francuske revolucije, plus steampunk roboti.

Lies of P je noviji, skuplji i nesumljivo bolji, ali meni je Steelrising bas lepo legao, mozda ce i vama.

1735479761620.webp
1735479863666.webp

jedino ako su se koreanci vratili kroz vreme da ga odrade i puste pre izlaska lies of p :D

setting je vise-manje isti, level design je dosta otvoreniji u steelrising, a gameplay je znatno drugaciji - steelrising je neki "soulsLITE", malo jelte... arkadniji, vise kao neka akciona metroidvanija. ima vise price, realno bolja je nego kod pinokija ali ne i dobra :D eto kao nesto se desava, prosecna jedna pricica.

Znaci isto koreanci, kao i LoP, mozda su cak isti engine koristili, bas lice, pogotovo ulica na prvom shotu, osvetljenje i texture.

Ne bih isao toliko daleko (just yet), kao lik u videu, ali vec par dana mi je u glavi misao, da ova igra, ne samo da je bez sumnje najbolji Dark Souls klon do sada, vec cak i to da je mozda cak i bolja od samog Dark Soulsa... mainly, ima dosta quality of life improvements-a, jer su jednostavno uvideli koje su retke mane Dark Souls-a i ispravili ih, te neke stvari koje niko nije voleo da radi u Dark Souls-u... zatim, grafika je tako dobra, svet, dizajn, cak i pricica, gameplay je tako dobar, i ne popusta vremenom, jednostavno igra je, pa prakticno savrsena, ne znam koju manu bih mogao da nadjem...

Granted, nema tu atmosferu DS-a, pricu, osecaj... ali ima dosta toga drugog... videcu na kraju kad sumiram utiske, ali meni bas lezi sto su pokrali sve sto valja u DS-u, i ispravili sve sto ne valja... zapravo ima nekih manica, ali generalno, nisam ocekivao da je ovoliko dobra.

Nisam, ali odigracu preko emulatora, samo ne verujem da cu u skorije vreme.

Anyway, posle 51 sat igranja, konacno predjoh igru.

Najtezi boss bez sumnje mi je bio zadnji boss u igri, ako se odabere odredjeni kraj - Nameless Puppet, prebrz je i preagresivan, nema trenutka odmora, a udarci lete na sve strane, ni ne vide se lepo, tako da je i tesko nauciti kako da se parry-ju, i pravi je git gud boss, tako da dok mu nisam naucio tajminge i napade napamet, nisam mogao ni da mu pripretim, a kad sam naucio kad da parry-jem, onda je bilo manageable...

Na drugom mestu mi je Laxasia i ona mi je najzabavnija borba u igri.

Trece mesto je Green Monster, zato sto je tako neortodoxan, cudan, veoma tezak za odbranu.

Celu igru sam presao sa pocetnim macem, kojeg sam nadogradio na max +10.

Imao sam jos par oruzja u rezervi koje sam nadogradio na max, ali nisam ih koristio ni 10%, jedino recimo poison spear za human boss-ove i tome slicno.

Celu igru sam presao sa dodge-om gde sam mogao, jer nisam parry guy, ali tamo gde nisam mogao, kao sto je recimo Clown i Nameless Puppet, tu sam morao da naucim parry. Kad se igra sa dodge-om, mora se bas dosta poena uloziti u staminu, kao i u amulete, jer dosta trosi, to su i namerno uradili, kako bi ljudi igrali parry, a ne dodge.

Utisci mi se nisu promenili, i dalje mislim da je ovo najbolji klon Dark Soulsa, dal je bolja od DS-a, tesko je reci, sa jedne strane, nije pravedno jednog klona koji krade i od DS-a i od Sekira, ER-a i jos po kojih igara, kojih trenutno ne mogu da se setim, tesko mu je dati tu titulu, ali sa druge strane medalje, ovo je igra koja kopira ono najbolje sto Dark Souls pruza, a popravlja sve ono sto je Dark Souls lose uradio, tako da mora da se skine kapa.

Kao sto rekoh, gomila quality of life poboljsanja, koja izbacuju nepotrebne i dosadne elemente DS igara.

Igra je zadrzala kvalitet tokom celog trajanja, nije mi dosadila.
Ray tracing je prilicno dobro uradjen i igra je odlicno optimizovana, nikad mi nije ni stucnula niti otisla ispod 60fps-a.
Osvetljenje je brutalno dobro i najbolji vizuelni element igre, uz odlican dizajn sveta i veoma detaljne texture, sve je kvalitetno uklopljeno.

Igrao sam sa Balance build-om, jer volim u ovakvim igrama srednje brzine oruzja, koja prave ok damage, volim i brza oruzja, ali ona prave manji damage, to jest zahtevaju vise udaraca, ali ono sto nikako ne volim u ovakvim igrama su ona ogromna, preteska oruzja, gde ti treba pola sata samo da zamahnes, takva oruzja mrzim i nikad ne igram sa njima.
Lik mi je bio otprilike: HP 26, Vigor (stamina) 28, Motivity i Technique (strength i dex) po 25, capacity po potrebi mislim da je bio negde oko 15, a advance nisam dirao uopste.

Igra ima neke poprilicno teske boss-ove i tu je uporediva sa DS-om, sa tim da bih rekao da ima neke cak i teze boss-ove...
Bude ih i dosta sa jeftinim trikovima koji dosta dizu tezinu i frustriraju.
Deonice izmedju boss-ova nisu nesto teske, svakako osetno lakse od DS-a, osim par izuzetaka.

Od mana, ne mogu sada svega da se setim, ali recimo da mrzim boss bitke sa dve faze, a ovde su u drugoj polovini igre, prakticno sve takve, i to druga faza drasticno teza... i ne volim kad se boris protiv vise boss-ova odjednom, a ovde imas 1vs4 borbu, ili ajde 1vs3, cetvrti dodje odmah potom. Mada obzirom da se zna koga kopira, nista me ne cudi.

Nekako mi je krivo sto je ova igra generalno potcenjena, jer je pravi hit, ali za divno cudo ima jako dobru prodaju, to me raduje.

Posto je kopija, moram donekle da spustim ocenu.

8.9/10

Last edited:
Dobar je dlc, u rangu originalne igre, ali po mom misljenju preskup (30e za 15-tak sati).
Posto mi je pozicija ostala na xbox serverima, a potrebno je preci veci deo igre da bi se dlc pokrenuo, skinuo sam tudju poziciju i prilicno se zeznuo.
Ta pozicija je bila ng++, a balans je katastrofalan - bez obzira na visok nivo, umirao sam od 2 udarca.
Na srecu, snizavanje nivoa tezine je pomoglo, ali mi se nije svidelo sto sam se cesto svicovao izmedju sva 3, da bih igru doveo na ocekivan nivo tezine.
Developer je vec najavio da radi na ovome.
Prica mi se svidela.

Back
Top Bottom