• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Znači dosta nakon launcha manje od 1% Japanaca ima PS5, baš loše zvuči.

Drukcije vreme.

Tada je nokia 3310 bila vrhunac telefona, internet je bio 56k, skrnavi filmovi su se uzimali iz klubova, a klinci su jedinu zabavu na TV-u imali 2-3 puta dnevno kada puste pokoji crtani. Kucne konzole su bile neverovatan izvor zabave, a PS2 je imao nenormalnu softversku podrsku. Plus, PC platforma je bila u rasulu, sa skupim hardverom koji je bio slabiji od onoga sto je PS2 mogao da isporuci.

A sad PC platforma nije u rasulu sa skupljim hardverom koji je slabiji od onog sto PS5 moze da isporuci?

Komentar je vise - da li je ovo trenutno najgore ili najbolje vreme za PC gaming.

Imam 4k UW monitor i jeftinije mi je da kupim PS5 i 4K tv nego da kupim GPU za 4k UW gaming.

Sada su samo graficke posandrcale, i ko zna kad ce se smiriti.

Sledeca nada je kada se Etherum prebaci sa Proof of Work na Proof of Stake pa vise nece biti rudarenja grafickama.... ali gazilion drugih crypto valuta cekaju svoj trenutak onda da uskoce.

Kad je već bila reč o Japanu

2021-09-09-12-04-14.jpg

2021-09-09-15-02-38.jpg

2021-09-09-15-03-56.jpg

da da samo su graficke problem....ove ostale komponente sto kostaju 200-300e ni ne osetis
a stabilizovala se i cena za "entry level" periferije, 200e za monitor sada deluje kao super deal, misevi/tastature/kucista od 100e, napajanje, gamepads lol
super zezanje:)

atm konzole bas ownuju, a imaju i future proof naznake

nije sve tako crno ofc, posto verujem da vecina ljudi ne sipa novce na svaku novu tech vest, racionalizuje svoje kupovine ili vec imaju ok kompove
al nanjusili su nas, cene idu samo + caooo

tbh mene mnogo vise nervira cena igara, izgleda da je i to gotova prica...nista...odo da gledam sta je na popustu;)

Last edited:
Je l' ima nekih vesti kako je prosao Psychonauts 2 za sada sa prodajom?
EDIT: sad sam se setio da je dostupna preko game passa, tako da nebitno.

Last edited:
Komentar je vise - da li je ovo trenutno najgore ili najbolje vreme za PC gaming.

Imam 4k UW monitor i jeftinije mi je da kupim PS5 i 4K tv nego da kupim GPU za 4k UW gaming.
Da, dokle ne pocnu da rudare i sa PS5 i sa 4K televizorima :D

NPD August 2021

Hardware

August video game hardware dollar sales gained 45% when compared to August 2020, to $329 million. This is the highest total achieved in a August month since 2008 ($395M), and the third highest August month total in history. Year-to-date hardware spending has increased 49% when compared to the same period in 2020, totaling $3.0 billion.

Nintendo Switch was the best-selling hardware platform in units during both the August month and year-to-date, while PlayStation 5 leads both time periods in dollar sales.

After 10 months in market PlayStation 5 remains the fastest selling PlayStation platform in history.

Content

Madden NFL 22 debuted as the best-selling game of August, while also ranking 4th among the best-selling games of 2021 year-to-date. This is the 22nd consecutive year that a Madden NFL franchise release has been the best-selling title of its launch month.

Ghost of Tsushima ranked as the 2nd best-selling game of August, after finishing at #110 on the best-selling titles chart in July. The launch of Ghost of Tsushima Director's Cut for PlayStation 5 and PlayStation 4 drove the change.

Humankind ranked 1st among tracked PC titles in August spending, while placing 4th on the overall best-selling titles chart. Humankind currently ranks as the 5th best-selling tracked PC title of 2021 year-to-date.

E_P1tj8VUAkyDCu

Switch je inače 33 meseca za redom najprodavanija konzola u US-u.

Back
Top Bottom