• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Posto nam je ovo TV tema, samo da javim da sam sredio gledanje Dolby Vision snimaka [unutak MKV-a] u Win10 PC playbacku skroz, sa ovim podesavanjima unutar najnovijeg MPC-BE mi se DV snimci reprodukuju uz automatsko paljenje/gasenje Windows HDR-a.

2LOzDP7.jpeg

Starija verzija MpcVideoRenderer-a je mogla da mi radi u PotPlayer-u iz nekog razloga bez automatskog paljenja gasenja Windows HDR-a, ali novija izgleda bas zahteva da se gleda iz MPC-BE [i odbija da radi tonemapping van njega].

Potrebna mi je pomoc clanova koji prate cene i trenutno stanje u TV industriji 🤣 Elem drugar hoce da kupi tv. Apsolutno se ne razume ni u sta u vezi toga. Rekao mi je da mu odgovara dijagonala od 43". Naravno posto nije zahtevan korisnik ne treba mu ne znam ni ja kakav nabudzeni tv. Igra s vremena na vreme ps4 fat. Rekao mi je samo da mu je bitna dijagonala i da je smart. Sta preporucujete, bar da mi kazete brend da je dobar odnos cene i kvaliteta, nista fensi. Hvala

43 je premalo pa koliko god da mu je mala soba, jedino ako ga koristi kao monitor

Nije 43 premalo, ako sediš blizu njega na metar ipo kao što je propisano, ali u današnje vreme za smešne pare možeš da uzmeš i 65 incha.

Što se tiče cene i performansi, moj glas ide na Hisense, ubedljivo.

Potrebna mi je pomoc clanova koji prate cene i trenutno stanje u TV industriji 🤣 Elem drugar hoce da kupi tv. Apsolutno se ne razume ni u sta u vezi toga. Rekao mi je da mu odgovara dijagonala od 43". Naravno posto nije zahtevan korisnik ne treba mu ne znam ni ja kakav nabudzeni tv. Igra s vremena na vreme ps4 fat. Rekao mi je samo da mu je bitna dijagonala i da je smart. Sta preporucujete, bar da mi kazete brend da je dobar odnos cene i kvaliteta, nista fensi. Hvala
Ne moz bolje

Philips sa ambilightom je teška paljevina, ako mu nije bitan kvalitet displeja. Tehnički je Smart, ali samo tehnički. Koristi neki svoj bzvz os koji tera YouTube, netflix I možda još nešto.
Ja volim da preporučujem ambilight ljudima, teško se ide na nešto drugo kad se vidi uživo.
Da i Philips je odlican izbor za tu kategoriju, ako se nadje neki na akciji, jedino on ima ambilight, kul stvarcica, svidja mi se kako izgleda u praksi.

Заправо тв је већ купљен али треба ми помоћ друге врсте. У питању је LG 55UR78003LK. Ћале га је недавно купио и звао ме да му инсталирам неке од основних апликација, типа Move, Max итд. Међутим у овим новим верзијама WebOS тражи да се прво логујеш на LG налог да би могао да скидаш апликације са Store-a. Ја покушам да се логујем на налог који је направљен још пре годину-две, и избацује ми обавештење да је мејл адреса регистрована у САД (gmail налог је у питању) и да се разликује од државе која је сетована на тв-у (Србија), и због тога није могуће да се користи на том тв-у. Покушао сам да променим државу у подешавањима тв-а, није успело, да се логујем преко мобилног и QR кода неће ни то, преко LG ThinQ апликације са којом успем да се повежем на тв и да га контролишем преко телефона, али кад пробам да се улогујем на LG account избацује unable to login. Направио сам и нову gmail адресу, опет исто избацује да је мејл адреса регистрована у САД-у и не може да се користи за овај тв, да се проба са другим мејлом или да се промени држава у подешавањима тв-а (и једно и друго већ покушано, неуспешно). Понестаје ми идеја, ни Гугл није био много од помоћи, зна ли ико шта да се ради у оваквој ситуацији? Не знам што су морали да компликују да сад и на тв-у мораш да будеш улогован и то да би скидао апликације са њиховог store-a, то на старим LG моделима није морало, и сад са овим проблемом као да нема smart тв пошто ништа од апликација не може да се скине.

Planiram da uzmem oled tv, lg c3 55", na poslu sam cuo razne horor price, da kad se montira, kad se stavi stalak, posle kad se podize iz lezeceg polozaja, da moraju to da rade dve osobe, jer ako ga samo jedna osoba podigne, velike sanse su da ce da pukne, jer je tanak ko ogledalo...

Pa me to zanima za nekog ko je imao iskustva, dal je moguce sam da ga podignem, naravno nezno, a da nemam straha da ce da pukne ili zaista bas mora to da izvedu dve osobe?

Planiram da uzmem oled tv, lg c3 55", na poslu sam cuo razne horor price, da kad se montira, kad se stavi stalak, posle kad se podize iz lezeceg polozaja, da moraju to da rade dve osobe, jer ako ga samo jedna osoba podigne, velike sanse su da ce da pukne, jer je tanak ko ogledalo...

Pa me to zanima za nekog ko je imao iskustva, dal je moguce sam da ga podignem, naravno nezno, a da nemam straha da ce da pukne ili zaista bas mora to da izvedu dve osobe?
ja samj sampodigao led 55''' cxddusectavih 4mm debljine,nararvno ja sam 1,82m sa 110 kila (plus imam obe obrve) tako da na tvom mestu ipak ne bih rizikovao i dizao ga sam....

a jel si zavrsio osnovnu skolu?

covece, nemam ja problema da podignem tv, na poslu sam dizem i 65-cu, a tebe mogu u zubima da nosim, vec pitam dal je bezbedno da ne puknu, jer su krhi ko djavo...

Ja bih radio sa nekim ako montiras na zid. Lakse je i smanjujes rizik. Ako ćeš na stand, onda ima fora direktno iz kutije kako da montiras sam, ali opet, moj savet je da imaš nekog da ti pomogne.

@2CR4ZY Od svega praviš neku nauku i komplikuješ jednostavne stvari. C3 55" sa postoljem je težak 16kg i ako sam možeš da podigneš tu težinu (a možeš), onda ti ne treba još jedna osoba da ti u tome pomaže. A i jednom kad staviš TV tamo gde ti odgovara, nema razloga da ga pomeraš (barem ne često).

Last edited:
Mozda mu lakse da pravi nauku i komplikuje nego da nadje osobu da mu pomogne.

🥴

Ja bih radio sa nekim ako montiras na zid. Lakse je i smanjujes rizik. Ako ćeš na stand, onda ima fora direktno iz kutije kako da montiras sam, ali opet, moj savet je da imaš nekog da ti pomogne.
Necu na zid, samo na njegovo postolje koje ide uz njega, ne zelim nikog da cimam da mi pomaze, tako da cu to sam odraditi, mada ne vidim na koji nacin moze direktno iz kutuje da se montira, ne vidim kako moze stalak da se stavi kad je u takvom polozaju, vec da mora da se prvo polozi na ekran, ali ako ima neka fora, I am all ears...
Crazy od svega pravis nauku. C3 55" inca sa postoljem je tezak 16kg i ako sam mozes da podignes tu tezinu onda ti ne treba jos jedna osoba da ti pomaze u tome. A i jednom kad stavis TV tamo gde ti odgovara, nema razloga da ga pomeras.
Brate ne pravim nauku, sve sam kontao da je prosto, dok nisam cuo od kolega na poslu koji rade na odeljenju sa tv-ima, koliko puta se desilo da puknu kad ih sam vadis iz kutije ili kad stavis stalak, pa sam podignes, bukvalno se raspadne... sto mi je bilo bas cudno, jer nemoguce da su toliko krhi, pre ce biti da te osobe nisu bile dovoljno pazljive ili uopste pazljive...

ovo. nije zato što ne možeš podići sam, ali sigurnije je ovako i mnogo manja šansa da zamuljaviš displej pipanjem.

Brate ne pravim nauku, sve sam kontao da je prosto, dok nisam cuo od kolega na poslu koji rade na odeljenju sa tv-ima, koliko puta se desilo da puknu kad ih sam vadis iz kutije ili kad stavis stalak, pa sam podignes, bukvalno se raspadne... sto mi je bilo bas cudno, jer nemoguce da su toliko krhi, pre ce biti da te osobe nisu bile dovoljno pazljive ili uopste pazljive...
Lupetaju, jesu izuzetno tanki ali ne može staklo da pukne od samog podizanja i premeštanja TV-a. Imam C3 od 48" koji sam okačio na zidni nosač (da ga mačke ne bi oborile 😌), donji deo TV-a gde je smeštena elektonika, zvučnici i konektori je malo deblji, dok je gornja polovina istog svega 3-4mm debljine.
ovo. nije zato što ne možeš podići sam, ali sigurnije je ovako i mnogo manja šansa da zamuljaviš displej pipanjem.
Ekran na sebi ima zaštitnu foliju (@2CR4ZY istu treba skinuti iako je besprekorno postavljena), pa ne mora da brine o otiscima.

Last edited:
Ma da, znam kakav je, imam na poslu i C3 i C4, gore je tanko ko ogledalo, a dole gde su zvucnici, deluje najzgodnije, tacnije jedino mesto gde bih vrsio pritisak prilikom podizanja.

Back
Top Bottom