• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kolekcionarstvo

Ja i dalje postujem ovde jer nemamo temu “Hoarding" :). Bio sam brzinski do tavana kod mojih, nisam imao vremena da išta detaljno pregledam, ali sam onako površinski ispipao kutije malo da se podsetim, pa sam i snimio snimak za buduće generacije :). Nula produkcije, nula edita, samo raw 😆

Ako bude interesovanja za moj super sexy voiced komentar, mogu pokoju kutiju otvoriti pa da gledamo zajedno :)

EDIT: E da evo i nekih polica

20230910_122601~2.jpg20230910_122515~2.jpg20230910_122534.jpg20230910_122609.jpg

Nakon Ljube, mora samo jako. Ja ću napraviti jedan presek.

Pre pune dve godine, početkom avgusta 2021. počeo sam sa sakupljanjem konzola za igru. Požuteli GBA sam imao od ranije (pre nekih 15 godina kupio sam ga na buvljaku). Ostatak konzola na slici sam kupio te nedelje, početkom avgusta.

IMG_20210811_130613_Original.jpeg

A ovo je moja kolekcija trenutno (početak septembra 2023):
IMG_7567.jpeg

Na slici se ne vide 3 Switch konzole (jer nemam mesta za njih), modovani GBC (koji držim na radnom stolu i igram povremeno Tetris i Pokemone), 3DS za capture karticom (tek instaliram igre na njega) i Sega Mega Drive 2 (nemam mesta u vitrinama za njega). Kao i 10 Xbox Classic konzola, koje sam očistio i spremio za modovanje pre nešto više od godinu dana, ali mi i dalje stoje na podu u radnoj sobi. 🤣

IMG_7570.jpeg

@Cyrix Hvala! Malo sam se pogubio u poslednje vreme jer ne stižem da odštampam postolja, a i ove vitrine mi postaju tesne. Potrebna je ozbiljna reorganizacija, jer neki modeli konzola prerastaju površinu jedne police i moraju da se preliju na drugu...
Ovo sa QR kodovima ti je dobra ideja. Razmisliću kako da to implementiram. 🙂👍

@Cyrix Hvala! Malo sam se pogubio u poslednje vreme jer ne stižem da odštampam postolja, a i ove vitrine mi postaju tesne. Potrebna je ozbiljna reorganizacija, jer neki modeli konzola prerastaju površinu jedne police i moraju da se preliju na drugu...
Ovo sa QR kodovima ti je dobra ideja. Razmisliću kako da to implementiram. 🙂👍
QR kod do lokalno hostovane instance mistera, pa ne moraš ni da vadis konzolu iz vitrine :)

posto je corax iovako vecinski fokusiran na hardver, moze na dno postolja od konzole da zalepi na QR kodove koji vode do tog modela na console variations, cak je mozda mogao da se i istampa qr kod tokom stampanja postolja, ali za to je sad kasno.

posto je corax iovako vecinski fokusiran na hardver, moze na dno postolja od konzole da zalepi na QR kodove koji vode do tog modela na console variations, cak je mozda mogao da se i istampa qr kod tokom stampanja postolja, ali za to je sad kasno.
Nikad nije kasno za još štampanja 😆

Pre pune dve godine, početkom avgusta 2021. počeo sam sa sakupljanjem konzola za igru. Požuteli GBA sam imao od ranije (pre nekih 15 godina kupio sam ga na buvljaku). Ostatak konzola na slici sam kupio te nedelje, početkom avgusta.

View attachment 10953

View attachment 10954

Na slici se ne vide 3 Switch konzole (jer nemam mesta za njih), modovani GBC (koji držim na radnom stolu i igram povremeno Tetris i Pokemone), 3DS za capture karticom (tek instaliram igre na njega) i Sega Mega Drive 2 (nemam mesta u vitrinama za njega). Kao i 10 Xbox Classic konzola, koje sam očistio i spremio za modovanje pre nešto više od godinu dana, ali mi i dalje stoje na podu u radnoj sobi. 🤣

View attachment 10955

Ovo deluje kao neka ozbiljna retro prodavnica a ne kao "lična" kolekcija, svaka čast.

View attachment 10953

View attachment 10954

View attachment 10955
Pored toga što je sama kolekcija impresivna, jako lepo je složeno, da ne kažem prezentovano.

Inače me ovakve stvari dodatno podsete da mrzim sebe što me mrzi da se cimam oko praćenja oglasa, sad kad ima finansijskih mogućnosti da se obogati kolekcija.

Vise kao muzej. Nadam se da nije John HanCock slucaj. :)

Salim se. @Corvus Corax Respekt.
Ja sam vise podrum/cave/Ljuba's tavan tip. Sve u kutije.
Kutija mi je goto resenje, za sad. Imam hoarderske krvi i retko propustim dobar dil. Dogodine planiram zidati sprat kod sebe kuci, pa cu jednu sobu dedikovati za gaming, i valjda uspeti nesto od toga i da cestitije izlozim. Od konzola u aktivnoj upotrebi tu su samo current gen (PS5XSX), Famicom/FDS i Mister. Plus gomila modernih handhelda.

Mislim da ce kad tad pasti velika cistka, da se otarasim svih duplikata i rezervnih delova, ostavim samo po 2-3 ispravne konzole od svake. Stay tuned, smash that notification button :D

Ja sam bacio 7 dzakova rezervnih delova. Stvarno nisam mogao vise, jebe mi se ako mi zatreba napajanje za ps3 superslim i slicno :D

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

Ja sam bacio 7 dzakova rezervnih delova. Stvarno nisam mogao vise, jebe mi se ako mi zatreba napajanje za ps3 superslim i slicno :D

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk
Taj rad.

Back
Top Bottom