• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Zbog čega?
Pa meni lično je DS najbolja konzola svih vreme, iz više razloga ali glavni bi bio taj što mislim da nijedna konzola nije imala toliko šaroliku ponudu igara kao ona. Bonus je taj što je imala i GBA slot. Jednostavno je meni nekako to idealna konzola, baterija koja je trajala satima, taj osećaj kad prvi put koristiš touchscreen za neku igru je meni tad bio kao magija (jebiga klinac sam bio).
Sa druge strane PS2 je gigant, mislim da je 90% ljudi koji ne prati aktivno gaming scenu ušlu u celu tu industriju preko te konzole, tako da posebnu zaslugu zaslužuje zbog toga. Nije mi žao što je PS2 ''pobedio'', jer zaslužuje to, ali mi je žao što je DS ''izgubio''

Jači Switch (najverovatnije 4K/DLSS) dolazi pre ili kasnije, u jednom ili drugom formatu.
Da su samo hteli jače GPU/CPU klokove, to su vrlo lako mogli da urade već sa prvom revizijom (V2) ili sada sa OLED verzijom,
umesto toga V2 revizija ima 50% duže trajanje baterije sa istim kapacitetom baterije u odnosu na V1.
Pre bih rekao da cemo dobiti Switch lite Oled kao poslednju reviziju u ovom ciklusu nego jaci Switch.
Sva ova prica oko 4k/DLSS je sigurno istinita ali sa ovakvom prodajom su odlucili da to ostave za narednu konzolu,kad se vec prodaje zasto da ne.
Zamisli izbacis npr Switch 2 i ponudis da sve igre sa Switch-a rade u 4k i imaju DLSS a biblioteka nije mala.

Pre bih rekao da cemo dobiti Switch lite Oled kao poslednju reviziju u ovom ciklusu nego jaci Switch.
Sva ova prica oko 4k/DLSS je sigurno istinita ali sa ovakvom prodajom su odlucili da to ostave za narednu konzolu,kad se vec prodaje zasto da ne.
Zamisli izbacis npr Switch 2 i ponudis da sve igre sa Switch-a rade u 4k i imaju DLSS a biblioteka nije mala.

Switch Oled Lite ne utiče nikako na potencijalni jači Switch Pro ili Switch 2, to bi u suštini bili zamena za trenutni Switch Lite.
To je poenta, mislim da će next gen Switch konzola će izaći 2023. ili najkasnije 2024. godine, Switch je sada već 5 godina na tržištu.
Da bi trenutne igre dobile DLSS podršku mora kod igre da se menja, tako da će verovatno samo najveći Switch hitovi dobiti DLSS podršku.

Mislim da nema teorije za Switch 2 2023-e s ovako dobrom prodajom i nestašicom čipova.

Trenutno je odlična prodaja, ali sigurno će biti manja za oko 1.5 godinu, takođe nestašica čipova je problem koji neće nestati u narednih godinu-dve,
neka predviđanja spominju da će se stvari u normalu (da proizvodnja podmiri potražnju) vratiti tek 2027, mislim i Sony i MS izbacili konzole u sred manjka čipova.

Pao je Sony stock jos malo posle ovog finasijskog izvestaja, deonicarima se ne svidja sto ne mogu napraviti dovoljno konzola.

edit - FB pao 26% u jednom danu, mora da je neko najzad skontao da je metaverse izmisljen termin. :D

Odmah promovisu sledeci COD da bi smirili deonicare. Mada mora se priznati, Infinity Ward je dobar posao bio uradio sa Modern Warfare reboot-om, ocekujem da ce i nastavak biti dobar. Postoje glasine da ce jako gurati svoju verziju Escape from Tarkov-a.

CY21 results.

Xbox - $16.26bn
Activision - $8.8bn
Total: $25.06bn

PlayStation - $24.87bn

Trenutno je odlična prodaja, ali sigurno će biti manja za oko 1.5 godinu, takođe nestašica čipova je problem koji neće nestati u narednih godinu-dve,
neka predviđanja spominju da će se stvari u normalu (da proizvodnja podmiri potražnju) vratiti tek 2027, mislim i Sony i MS izbacili konzole u sred manjka čipova.
Pa zato se i neće zezati sa novom konzolom kad su u situaciji da jedini mogu da namire potražnju.

Pa zato se i neće zezati sa novom konzolom kad su u situaciji da jedini mogu da namire potražnju.

Poenta je da nemogu da čekaju da se stanje sa čipovima normalizuje kad to može da traje još 5 godina.
Takođe nema tu zezanja, skoro je sve isto osim jačeg hardvera, praktično dodaju treću najskuplju opciju sa najjačim hardverom gde će igre izgledati i raditi najbolje, Switch Oled i Switch Lite bi nastavili da se prodaju bar još 2 godine kao low price opcije.
Inače oni ni sada (poslednji kvartal) nisu mogli da nadmire potražnju sa trenutnim modelima, tako da bi još jedna opcija sa drugim proizvodnim procesom (znači druga fabrika proizvodi čip u odnosu na trenutne Switch modele) bila plus u svakom slučaju.

6.5m za prvu nedelju prodaje, na Switchu se samo Animal Crossing bolje prodao u prvoj nedelji.

6.5m za prvu nedelju prodaje, na Switchu se samo Animal Crossing bolje prodao u prvoj nedelji.
Vjerojatno, iako mislim da nisu službeno objavili koliko se prodalo u prvom tjednu. Znam samo za podatak nakon 12 dana (tada je bilo na oko 11.7m).

Poenta je da nemogu da čekaju da se stanje sa čipovima normalizuje kad to može da traje još 5 godina.
Takođe nema tu zezanja, skoro je sve isto osim jačeg hardvera, praktično dodaju treću najskuplju opciju sa najjačim hardverom gde će igre izgledati i raditi najbolje, Switch Oled i Switch Lite bi nastavili da se prodaju bar još 2 godine kao low price opcije.
Inače oni ni sada (poslednji kvartal) nisu mogli da nadmire potražnju sa trenutnim modelima, tako da bi još jedna opcija sa drugim proizvodnim procesom (znači druga fabrika proizvodi čip u odnosu na trenutne Switch modele) bila plus u svakom slučaju.

Poenta je da ti mastas,ovde se radi o biznisu i Oled Switch jeste bas taj premium model.
Izbacivanje revizije svake godine ili dve se radi da bi Switch ostao u fokusu potrosaca,tj da se prica o njemu mogu da garantujem da Switch pro nikada nece izaci,bar ne u ovoj generaciji jer sa poslovne strane nema apsolutno nikakvog smisla.
Zato kazem bice ili Switch Lite Oled ili Switch TV za ljude koji nece handheld.
Nema nikakvog smisla izbacivati ista jace ako se ovo ionako prodaje kao alva.
Jedina ali bas jedina mogucnost da se Switch Pro desi je da Steam Deck krene da se prodaje nenormalno i da bude ozbiljna konkurencija Nintendu,u sta cisto summjam.

Poenta je da ti mastas,ovde se radi o biznisu i Oled Switch jeste bas taj premium model.
Izbacivanje revizije svake godine ili dve se radi da bi Switch ostao u fokusu potrosaca,tj da se prica o njemu mogu da garantujem da Switch pro nikada nece izaci,bar ne u ovoj generaciji jer sa poslovne strane nema apsolutno nikakvog smisla.
Zato kazem bice ili Switch Lite Oled ili Switch TV za ljude koji nece handheld.

Nema nikakvog smisla izbacivati ista jace ako se ovo ionako prodaje kao alva.
Jedina ali bas jedina mogucnost da se Switch Pro desi je da Steam Deck krene da se prodaje nenormalno i da bude ozbiljna konkurencija Nintendu,u sta cisto summjam.

Ne kapiraš da upravo ja pričam prvenstveno o biznis strani, gde neće hteti da ponove ranije greške da čekaju da prodaje stane pa tek onda da izbacuju next gen konzolu, plus informacije insajdera o jačem Switch hardveru i kad bi on mogao stići.
Jači (DLSS/4K) Switch je u planu i navodno je trebao da bude izbačen u 2021. kao jači Switch, ali nestašica čipova je sve poremetila pa su kao brzu zamenu izbacili OLED verziju koja koristi isti čip kao trenutne verzije.
A u doba Korone i nestašice čipova, planovi se konstatno menjaju, tako da je vrlo moguće da je Nintendo odustao od izbacivanje "Pro" verzije i da će taj uređaj pozicionirati kao next gen launch i izbaciti ga za godinu-dve.

Ako ćemo tako, nije bilo potrebe da izbacuju ni skuplji Switch OLED pošto se Switch odlično prodavao u svakom slučaju.
Switch se odlično prodaje trenutno, ali kako će se prodavati za godinu-dve? Poenta je ne dozvoliti da platforma izgubi momentum i da prodaja ne opadne osetno pogotovo sada kada imaju samo jednu platformu, ako su već u poziciji da to urade, a jesu u poziciji pošto takav uređaj mogu prodavati uz trenutne verzije pošto bi 90%+ Nintendo igara biti cross gen bar 2 godine nakon izlaska jačeg uređaja.

Back
Top Bottom