• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kako raspoređujete gaming vreme?

nebojsa986

Well-known member
Reaction score
2,060
Inspirisao me na ovo pitanje Teoreticarev komentar o balansiranju vremena izmedju igara i real life aktivnosti, ali nije ovo pitanje o tome jer ne planiram da zamenim vreme za igre necim drugim taman bi pregoreo, vec kako rasporedjujete to malo precious vremena odvojenog za hobije unutar samog gaminga ? Jel vam samo fokus na ono sto vam gadja zicu ili pokusavate da pokrijete sto vise igara u sirinu igrajuci ih pomalo, da li izbegavate time sink-ove da bi to postigli ili sve vreme tu utrosite tu naustrb ostalih manje privlacnih naslova ?
Ja licno sam prvo digao ruke od bilo kakvih mp igara, onda sam i otpisao cele zanrove koji mi nisu privlacni, sad sam na kraju dosao do toga da igram samo po jednu igru i da je lagano gustiram jer mi je postalo lakse da se vracam poznatom naslovu nego da probam nesto novo, ne osecam da nesto gubim ali mozda ipak dosta i propustam.

iskreno, ne želim da pravim nauku i parametrizujem svoje slobodno vreme, jer mi je manje bitno da izgubim na "efikasnosti" nego da se stresiram oko metrike i optimizacije.

uglavnom se vodim prema internoj želji, šta mi se u datom trenutku igra. volim da pratim industriju i da isprobavam nove igre iz žanrova koji me privlače.

isto kao maxa, ne razmisljam o tim stvarima narocito sto kako vreme odmice, sve je manje vremena za gaming onda koristim koliko mogu i kada mogu. otprilike u poslednjih 5 godina mi je prosek 10-11 igara godisnje i to postizem bez ikakvog forsiranja uz upraznjavanje i drugih hobija. tako da sa jako retkim vremenom za gaming, postizem ovaj broj, and I'm good with that

Kako rasporedjujete gaming vreme ?​

Jedva.

Salu na stranu, nemam pravila. Vremena imam u homeopatskim kolicinama tako da definitivno funkcionise pravilo "however I feel like". Nemam nista protiv time sinkova, cak me i motivisu da redovno igram jer unapred znam da cu uzivati. U BOTW i Witcher 3 sam utopio kolektivno preko 300h. Ali volim i kratke igre, poput Baba Is You, Return of Obra Dinn, Steamworld serijal. Ono sto izbegavam su dugacke igre koje me brzo smore. Pokusao sam da replay-ujem Borderlands serijal na Switchu, ali jednostavno u kratkim bite-sized intervalima me ne drzi. Generalno sam primetio da mi je tolerancija na smor daleko niza nego u doba kada sam imao svo vreme ovog sveta za gaming. Ako me igra brzo ne uhvati idem dalje, zero regrets.

Mp igara (iluzorno) su mi generalno i najbolji nacin da ubijem vreme na kratkorocne intervale bez ikakve obaveze i posvecenosti u tome. Svakako ovisi i o tip MP-a. ali ja generalno igram pucacine tipa Titanfall, Apex, Battlefield, SW..... I uvek kad imam slobodnog vremena udjem u nekoj od tih igara, zabavim se sat-dva i onda zaboravim na toga bez da mi to deluje kao neka obaveza. a satnica na Origin kaze da sam spucao 300 sati na TF2 al nema veze. :P

Single player igre sa druge strane su mi teska muka. Prvo sta mi pada na pamet kad god krenem sa necemu je "Aha na ovo trebam potrositi 20-50-100 sati svog vremena da bi ga kompletirao. i ako sam juce poceo sa igranjem... neznam Tsushima recimo. stvara mi neka opsesija da moram veceras posvetiti 2h na toj igri. kako bi odrzao kontinuitet, i tako 2-4 nedelje sam preokupiran sa tom jednom igrom.
Za 40h HLTB "Naslov" ja trebam 20 dana aktivano igrati svakog bozjeg dana po 2 sati. a retko kada imam vremena za vise od toga. a jos redje da vrzem dva dana za redom....

Zato pada zesci filter koji se najcesce sveduje na otprilike 10 igara godisno.
Problem je kad vec imas backlog na kom se nalaze:
Resident Evil 7, Nier Automata, DMC5, Ace Combat 7, Hitman, Spider-Man, TLOU2, Doom..... itd itd. :)

Slichno onome shto je Ljubomir napisao. Toleranciju na smor nemam, ako pochnem neku igru i smori posle nekog vremena, ne cimam se kao ranije da MORAM da je zavrshim jer tje mi e-peen postati manji.
Ako uzmem u obzir da po prvi put u zhivotu radim neki za mozak zahtevniji posao, nije mi frka shto imam manje vremena nego ranije. No, vishe sam dzhangrizav i vetjina igara su mi na prvi pogled shit, pa ih u startu izbacim sa must-play liste.

Slichno onome shto je Ljubomir napisao. Toleranciju na smor nemam, ako pochnem neku igru i smori posle nekog vremena, ne cimam se kao ranije da MORAM da je zavrshim jer tje mi e-peen postati manji.
Ako uzmem u obzir da po prvi put u zhivotu radim neki za mozak zahtevniji posao, nije mi frka shto imam manje vremena nego ranije. No, vishe sam dzhangrizav i vetjina igara su mi na prvi pogled shit, pa ih u startu izbacim sa must-play liste.
Ja svaku igru koju sam igrao vise od par sati smatram "odigranom". Da li sam actually dosao do endinga i da li je taj ending "najbolji" me totalno ne interesuje. Ako je igra brutalna igracu je do kraja. Ako se smorim posle 3 sata, zavrsio sam, izvukao sam onoliko koliko je igra htela da pruzi. Na neki nacin sam i nju presao :D

Ima smisla to shto kazhesh :)
btw: kad si vetj spomenuo Obra Dinn, ochekujem thread :D

Last edited:
Igram uglavnom po jednu igru, fino se udubim, osim kad nabavim frisku konzolu i pun qrc igara - onda nema pravila. U poslednje vreme gledam da bar dobijem bilo kakav ending u igri koju zapocnem, jer glupo mi je da bar ne pokusam kad znam da sam ranije tako ostavljao dosta naslova koje mi danas znace. Ipak, ima izuzetaka i uvek kad mi tako stoji nesto na 5% completion, krene OCD i sve mislim kad cu da se vratim tome.

Kad zavrsim s onim sto igram ako nema nesto novo sto me interesuje, obicno zavirim u backlog koji se najcesce moze nabrojati na prste jedne ruke i to zahvaljujuci tome sto ne placam mesecne servise koji nude besplatne igre nego nabavljam fizicke kopije. Pokusavam sad da iskopam iz mozga koji su to kriterijumi po kojima nabavljam igre ali mi ne polazi za rukom. :ROFLMAO: Znam da sam striktno single player igrac, znam da nisam neki ljubitelj 1st person perspektive (subject to change) i nikako ne volim sportske igre (trkacke ne ubrajam tu)... ostalo je valjda fair game.

Odlicna tema btw.

ja isto retko kad igram više od jedne igre u isto vreme.

Uh, ja trenutno igram Dishonored DoO, Nioh 2, Outer Worlds, sa devojkom Tell Me Why, sutra moram da krenem i Doom Eternal dlc2.
Nikako da se iščupam :)

Tako sto sam spucao 1200h u Apex, da sam to vreme radio privatno imamo bi za CX5 nov :D
Al jbg ja ili igram full ili ne igram uopste, zato mi je problem da predjem igru koja me na prvu ne povuce kao droga :)

A vi zapravo igrate igre? :D Mašala, ja samo planiram i skidam. Jedino kad naletim na nešto toliko dobro da mi ispuni celokupnu zapreminu mozga pa zaboravim na realan život poput The Last of Us 2 ili Hades odnedavno.

poslednjih 15 godina igram (i premotam) u proseku 1 igru godisnje. igram iskljucivo jednom tako da se u tom prolasku mora preci i videti apsolutno sve sto igra nudi. igram samo nesto sto znam unapred da ce mi se svideti. igram uglavnom kad je lose vreme i ne mogu napolje, a nemam koncentraciju za anime, filmove, sport, knjige, stripove... kad mi mozak totalno prsne (bukvalno ne mogu 2 uzastopne recenice da procitam, ne secam se koju utakmicu gledam, ne mogu da slusam neciji govor, sve je blablabla i magla u glavi) i mogu samo da zmurim ili gledam u plafon, tada jedino jos mogu da setam i igram igre. igram iskljucivo single player. nemam potrebu nista o igrama da citam niti da svoja iskustva sa nekim delim (primetio sam da dosta ljudi koji igraju na to trose mozda jos i vise vremena). ne pratim nikakve vesti, ocene, sta je popularno... imam nekoliko igara sa po preko 1000 sati u njima, ali to i ne cudi za strategije.

poslednjih 15 godina igram (i premotam) u proseku 1 igru godisnje.
tenor.gif

Ja igram/gledam samo roguelike igre, bas kad sam umoran i kad se izforsiram da se "iskljucim".
Trenutno mi je zabavnije da radim, nego bilo koji vid multimedije. Mislim da ni film/tv nisam pogledao poslednjih 9(?) meseci.

Ali... pravim spiskove (za Cinematic Experiences):)
Do tada chess like games i short bursts...

Back
Top Bottom