• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koncerti

a što si lepio zvuk preko originala? :D

inače, ako nekog zanima, moj dosadašnji koncertni journey (uglavnom snimim jednu pesmu), beležen od post-kovid ere. žena rešila da odslušamo sve, pa se ide ka tome...

par boljih...

a što si lepio zvuk preko originala? :D
Snimljeno sa TCL 10L, neces da znas kako to zvuci na orginalnim snimcima

A ovi tvoji... bas se boris da si u prvim redovima, Sta si uhvatio dosad? Palice za bubnjeve? Trzalica za gitaru? Autogram na sisu? :LOL:

Zdravlje Boze za iduce godine planiram Perfect Circle u Budapest.
Nadam se da cemo se organizovati nekako.

Last edited:
Connected Agency predstavlja: Autechre live — prvi put ikada u Srbiji, 1. oktobra 2026.
Autechre je legendarni engleski elektronski duo koji čine Rob Brown i Sean Booth. Osnovani 1987. godine, smatraju se jednim od najuticajnijih i najinovativnijih aktera eksperimentalne elektronske muzike. Tokom gotovo četiri decenije, njihov zvuk se razvijao od ranih techno, electro i hip-hop temelja ka radikalnoj, žanrovski neukrotivoj zvučnoj arhitekturi.
Njihov live nastup je potpuno mračno i imerzivno audio iskustvo — jedinstven nastup koji je poslednjih godina stekao ogroman međunarodni momentum i redovno rasprodaje velike koncertne prostore unapred. Jednostavno, ne postoji niko ko radi nešto slično.
Njihova biografija obavijena je misterijom: bez društvenih mreža, sa nastupima koji protiču u potpunom mraku i kultnim statusom u IDM svetu, obožavani su od strane posvećene zajednice slušalaca inteligentne i avangardne elektronske muzike širom sveta.
Debi nastup u Srbiji biće održan u Ložionici — jedinom prostoru u Srbiji koji ispunjava tehničke zahteve za Autechreov 2026 tour show, zahvaljujući black-box postavci.
Ulaznice su u prodaji od 4. decembra u 12:00 CET na tickets.rs, ra.co i na odabranim fizičkim lokacijama u Beogradu, bez provizije i sa posebnim kolekcionarskim dizajnom: Škart (Kneginje Ljubice 26) i Fomin Bar (Sinđelićeva 3a)
Kupilo se cim se pojavilo u prodaji. Sada je samo potrebno ostati ziv do sledece godine i moce se uzivati \m/
Hvala na info Voivod.

3. APRIL | Karmakoma sa ponosom objavljuje da će biti domaćin prvog koncerta najautentičnijeg kvir glasa nove generacije, DZIPSIIja (@dzipsii)!
Nakon što je osvojio našu pažnju R&B debijem iz 2022. godine, „Zapisi iz podzemlja“, Dzipsii je imao zapažen nastup na PZE, a sada je ovde sa drugim albumom “Jovan”.
Prenosimo u celosti:
“Dve godine nakon albuma „Zapisi Iz Podzemlja“, DZIPSII pravi korak unazad, ali samo da bi stigao dublje.
Projekat JOVAN ne otvara novo poglavlje, već vraća priču na sam početak, u vreme pre imena, pre scene, pre prvog mikrofona. U vreme kada je još bio samo Jovan. To je prostor u kome su se bez pitanja upijali zvuci i slike: muzika sa televizije, ples ispred ekrana, internet estetika, hip hop, r n b i pop koji se još ne razume do kraja, ali se oseća.
Dečački imidž, uloge koje dolaze same od sebe — sin, učenik, tihi posmatrač sveta koji tek počinje da ima ritam. Sve ono što nije birano, već se dogodilo.
Iz tih sećanja, iz tog instinktivnog Ja, DZIPSII i producent Rap Gorilla grade savremeni audio-vizuelni univerzum.
JOVAN je urbana pop priča ispričana telom koliko i glasom. Hrabrija, pokretljivija i produkcijski preciznija od svega što je dolazilo ranije.
Prvi signal iz tog sveta bio je singl „Proklet“, mračan i introvertan, kao vrata koja se tek otvaraju. „Skloni Se“ je potom povukao slušaoce dublje, učvrstivši zvučnu i vizuelnu estetiku albuma.
A onda dolazi „Impuls“ — treći i poslednji singl koji najavljuje album. Čista energija upakovana u dance pop traku koja tera telo u pokret i jasno stavlja do znanja da je ovo album koji živi na plesnom podijumu jednako koliko i u emociji.
Za razliku od laid-back atmosfere debitantskog izdanja, JOVAN je ritmičan, direktan i pulsirajući. JOVAN je tačka od koje je sve krenulo.”
Očekujemo pesme sa oba albuma.
PRETPRODAJA na sajtu Gigstix.
EARLY BIRDS 1200 RSD.
SLEDEĆA CENA 1500 RSD.
Dzipsi.webp

EEGOR.webp

Dodjite na moj koncert 30.aprila, sviram ceo album Ponelo Me i Klaberaaa! Karte online u linku na profilu! U atmosferi kluba @spratbar doživite još neposrednije pesme uz gitaru, klavijature, elektroniku i back vokale. Goste ćemo još objaviti ali šuška se već nešto o ličkoj grupi Plitvice…

Pustio sam Kloda da nakuca neki sajtic za pracenje koncerata i prva verzija je ovde: https://svirke.org/.
Ako imate neke zalbe ili predloge, samo napred.
Ovo sto je do sada popunjeno je uglavnom sa sajtova za prodaju karata, danas sam polako krenuo da popunjavam za Novi Sad na osnovu facebook eventova.
Plan je da skoro svaki bend ima linkove do mreza (trenutno vecina nema), bar neki youtube video ili bandcamp, da moze da se preslusa odmah iz popupa.

Pustio sam Kloda da nakuca neki sajtic za pracenje koncerata i prva verzija je ovde: https://svirke.org/.
Ako imate neke zalbe ili predloge, samo napred.
Ovo sto je do sada popunjeno je uglavnom sa sajtova za prodaju karata, danas sam polako krenuo da popunjavam za Novi Sad na osnovu facebook eventova.
Plan je da skoro svaki bend ima linkove do mreza (trenutno vecina nema), bar neki youtube video ili bandcamp, da moze da se preslusa odmah iz popupa.
Super je ovo.
Meni konkretno je uvek, što bi Nišlije rekle, "napinjanje" da tražim po instagram stranicama rasporede svirki i najave, ko kad svira, koliko košta itd.
Ako bi mogao nekako da napraviš crawlera da pokuplja i informacije sa instagram postova, to bi bilo fenomenalno. A realno, mislim da se može uraditi. Postovi su unique (imaju ID), tako da samo treba da se pozove neki LLM koji će da parsira post i napravi novi event kod tebe na sajtu kad se pojavi neki novi post na stranicama. Jedino što ti moraš da sakupiš instagram stranice koje da se crawl-uju i da se vidi da se izbegne rate limit/scraping zaštita.

Ali svakako, super projekat. Koristio bih ga ako bi napravio ovo za instagram (mislim, može tu i facebook events i sve to da se doda).

Edit* možda nije loše da se o tehničkim stvarima nastavi diskusija ovde:

Mada i ova tema "koncerti" su ok sada privremeno, za ovako generalne stvari.

Last edited:
Krenuo sam polako da pokrivam i ostale gradove (odradio sem Novog Sada i Rumu, Zrenjanin, Jagodinu, Suboticu i Sentu).
Ako znate gda se odrzavaju rock/punk/metal koncerti u vasem gradu, posaljite mi pm, pa da prosirim bazu.
Osim toga, gledam da za svaki domaci bend popunim odakle su i da dodam linkove do mreza ako postoje.

Back
Top Bottom