• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC Horizon Forbidden West

Nastavio sa ovim, sve mi je bolja i bolja igra :D
Stigao sam do momenta
kada se osposobi Gaia.
Onaj grad ljudi biljki izgleda bas kul :D

Sto se tice modova u igri, postoji neka razlika u koloru/hdr izmedju resolution i druga dva. Kad prebacim na resolution kao da upali hdr, veci je kontrast i saturacija u odnosu na druga dva. Probao sam da ugasim/upalim na soniju, ali nista se ne desava, a podesavanje za hdr u samoj igri su identicna izmedju modova. Ovo se cak desava i kad ugasim hdr na konzoli kompletno. Kao da resolution mod ima neki dodatni post proces, ali ne uspevam naci na netu nista vezano za to. Da li jos neko ima slicnu situaciju?

Da li jos neko ima slicnu situaciju?
Sada sam baš testirao kod mene, i rekao bih da je stvarno primetna razlika u kontrastu između resolution i ostalih modova. Ali nije mi toliko strašno, ne znam da li bih primetio da ti nisi rekao.

Sada sam baš testirao kod mene, i rekao bih da je stvarno primetna razlika u kontrastu između resolution i ostalih modova. Ali nije mi toliko strašno, ne znam da li bih primetio da ti nisi rekao.
Pa da. Cudan trip bas. Ja sam mislio da mi je od nekog patcha to, ali izgleda da je tako. Ne nalazim po netu nista o tome :/

Koji TV imas? Mozda je nesto levo zbog njega, a mozda je sve neki placebo. :D

Da li je neko drugi osim tebe primetio isti efekat, neko od tvojih ukucana?

Nakanio sam se konacno da napravim fotke. Svetliji je performance, tamniji je resolution mod. Isti su modovi na tvu, zapravo u svakom se isto desava. Cak i kad ugasim hdr u igri i na soniju opet se vidi razlika u kontrastu.

face.gif

menu.gif

potkrepljujem mikijeve tvrdnje, isto se i kod mene ispoljava, s tim da je ovaj donji levi ćošak u meniju npr još svetliji i ima blocky artefakte...

^ da.

Da li si upalio full bandwith na HDMI podesavanju TV-a? Probaj da skines "Auto" sa RGB range podesavanja u PS5 OS-u. Da li koristis HGIG na TV-u i konzoli, ili na TV-u LG-ov tonemap mod?

^ da.

Da li si upalio full bandwith na HDMI podesavanju TV-a? Probaj da skines "Auto" sa RGB range podesavanja u PS5 OS-u. Da li koristis HGIG na TV-u i konzoli, ili na TV-u LG-ov tonemap mod?
Probao sam sve i jedino sto pravi razliku je kada na tvu umesto console stavim pc za hdmi na kojem je soni. Onda bude jednaka slika izmedju, ali bude svetlija, nema onaj masni kontrast kao kad je console u resolution mode. A to ne mogu da dobijem u performance.

Sad gledam ovo i kaze da je performance mod svetliji od resolution.

Last edited:
Izvinite na glupom pitanju ali da li je DLC za HZD bitan u kontekstu priče za HBW? Igrao sam samo base game pa razmišljam da li da možda obrnem prvo HZD GOTY pre nego što krenem ovo.

"In order to play The Frozen Wilds DLC in Horizon Zero Dawn, you're going to need to ensure that you've fully completed the main quest A Seeker at the Gates. From this point you'll be able to access Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds, though the quests are tuned around characters that are Level 30 and beyond."

Odmah na pocetku DLC-a igrac sretne novu vrstu robo dino protivnika, veoma su agresivni i zeznuti za borbu. Tako da se preporucuje da si dobro opremljen.

"In order to play The Frozen Wilds DLC in Horizon Zero Dawn, you're going to need to ensure that you've fully completed the main quest A Seeker at the Gates. From this point you'll be able to access Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds, though the quests are tuned around characters that are Level 30 and beyond."

Odmah na pocetku DLC-a igrac sretne novu vrstu robo dino protivnika, veoma su agresivni i zeznuti za borbu. Tako da se preporucuje da si dobro opremljen.
Imam save na staroj konzoli gde sam presao igru jednom. Ali to je na obicnoj verziji, a goty nisam ni igrao sumnjam da bi se save prebacio. Plus onda moram nekako da ga prebacim na ps5.

Inace, u Witcheru kada instaliras ekspanzije dobijes i set adekvatnih sejvova preko kojih mozes odmah da uskocis u novu pricu, jako zgodno.

Fd0YUM-XwAIyn63

Ne valja crossgen a? :D

Last edited:
Mnogo lepse izgleda kad se ostavi ovako link nego direkt na tviteru da se gleda. Kad odradi full scale :D Bas su jebeno pokidali.

Fd3BofnXEAIVKuX

Fd3Bn6rX0AAOWkB

Last edited:
Back
Top Bottom