• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Elden Ring is a resounding success, and a report claims that the game's PC version has already sold more than 10 million copies.

Samo prvog vikenda sa preorderom je bilo preko 5mil. prodatih kopija na Steamu.
Extra!
Tome sam se i nadao, kao sto sam napisao ovde na forumu, cim se ER pojavio na torrentima, da se nadam da to nece uticati na PC prodaju i sudeci po tome, nije.
Dobro je, znaci i u buducnosti cemo dobijati kvaltietne naslove na platformi.

Ti stvarno veruješ da većina PC igrača u svetu piratizuje igre?

Taj rad. Znam masu PC igraca koji su piratizovali Elden Ring (i druge igre) i kada su vidjeli kakva je igra instant kupili ful verziju po punoj cijeni. To potvrdjuje moje tezu- dovoljno je da se prave dobre igre, ljudi su voljni da daju pare za kvalitet.
Isto tako, da se ja pitam sve igre bi se mogle isprobati prije kupovine, onda bi mi bilo ok dati i 80-100e za igru ako znam sta dobijam.

Nije samo to nego taj ko hoće da kupi, kupiće. Ko neće, neće kupiti bez obzira da li postoji pirat ili ne. Pričam o većini naravno.

Ova vrsta diskusije da li ima vise pirata u PC gamingu bi mogla da bude aktuelna 2015 i generalno u prvoj polovini prosle decenije. Rezultate vidimo, transformacija pirata u legalne kupce produkta. Cim si publici pruzio diverzifikaciju prodavca i nize cene na vise mesta, porasla je kupovina PC igara i cilj je bio da se to prosiri na manje bogate zemlje. Ta brzina prihvatanja promena se razlikovala od regiona do regiona i njegove kupovne moci. Jedino covek moze da bude nesvestan promena ako nije clan gaming zajednice ili na njega previse utice okolina i ne vidi neke stvari.

2015 kada sam gledao torente bilo mi je jasno sta se otprilike desava. Cifre su bile bas niske u poredjenju sa filmovima ili serijama.

Isto tako su postupile i druge kompanije sa par godina zakasnjenja zato sto je i njihova ciljna grupa sporija, da bi se legalizovao proizvod potrebno je da se puno ljudi "kupa" u tom moru.

Ne cudi me, mali su tim koji nikad nije imao velik hit.

Verovatno je 12m već outdated broj, brže se dobija statistika za Steam nego za ostale platforme.

NetEase, the Chinese internet technology company will reportedly acquire 100% of Quantic Dream, with an announcement likely to come this summer, sources suggest.

The company purchased a minority stake of Quantic Dream in 2019 to "support [Quantic Dream] 's vision of becoming a global, multi-franchise entertainment company, and to develop advanced technologies and games for the future," it was reported in a press release. But now, it seems like NetEase will be acquiring 100% of the company. The deal has apparently been in talks for months, but it's unclear whether or not the deal has been 100% finalized.

It's unclear as to why acquisition talks began, but sources have suggested that Quantic Dream has been looking to be fully acquired since its three-game Sony deal expired following the release of Detroit: Become Human in 2018. Quantic Dream had approached several different companies over the years, pitching "Project Karma" – a space exploration game as its next flagship title. In fact, Project Karma would eventually become Star Wars Eclipse, which was announced in December 2021.

Navodno imaju teskih problema sa privlacenjem developera posle svih izvestaja o uslovima rada i sudjenja leadership-a firme. Ne bi me cudilo da Cage i ostali osnivaci tima uzmu pare i napuste QD. Star Wars Eclipse je verovatno 3+ godine daleko, i to je u najboljem mogucem slucaju ako se tim popuni i krenu sa ozbiljnim radom.

Saudi Prince Mohammed bin Salman has acquired 96% of acclaimed Japanese developer SNK.

Through his Electronic Gaming Development Company the Prince now owns almost all of the developer behind Fatal Fury, Metal Slug and The King of Fighters. The Electronic Gaming Development Company is a subsidiary of the Mohammed bin Salman Foundation.

In 2021, a US intelligence report found that Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman approved a plan to either “capture or kill” journalist Jamal Khashoggi in 2018.

When we asked this group of new players why they were interested in Elden Ring (they could select multiple responses), 80% said it was the open world setting that attracted them

Tužno

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Tužno

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Verovatno im je u starijim Souls igrama bilo jos tuznije kada nalete na protivnika ili zonu koje ne mogu da predju, i time je njihovo igranje te igre zavrseno [neretko brzo posle starta igre].

Samo je Demons Souls davao opciju da igrac bira izmedju 5 odvojenih zona za igranje, u svim ostalima [3x DS, BB i Sekiro] je napredovanje bilo linearno. Open world daje slobodu igranja. Nije openworld sam po sebi los.

Back
Top Bottom