• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Indiana Jones and the Great Circle

RTX 4090 za 4K (ultra graphic preset sa, kako kažu, full RT-om) sa Performance DLSS-om (dakle 1080p rendering rezolucija) i uključenim FG-om za (targeting) 60 fps-a. 😬 Jezivo. BTW, šta im znači ovo full RT? Path Tracing? 🤔

xtamp0caap4e1.webp

Last edited:
Path Tracing? 🤔
Da. "Full Ray Tracing" je nvidijin branding za path tracing.

Videcemo kako ce ispasti sav ovaj FG u RT modovima... I Alan Wake je na papiru izgledao zahtevno, ali se ispostavilo da igra i na Low izgleda OK.

9IhF2Fl.png

Last edited:

Nije da je vest bas iznenadjujuca kada im drajv podrzva samo 50GB diskove i instalacije su uvek znacajno vece od onih na PS5...

edit- Xbox preload je up [131GB], ali igra izgleda trazi 2x prostora pre premijere da bi se otpakovala
462581867_1311129186583464_5892763515477611453_n.jpg

Last edited:
Ili jednostavno instaliraš i update-uješ na eksternom hdd-u i vratiš na interni storage.

Ocekivao sam dobre opise od Kinda Funny-a, ali to se nije desilo. Predlazem gledanje celog videa, prikazali su i video primere nekih problema.

Izasao je prvi patch, igra izgleda primetno bolje sa path tracingom:

Izgleda da samo 4090 moze da tera igru na dobar nacin, 4080 je na granici, sve ispod zahteva prevelike kompromise.
Jedva cekam novi Doom, ovaj engine je odlican.

Last edited:
Izasao je prvi patch, igra izgleda primetno bolje sa path tracingom:

Izgleda da samo 4090 moze da tera igru na dobar nacin, 4080 je na granici, sve ispod zahteva prevelike kompromise.
Jedva cekam novi Doom, ovaj engine je odlican.

Nije istina. Moj 6700xt gura igru na najvišem podešavanju i sa isključenim metodama menjanja rezolucije u 1080p u zaključanih 60fps

Šalu na stranu. Nešto izgleda nije OK sa AsRock 6700XT jer i kod mene i kod ortaka u svim novim igrama možemo da nasviramo sve na maksimum i da i dalje ide sa 60+fps. Nešto tu mnogo smrdi...

Pricam o path tracingu naravno.
Igra je fino optimizovana (jer je engine skalabilan), tako da ce na vecini kartica koje imaju RT podrsku raditi dobro.

Ma šalio sam se samo jer nešto nije OK sa napomenutim karticama. Snimio sam video iste sekvence na naprednom ultra i na medium i nisam video neku razliku sem što najvišem podešavanju boje su manje zasićene. Videću da okačim poređenje ali iz nekog razloga DaVinchi Resolve ne voli fajlove koje pravi AMDov softver.

Back
Top Bottom