• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Ako naprave zajeb napravice novu handheld konzolu super new 3ds xl ultra U 🤣

Switch da bi propao mora da ima konkurenciju
Koliko god voleo PSP i Vitu, i pored superiornijeg hardvera po prodaji nisu ni prismrdeli Nintendu. Tako da sumnjam :D. Ali bih voleo da ima neke konkurencije tu. Zato sam porucio Deck, a da postoji PS4 portable licno bi putovao do madjarske po njega :)

Ne osporavam uspeh Nintenda, konstatujem ne samo da su pre prodavali 2 konzole i da to ucite na totalni broj, vec i da su imali 2 kategorije proizvoda.
Da li je jednostavnije da imaju samo jedan proizvod, nego dva - naravno da jeste.
Da li ce platiti vecu cenu ako im neki sledeci propadne - da hoce.

Sta ako napreve Switch U?

Poenta je da bi veću cenu platili da su nastavili sa dva različita proizvoda (dve platforme) nego sa jednom,
3DS/WiiU im je pokazao da ne mogu više da efektno podržavaju ili kako bi želeli dve različite platforme od jednom, i objedinjena platforma je bila logično rešenje.
To je glavni razlog zašto je Wii U imao slabe launch i 1st year igre, kao i periode od 6 meseci bez i jedne izbačene igre, pošto u periodu kada su trebali da prave Wii U igre oni se bili fokusirani na 3DS igre koji isto nije dobro počeo.
Iz sličnog razloga je i Sony vrlo brzo napustio Vitu i totalno se fokusirao na PS4, i teško da će ikada ponovo izbaciti neki dodatni hardver kao posebnu platformu.

Nova fail konzola je svakako moguća, ali sada kada su fokusirani i sve rade samo za jednu platformu, mnogo su manje su šanse da se tako nešto desi nego što je ranije bi slučaj, a čak i da se desi neki veći problem sa novom konzolom mogu odmah da ulažu sve svoje nepodeljene resurse da to što pre reše (recimo što pre izbace neku system seller igru).

Kao što napisah, objedinjena/hibrid platforma je najbolja stvar koju su mogli da urade.

Switch da bi propao mora da ima konkurenciju

Objedinjena Nintendo platforma sad ima Pokemon, Animal Crossing, Mario Kart, 3D Mario, Smash Bros i 3D Zeldu, a konkurencija ne može da nudi te IP-jeve.
Da bi konzola sa tim IP-jevima propala Nintendo bi morao da opet sam napravi haos, kao sa Wii U (bezvezni koncept, užasni marketing zbog koga ljudi nisu znali da li je nova konzola ili dodatak za Wii, da ne izbace ni jednu od navedenih igara u prvih godinu dana izlaska konzole..),
a Nintendo teško da će menjati hibridni koncep i gledaće da bar imaju 1-2 dve od navedenih igara u prvih par meseci izlaska konzole.

Pa to sam si sebi sve odgovorio

Ne odgovorio sam tebi,
konkurencija će teško sada uticati na Nintendo da ima fail konzolu, jedino da opet sami sebe sjebu, ovo je sad bilo kratka verzija prethodnog posta. :D

Objedinjena Nintendo platforma sad ima Pokemon, Animal Crossing, Mario Kart, 3D Mario, Smash Bros i 3D Zeldu, a konkurencija ne može da nudi te IP-jeve - Nintendo IP nije ključ uspeha to zna GameCube

Da bi konzola sa tim IP-jevima propala Nintendo bi morao da opet sam napravi haos, kao sa Wii U - tako je,

Eto to sam mislio nemam šta da kucam, slažem se

Last edited:
Kao što napisah, objedinjena/hibrid platforma je najbolja stvar koju su mogli da urade.
Kako mozes da tvrdis ovako nesto?
Proverio si drugih 14.000.604 varijanti?

Sam konstaktujes da mogu da pogrese i onda se nadovezes, ali to im se vise nece desiti.

Jbg uspeh na trzistu pokazuje da je odluka bila dobra. Prodali su vise konzola nego handhelda + home konzola prosle generacije. A nisu jos zavrsili. Ne mislim da je Nintendo svemoguca sveznajuca sila, ali isto tako uspeh nema veze sa srecom ili slabom konkurencijom.

Ocigledno je bila dobra - ali je apsurdno tvrditi da je bila najbolja kao i da je besmisleno tvrditi da vise nece napraviti gresku, posto su naucili sve lekcije iz WiiU.

A nisu jos zavrsili. Ne mislim da je Nintendo svemoguca sveznajuca sila, ali isto tako uspeh nema veze sa srecom ili slabom konkurencijom.
Ja sam mislio više kao da hipotetički da bi propali mora prvo da postoji neki konkurent Switchu u smislu na to ko kupuje Switch. Wii U je trebalo da ponudi AAA tadašnji koji Wii nije imao pa su fasovali. GC je isto trebalo da se takmiči sa PS2 i Xbox ćao zdravo.

Switch i da ima lošije igre od ovoga bio bi uspešan jer ljudi hoće taj format konzole očigledno a sami su na tržištu...

Svestan sam da sad ima milion tačaka gde me neko bolje informsain može demantovati, kažem samo kako mi deluje i koliko je tražena konzola generalno ljudi je stalno iznova kupuju i menjaju, imaju više komada itd, zabavno im je samo i da upale dok se na ozbiljnim konzolama poteže pitanje ŠTA ĆEMO OVDE DA IGRAMO ČEKAJ ČEKAJ GDE JE OVO GDE JE ONO, switch je senzacija sam po sebi i duže je senzacija ljudima nego wii koji je većini brzo postajao dosadan...

Ocigledno je bila dobra - ali je apsurdno tvrditi da je bila najbolja kao i da je besmisleno tvrditi da vise nece napraviti gresku, posto su naucili sve lekcije iz WiiU.
Pravice ih kao i svi. Trziste je promenljivo, drugi igraci ne odmaraju, ko zna sta sutra donosi, i sta ce ljudi zeleti. Drago mi je sto i dalje postoje inovacije na trzistu koliko god one (ne)uspesne bile - tablet controller (wiiu), Steam controller, switch, DS5, Deck, uspon home i online streaminga.

Ja sam mislio više kao da hipotetički da bi propali mora prvo da postoji neki konkurent Switchu u smislu na to ko kupuje Switch. Wii U je trebalo da ponudi AAA tadašnji koji Wii nije imao pa su fasovali. GC je isto trebalo da se takmiči sa PS2 i Xbox ćao zdravo.

Switch i da ima lošije igre od ovoga bio bi uspešan jer ljudi hoće taj format konzole očigledno a sami su na tržištu...

Svestan sam da sad ima milion tačaka gde me neko bolje informsain može demantovati, kažem samo kako mi deluje i koliko je tražena konzola generalno ljudi je stalno iznova kupuju i menjaju, imaju više komada itd, zabavno im je samo i da upale dok se na ozbiljnim konzolama poteže pitanje ŠTA ĆEMO OVDE DA IGRAMO ČEKAJ ČEKAJ GDE JE OVO GDE JE ONO, switch je senzacija sam po sebi i duže je senzacija ljudima nego wii koji je većini brzo postajao dosadan...
Sumnjam da ce Nintendo kao kompanija da propadne, na trzistu su od 1889 god :D. Ocigledno postoji trziste za njihove proizvode, veujem da ce uspeti da se diverzifikuju ako se trziste promeni, kao sto su nekada sa igracaka presli na video igre. Cak ni Sega nije propala, i dalje su medju nama i izdaju igre, iako su prestali da prave hardver. Microsoft je bio blizu povlacenja sa trzista kada je krenuo RROD debakl, ali su odlucili da peglaju situaciju, i dobro je da jesu, potrebno je imati konkurenciju na trzistu.

Kako mozes da tvrdis ovako nesto?
Proverio si drugih 14.000.604 varijanti?

Sam konstaktujes da mogu da pogrese i onda se nadovezes, ali to im se vise nece desiti.

Kao prvo nema 14.000.604 varijanti već samo par, opet dve platforme, samo jedna ili objedinjena,
drugo mogu da tvrdim gledajuči tržište, kako su prošli sa WiiU/3DS i koje su tačno probleme imali, i kako sad prolaze sa Switch-om i gde nemaju probleme koje su imali sa WiiU/3DS.

Napisao sam da je naravno moguće da opet nešto zaseru (tipa kao što su sa Wii U), ali da su sada sa jednom platformom šanse tako nešto mnogo manje nego ranije kada su podržavali dve platforme.

Napisao sam je naravno moguće da opet nešto zaseru, ali da su sada sa jednom platformom šanse tako nešto mnogo manje nego ranije kada su podršavali dve platforme.
Sa druge strane, ako useru - usrali su celu motku a ne samo pola 🤣

Realno, ako nastave da guraju hibridni koncept (a sve ukazuje na to) rizik nekog faila je minimalan,
veći rizik postoji ako napuste hibrid i odluče da hoće nešto potpuno drugačije.

Realno, ako nastave da guraju hibridni koncept (a sve ukazuje na to) rizik nekog faila je minimalan,
veći rizik postoji ako napuste hibrid i odluče da hoće nešto potpuno drugačije.
Toliko daleko vec nisam strucan da predvidjam. Zajebat' uvek mozes :D

Back
Top Bottom