• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kako raspoređujete gaming vreme?

Zelim, obozavam Eternal.
Postaje mi vec pomalo stresno igranje velikog broja igara, desava se da zaboravim gde sam stao, koje su kontrole i slicno.
Starost ;).
Meni je to jedan od glavnih razloga zasto prestajem da igram. Ako mesec dana ne igram nesto, zaboravim kontrole, pricu. Cesto se ne uspem od toga oporaviti. Jos ako postoji neki character progression ili skill tree, nema sanse da se setim kakav je bio setup. Zato sam prestao da igram Torchlight 2. Bio je fun, ali sam napravio dovoljno veliku pauzu da nemam pojma kako se igra sopstvenim likom. Ocigledno nije bio dovoljno fun da ucim ispocetka. Medjutim, meni to nije stresno. Ako igru ne igram znaci da mi se ne igra, i zasto bi je onda igrao? Idem dalje :)

Desavalo mi se da mi se igra izuzetno svidi ali i brzo zasiti. Prvi Deathspank - Thongs Of Virtue mi je bio brutalan. Humor, gameplay loop, progutalo me je kao malo sta pre toga. Presao sam igru, i kada je par meseci kasnije izasao nastavak krenuo sam da igram i posle sat - dva odustao. Jednostavno me je kec toliko zasitio da apsolutno nisam imao zelju za jos. Dan danas nisam nastavio, i totalno sam ok sa tim.

Ja igram/gledam samo roguelike igre, bas kad sam umoran i kad se izforsiram da se "iskljucim".
Trenutno mi je zabavnije da radim, nego bilo koji vid multimedije. Mislim da ni film/tv nisam pogledao poslednjih 9(?) meseci.

Ali... pravim spiskove (za Cinematic Experiences):)
Do tada chess like games i short bursts...
Mislim da ipak treba razdvojiti posao i vreme za odmor, opustanje mozga, ja sam par godina radio 2 posla paralelno, da bi na kraju dosao u stadijum gde imam posla privatno, al ne mogu da nateram sebe da sednem i radim, jer sam pregoreo. Naravno to se ne odnosi na neke hobi projekte.

I posjedovanje velikog broja sistema ne pomaže u svemu. Stvorim si pritisak da "moram" nešto igrati zato što je dobro prošlo na recenzijama kao da mi život od toga zavisi i onda se zatrpam hardverom.

Igram kad mi se bas igra i kad imam vremena. Prestao sam pratiti i gledati gaming kanale vec nekoliko godina, skontao sam da mi to pomaze da budem vise zagrijan za to sto igram i neopterecen. Mimo emuglx i ovog foruma tesko da ista pratim i super mi je. Rasprodao sve gaming sisteme sto sam skupljao, em meni skuplja prasinu, em bi neko bio srecan da to ima, em mi je sve puno bilo plastike i kablova. Neka hvala, kad mi se nesto igra ili kupim pa kasnije prodam ili jednostavno posudim od nekoga. Samo PC + jedna aktuelna konzola u isto vrijeme mi nekako imaju smisla s obzirom koliko igram.

Ja uvek imam 10+ igara instaliranih, poneki MP i ostalo single. Mp igram sa bratom uglavnom, a single uvek pocnem masu igara, pa onda kako mi se koja igra tako nastavljam. Cesto igram igre kroz celu godinu, nekad i duze.
GTA V sam poceo 2016e, zavrsio 2019e, u poslednje vreme ih zavrsavam brze, retko se pojavi igra koja me oduva bas. Horizon, desperados i hades da znam od igara u poslednje vreme da sam odigrao u "jednom sedenju", ono da sam poceo i zavrsio bez pravljenja pauze. Ppored toga igram, CP, age 1, ori 2, tony hawk, blasphemous, death stranding... u naletima, kako mi sta dodje.

Ja se dosta oslanjam na sleep mode, to doprinosi razlogu da igram samo jednu igru odjednom :)

Raspoređujem vreme onako kako mi obaveze i porodica dozvole. Trenutno (najučestalije) pikam Ghost Recon Breakpoint na Petardi i Zeldaru BotW na Prekidaču. Naravno najčešće u večernjim satima kada svi spavaju.

Ja se dosta oslanjam na sleep mode, to doprinosi razlogu da igram samo jednu igru odjednom :)
switch mi je idealan za to. kao da bas taj sleep mode pomogne da se tacno setim gde sam stao cak i kada napravim pauzu od nekoliko dana. mozda sam cak i zahvaljujuci tome zavoleo toliko BotW. mada, kada se setim, ta mi prica ne pije vodu jer sam prvo igrao na Wii U, pa tek onda na switchu. svakako je taj sleep mode iz raja izasao

ja sam spontano izbacio svu mogucu multimedijalnu zabavu...samo se muzike nisam odrekao:)

stripovi, knjige, filmovi, serije, anime....caoooo
tv kao medij nikad nisam gotivio i sluzio mi je samo za tenis/nba

malo mi je krivo, pogotovo zbog knjiga i anime-a ali barem pravim top tier backlog
ostalo meh...nemam dobro misljenje o (mainstream) kvalitetu i bukvalno cu radije igrati fortnite nego da se bavim netflix serijom recimo
igre i svet oko njih su sve bolji i bolji...ne vidim vise sansu za ostale

ja imam multi player vs single player cikluse vec par decenija lol
ako zabodem multi nesto nema me vise nigde sem tamo godinu dve /dunno....dok mi se ne smuci pa se ubodem single playerom u drugu venu...i tako u krug

znaci 2 magicne stvari koje pomazu svakom gameru:
splet okolnosti u zabavnoj indrustriji omogucava potpuni fokus na igre
i ono ne mora bas da se spava 8 sati, ajd moze 6 ako ste bas umorni...mislim nesto mora da se zrtvuje zar ne?:)

Igram već duže vreme samo vikendom, ali tada obično po dve sesije dnevno od po nekoliko sati.
Trenutno igram BFV, i to se dešava da povremeno da zabodem neku MP igru i samo uglavnom samo nju igram mesecima iako uvek imam par drugih igara koje bi voleo da igram.

Sto sam stariji sve manje vremena imam za igre tako da se par navika iz mladosti promenilo. Vise ne igram sve zivo. Trudim se da ispratim ono najbolje iz zanrova koje volim i jos ponesto sa strane sto mi zapadne za oko. Nekada sam imao fetis da igru koju zapocnem moram da zavrsim. Koje gubljenje vremena majko mila. Sada ako mi igra ne legne pada brisanje sa diska bez trunke kajanja. Jedina navika koja je i dalje ostala da ne igram vise od 2-3 igre istovremeno.

Manjak slobodnog vremena utice i na ostale hobije knjige sam skoro prestao da citam, stripove citam u intervalima 6 meseci ih ne pipnem pa onda intezivno citam 2-3 nedelje pa opet 6 meseci pauza. Serijama posvecujem vremena skoro koliko i igrama ali zato odgledam desetak filmova godisnje. Mnogo kompromisa je napravljeno ali se i dalje drzim. Obicno strada vreme za san. Posto se svim ovim hobijima bavim kada klinci odu ma spavanje. Zadnja dva meseca sam u gipsu pa sam se naigrao kao kao nikad u poslednjih 15 godina ali cim stanem na noge ponovo se sve vraca na staro.

Jedini hobi koji je ostao netaknut ceo zivot je ljubav prema motorima. Da li treba srediti neki specifican model ili redovno ici na voznje sa drustvom za to se uvek nadje vremena. Cak i u svakodnevnom zivotu ako je moguce uvek cu na neki put pre krenuti motorom nego kolima.

Zadnja dva meseca sam u gipsu pa sam se naigrao kao kao nikad u poslednjih 15 godina ali cim stanem na noge ponovo se sve vraca na staro.
Ovo je bila i moja situacija prosle godine, skoro 3 meseca sam lezao i naigrao i nagledao se fino :D

Obicno strada vreme za san
Sto mi ovo nesto poznato 😄 kad guram kroz dan pun obaveza na 6h sna samo da bi malo vise igrao uvek se setim onog kineza,iz mr. robot i pomislim mozda je stvarno u pravu sto tako organizuje vreme

Nekada sam imao fetis da igru koju zapocnem moram da zavrsim. Koje gubljenje vremena majko mila.
Bukvalno ja u osnovnoj. Moraš preči X da bi igrao Y, makar i na šifre. Danas nemam problem da ostavim. Black Mesu sam ostavio u aprilu, pred Xen-om. Battletech u januaru. I to je ok :) Nisam završio ni Horizon Zero Dawn.

Uglavnom sad uhvatim nedeljno par sat i po sony, i neku mp sesiju bilo čega. Nemam vremena da započinjem nešto ozbiljno.

Dok nisam radio, imao sam dosta slobodnog vremena, igrao sam i prelazio sve zivo, uglavnom SP, poneki MP...
MP ako igram to je uvek samo jedan, a SP instaliram par komada, mada se uglavnom koncetrisem na jedan.
Otkad radim, nemam vremena za igre uopste, nisam igrao pola godine nista, ali nedavno sam dobio par sati slobodno, pa sam zavrsio neke igre u kojima sam bio pri kraju.
Nezgodno je to sa dugom pauzom, zaborave se kontrole, a ako je neka komplexna igra poput Factoria, nezgodno je vratiti se nazad.
Spavam 10 sati, radim 6 sati svaki dan, tako da preostalo slobodno vreme ode uglavnom na internet turu, moracu da vidim da oslobodim barem sat vremena za igranje dnevno, sto bi rekli neki, bez toga se ne moze, potrebno je nesto da mi puni mentalnu bateriju.
Tako da cu verovatno ubuduce spavati 8 sati, ne bih zeleo vise od toga da zrtvujem zdravlje, i bolje da se organizujem sto se tice ostatka dana, da smanjim internet, jer visim skoro ceo dan na njemu... backlog se pravi opasan, nemam vise ni mesta na hardu za sve to... da ne pricam o tome da filmove nisamo gledao vec 15 godina, u kolekciji sam stigao do 2005-te godine i stoje mi na hiljade filmova neodgledani, videcu da i tu nepravdu ispravim.
Nastojim na tome da mi dan bude raznolik, primetio sam da tako najvise uzivam, ne valja kad se preteruje u bilo cemu.
Ide leto i godisnji odmor, pa se tome radujem, konacno da sednem da odigram nesto ko covek, a ostali su mi sve sami hitovi u backlogu.

Više od četiri godine tj otkako sam prvi put postao otac spavam između 6-7 sati (ili kraće) i apsolutno nemam ikakvih problema po tom pitanju, pogotovo da ne kažem zdravstvenih. Pritisak, holesterol, šećer, sve A OK... Živ čovek na sve se navikne.

Nisam mačka pa da spavam više od trećine dana, naopako. U par navrata sam dolazio u situaciju da imam slobodnog vremena pa se zateknem da odspavam po 9-10 sati. Ma idi begaj, budim se, sve živo me boli kao da me je neko tukao. Bukvalno moram da sednem posle spavanja (da odmorim) kako bih došao sebi. Ne preporučujem 2/7

Back
Top Bottom