• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Treba babi da instaliram TV u dodatnu sobu na kome bi gledala mts TV.

Koje mi je najjednostavnije rešenje? Da li mogu da uzmem neki ultra budget smart TV i instaliram mts aplikaciju?
Ili da uzmem bilo koji TV i zovem mts da instaliraju i treći box u stanu? S tim što ne znam da li se to nešto doplaćuje a i ne bih da joj bušim još zidova da bi se sproveo kabl.

Što manje uključuješ MTS tehničate u tu priču to bolje

Kod mojih mi naplacuju 150din za treci box, ja sam za babu to uzeo posto sam skontao da je lakse jer je vec navikla na njihov daljinski i kako njihov ui funkcionise. Ne znam koliko im je "komplikovana" ta aplikacija i da li moze na svaki smart tv ? Ja i cale smo malo prag od vrata u cosku isturpijali da napravimo mesta za kabel :)
Al obavezno ako se odlucis za ovu opciju i zuri ti se reci da ces ti da instaliras da ti oni daju uredjaj i da ces sam uzeti kabl, posto sam se ja zezno i cekao njihovog servisera 3 nedelje i na kraju kada je dosao sa uredjajem sam opet ja sve sprovodio jedino sto mi je on dao kabl pa sam ustedeo par stotina din lol

Da obican mrezni, sad pazi na ruteru ima 4 porta uglavnom 2 su namestena za net 2 za iptv. Ako vec 2 koriste trebace jedan prebaciti sa neta na tv, to se radi u onom meniju od rutera u bilo kom browser-u. 192.168.1.1

Vi sto imate velike televizore, 4K, dal koristite windows skaliranje?
Po defaultu stavi na 300% to je recomended, ali to je previse veliko, pa pozelim da smanjim na tipa 200%, ali onda dal tripujem, ko da nije podjednako ostar prikaz, vec namuljano malo... tako je bar bilo sa starim tv-om, sa novim se jos nisam igrao, zanima me dal se neko igrao sa tim, i na koliko drzi % scale, gledam za 55" na koliko da stavim, ali mislim da windows bas lose resava skaliranje...

Vi sto imate velike televizore, 4K, dal koristite windows skaliranje?
Po defaultu stavi na 300% to je recomended, ali to je previse veliko, pa pozelim da smanjim na tipa 200%, ali onda dal tripujem, ko da nije podjednako ostar prikaz, vec namuljano malo... tako je bar bilo sa starim tv-om, sa novim se jos nisam igrao, zanima me dal se neko igrao sa tim, i na koliko drzi % scale, gledam za 55" na koliko da stavim, ali mislim da windows bas lose resava skaliranje...

Kod mene na 32 inca 4k, Windows stavi 150% kao preporuceno. Sve sto nije ravan broj 100,200,300 nego npr 125,150...mulja tekst u nekim prozorcicima i aplikacijama. Nema sta nisam probao, ne nalazim neko univerzalno resenje, ostavio sam na 150%..ako drzim na 200% i da nemam muljav tekst,onda ispada kao da koristim 17 inca monitor a ne 32 koliko je sve ogromno.

Taj rad, win nema neko pametno resenje vec godinama sto je bas...
A ako imas monitor i tv povezan, onda mozes i totalno da se pozdravis od custom scalinga...
Ja sam sad samo na TV-u, pa cu se igrati malo i videti dal mi je nesto OK, jer mi je na preporucenih 300%, previse "zumirano"...

Back
Top Bottom