• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kako raspoređujete gaming vreme?

Svako je tu drugaciji, jedan drug spava max 6h i dalje moze da gura late night gaming sesije star citizena kad mu familija zaspe dok se meni ritam sasvim promenio, imam nula fokusa i energije da igram posle 10, samo se zaglavim na najglupljoj deonici po pola sata, radije bih zaspao do 11 i probudio se do pola 7 pa negde uhvatio vremena tokom dana da malo igram. Zena opet moze da izgura 24h dezurstvo pa smenu, ja bih samo legao na pod i zaspao u nekom momentu, ali isto tako moze da spava 14h posle toga, evo danas neki praznik jos spava, punih 12h 🤣

Pre par meseci sam imao plan za gaming setup za narednih par godina(solidan PC,ps5,Xbox i modovan switch uz novi 4k tv),uzeo sam sve to naravno i sada se suocavam sa problemom nemanja vremena za sve to.Zakinem radnim danima od sna po 1-1,5 sat i malo duze sesije vikendom.Drugi problem je cesto nedostatak energije za kvalitetan gaming(40 godina jbg),pa na zalost najvise vremena gledam u taj setup u prolazu i nerviram se.Uz to volim stripove sa kojima imam slican problem isto a i retro gaming takodje.Mnogo je igara za Snes,N64,MD, Saturn i retro PC stvari o kojima mogu samo da sanjam da cu ih odigrati,odlazem na kasnije a vremena ponestaje na zalost.

Ne fali mi volje za snom, cesto volim da odspavam duze, mada kako je neko rekao ranije sto duze spavam, to cu se teze vuci tog dana. Imam otprilike wake up window 6.5-7.5 sati koji kad pogodim optimalno se osecam, posle toga ide nizbrdo.

A ne fali volje ni za igranjem. Ove godine su mi se dogodile dve sesije petak na subota do sitnih sati zbog kojih sam debelo zazalio. Imao sam fore da spavam duze ali zbog opsednutosti me strefila nesanica te sam "logovao" 3-4 sata nestabilnog sna. Jednom je bio Final Fantasy XV do 5:30 kad sam upao u costlemark, dungeon za koji treba opsceno vreme da se predje u fullu, pogotovo sa losijim equipom. Drugi put Returnal...prelazak drugog dela pa nanovo do pola...full time satnica do jutra.

Ja bih voleo da mogu nekad da spavam 10 sati, mislim da ću celog života biti hronično neispavan 😅
Pa sto ne spavas :P

Ja sad u zadnje vreme opet nisam igrao nista par meseci. Slobodnog vremena imam u proseku 2h dnevno i to na racun sna. Treba ga raspodeliti na sve sto me interesuje. Zadnje sam igrao Fallout 2 20ak sati i onda sam se prebacio da malo nadoknadim serije, pa onda u potragu za vanzemajcima, muke vaskolike...

Slazem se da je 10 sati puno, osecam se onda umorno svaki dan, mislim da je 8 sati optimalno i da imam vise energije kad toliko spavam.
6 sati je mozda neki minimum, mada ne bih preporucio, a ispod 6 sati je katastrofa.
Ko spava ispod 6 sati, mozda se trenutno oseca dobro ili se zavarava da se oseca dobro, mozda uzima kafu ili onaj otrov od energetskih pica, da mu da energiju za ceo dan, ali na taj nacin jos vise steti sebi i to ne znaci da ce to da potraje, skoro sigurno ce neko sranje kasnije da ga stigne, zbog tako malo spavanja.
Spavanje je zdravlje, pa moze neko da se zavarava i da na taj nacin krade sate, ali organizam kad se ne odmori dovoljno, pati, vremenom popusta imunitet, pametno bi bilo, obezbediti mu barem minimum 7 sati spavanja.
Svakako ko spava izmedju 6 i 8 sati i to mu je dovoljno da se iskreno oseca dobro ceo dan, svaki dan, bez laziranja sa kafom i energetskim picima, to je extra i pohvalno.

Last edited:
Ja bih voleo da mogu nekad da spavam 10 sati, mislim da ću celog života biti hronično neispavan 😅
Jel si probao nekad da se zestoko fizicki umoris u toku dana?
Ja posle velikog fizickog zamora, uvek spavam kao beba.
imam vremena...ali nemam zelje kao ranije
E ovo.
Sad doduse nemam ni vremena, ali dokle sam ga imao, jesam imao problema sa voljom... to se pojavilo jos otkad sam uveo internet... toliko je zarazan, da sam po ceo dan surfovao i radio nesto na netu, fejs, forumi, youtube i ne bi ostalo nista vremena za igre.
Onda sam kasnije provalio, da mene zapravo najvise mrzi da pocnem da igram, da kliknem na tu ikonicu, da sacekam da se ucita i da krene igra...
Tako me za jos neke stvari u zivotu mrzi da pocnem da ih radim, a kad pocnem, ne mogu da stanem.
Mozda bi pomoglo kad bi mogo da kliknem na ikonicu i da igra bude iste sekunde ucitana.

Često se probudim se prerano, a kad se jednom probudim, moram da ustanem.
Probaj neke tablete.
Ja i kada sam fizikalisao, spavao sam kao i sada 4-7 sati dnevno (plus 1 sat pred odlazak u trecu smenu). Ali zbog umora i bolova sam morao s vremena na vreme da "napunim baterije", da se posteno naspavam.
E sad, nemam pojma sta mi je tada keva davala, ali sam svakih 15 dana uzimao i tako spavao u cugu po 9-12 sati, vrhunski odmoren. Bukvalno kako zaspim u istom polozaju se probudim. :D

Zna znanje Arnie. (y)

Last edited:
Ja sam probao ove, pomazu malo:

melatonin-deep-sleep.jpg

Ma jok, ovo je bilo nesto ozbiljnije. Popijes pred ulazak u krevet, pa te dobro zabetonira.

Kakvi lekovi, samo rukoblud! Posle toga spavam ko zaklan :)

pa ako se rano budi nek ranije i legne :D

Tako sam ja probao, legao pre ponoći, pa sam se probudio u 5 🤣

Back
Top Bottom