Koliko god voleo PSP i Vitu, i pored superiornijeg hardvera po prodaji nisu ni prismrdeli Nintendu. Tako da sumnjamSwitch da bi propao mora da ima konkurenciju
Ne osporavam uspeh Nintenda, konstatujem ne samo da su pre prodavali 2 konzole i da to ucite na totalni broj, vec i da su imali 2 kategorije proizvoda.
Da li je jednostavnije da imaju samo jedan proizvod, nego dva - naravno da jeste.
Da li ce platiti vecu cenu ako im neki sledeci propadne - da hoce.
Sta ako napreve Switch U?
Switch da bi propao mora da ima konkurenciju
Pa to sam si sebi sve odgovorio
Kako mozes da tvrdis ovako nesto?Kao što napisah, objedinjena/hibrid platforma je najbolja stvar koju su mogli da urade.
Ja sam mislio više kao da hipotetički da bi propali mora prvo da postoji neki konkurent Switchu u smislu na to ko kupuje Switch. Wii U je trebalo da ponudi AAA tadašnji koji Wii nije imao pa su fasovali. GC je isto trebalo da se takmiči sa PS2 i Xbox ćao zdravo.A nisu jos zavrsili. Ne mislim da je Nintendo svemoguca sveznajuca sila, ali isto tako uspeh nema veze sa srecom ili slabom konkurencijom.
Pravice ih kao i svi. Trziste je promenljivo, drugi igraci ne odmaraju, ko zna sta sutra donosi, i sta ce ljudi zeleti. Drago mi je sto i dalje postoje inovacije na trzistu koliko god one (ne)uspesne bile - tablet controller (wiiu), Steam controller, switch, DS5, Deck, uspon home i online streaminga.Ocigledno je bila dobra - ali je apsurdno tvrditi da je bila najbolja kao i da je besmisleno tvrditi da vise nece napraviti gresku, posto su naucili sve lekcije iz WiiU.
Sumnjam da ce Nintendo kao kompanija da propadne, na trzistu su od 1889 godJa sam mislio više kao da hipotetički da bi propali mora prvo da postoji neki konkurent Switchu u smislu na to ko kupuje Switch. Wii U je trebalo da ponudi AAA tadašnji koji Wii nije imao pa su fasovali. GC je isto trebalo da se takmiči sa PS2 i Xbox ćao zdravo.
Switch i da ima lošije igre od ovoga bio bi uspešan jer ljudi hoće taj format konzole očigledno a sami su na tržištu...
Svestan sam da sad ima milion tačaka gde me neko bolje informsain može demantovati, kažem samo kako mi deluje i koliko je tražena konzola generalno ljudi je stalno iznova kupuju i menjaju, imaju više komada itd, zabavno im je samo i da upale dok se na ozbiljnim konzolama poteže pitanje ŠTA ĆEMO OVDE DA IGRAMO ČEKAJ ČEKAJ GDE JE OVO GDE JE ONO, switch je senzacija sam po sebi i duže je senzacija ljudima nego wii koji je većini brzo postajao dosadan...
Kako mozes da tvrdis ovako nesto?
Proverio si drugih 14.000.604 varijanti?
Sam konstaktujes da mogu da pogrese i onda se nadovezes, ali to im se vise nece desiti.
Sa druge strane, ako useru - usrali su celu motku a ne samo polaNapisao sam je naravno moguće da opet nešto zaseru, ali da su sada sa jednom platformom šanse tako nešto mnogo manje nego ranije kada su podršavali dve platforme.
Dovoljna je propast da se povuku sa tržišta konzola a za to ti trebaju dve neuspele konzole u nizu, trenutno nema opasnostiSumnjam da ce Nintendo kao kompanija da propadne, na trzistu su od 1889 god
Toliko daleko vec nisam strucan da predvidjam. Zajebat' uvek mozesRealno, ako nastave da guraju hibridni koncept (a sve ukazuje na to) rizik nekog faila je minimalan,
veći rizik postoji ako napuste hibrid i odluče da hoće nešto potpuno drugačije.
Ako si Sega, ako si Nintendo imaš kapitala da možeš da preživiš 10 neuspešnih konzola u nizu.Dovoljna je propast da se povuku sa tržišta konzola a za to ti trebaju dve neuspele konzole u nizu, trenutno nema opasnosti
Dovoljna je propast da se povuku sa tržišta konzola a za to ti trebaju dve neuspele konzole u nizu, trenutno nema opasnosti