Kupio igru juce i odigrao par sati sa 2 drugara. Jedan je vec bio lvl 10+, drugi je bio lvl 5. Do kraja sesije ovaj lvl 5 lik je bio lvl 6, a ja sam bio lvl 5, sto mi je bas trulo i daje utisak da ce igra biti grindy as fuck, ali sta je tu je. Otkljucao sam par stratagema za kupovinu, ali resursa za kupovinu istih sam imao dovoljno tek toliko da kupim samo dva ili tri, sto ne bi bilo lose da smatram da je arsenal koji se dobija na pocetku dovoljan da se nosi sa izazovima koje igra baca na igraca. Ovako, svakom kupovinom bacate kockicu da li ce oruzje/stratagem biti apsolutno beskorisno(kao na primer energy weapons) ili totalni game changer(kao na primer turret ili guard dog).
Prvih par partija smo dobili bas prelako pa smo digli tezinu na 5 i resili da postepeno smanjujemo tezinu dok ne nadjemo nivo koji nam odgovara.
Sa bubama nam je nepremostiva prepreka bila Charger protivnik, bukvalno kad se pojave 2 ili vise ne mozemo im vise nista. Konceptualno mi je jasno da treba skociti iza njih i izresetati ih, ali ja ne znam da li je problem u nasem izboru oruzja pa DMG je bio mali, ili smo prosto sva trojica maloumni pa ne umemo da gadjamo kako treba, ali ubijanje Chargera 1 na 1 traje oko 30-60 sekundi, pod uslovom da nismo swarmovani drugim bubama pa da imamo postor za manevrisanje, a uglavnom jesmo i tog prostora nema.
Sa robotima je malo bolja situacija, mortar turret je bio odlican za njih, do te mere da je igra sa njim aktivnim bila dosadna, a kad smo par puta cekali extraction nakon sto smo probili limit i bili smo bez stratagema i samim tim bez mortar turreta, jedva smo prezivljavali. To je verovatno zato sto ne znamo da koristimo nasa oruzja, ili mozda zato sto smo pogresna oruzja poneli sa sobom. U prilog tome dodacu da je mene bas smaralo sto na vecim tezinama robota apsolutno svi moji meci su se samo odbijali i radili maltene 0 damage. Skapirao sam odprilike gde su im weak points, ali mislim da nisu dovoljno jasno istaknuti jer zbog clunky interfejsa igre tesko je provaliti kada pucate da li uspesno radite damage ili ne, jer je IMHO u igri weakspot damage dosta nizak(znaci vazi i za bube i za robote). Ruku na srce, trebalo je da igram prvo nize tezine kako bi se vremenom navikavao na "naprednije robote", ali sta je tu je.
Kako mi je lik i dalje nizak nivo, nisam siguran da li uopste imam pristup nekom oruzju koji moze da probije armor tih protivnika(bilo buba bilo robota). Koliko mi se cini iz opisa oruzja, ona oruzja koja su dobra za armor robota nece biti dobra za armor buba i vice versa, ali nisam mogao da potvrdim.
Dalje, generalno je igra nezgrapna. Interfejs mi je veoma konfuzan, milion puta ne provalim kada je nesto u okruzenju interaktivno, ili cak ako prepoznam da bi item to trebalo da bude, treba mi do 5 sekundi da uspesno interagujem sa njim(bilo da ga pokupim, bilo da ga aktiviram ili nesto trece), sto svakako nije zabavno. Interfejs promptovi za interaktivne iteme znaju cesto da zabaguju, tako sto se ne pojave ili jos gore tako sto ne nestanu nakon sto se pojave. Sva trojica smo nebrojano puno puta tokom sesije kleli igru zato sto nas lik prosto nije hteo da repetira. Logika nalaze da sigurno postoji nesto sto uradimo sto prekine cin repetiranja, ali je igra toliko nezgrapna da deluje kao da prosto guta input. Takodje, ne mali broj puta se desavalo se da pozovemo stratagem uspesno i da se on prosto ne pojavi. Mala uteha je to da se u tim situacijama ne aktivira cooldown, ali nije kao da u sred akcije imamo vremena na pretek da ponovo natenane isklikcemo strelice i pozovemo ga.
Suma sumarum, prvi utisci su mixed bag. Igra mi je bila najzabavnija kada je bilo puno protivnika koje MOZEMO da pucamo, ali se to retko kad desavalo. Na manjim tezinama je uglavnom bilo malo protivnika sa dugim periodima trcanja bez ikakve akcije(kao da igram neki ubogi battle royale), dok na vecim tezinama igra previse brzo krene da salje (armored) protivnike(neretko u grupama) sa kojima prosto nismo umeli da se nosimo i predugacko vreme pokusavanja resavanja njih kao posledicu ima swarmovanje. Cini mi se da nisam imao nigde blizu problema sa armored protivnicima kada sam pocinjao Warhammer 40k Darktide(u kome imam 100+ sati) ili Deep Rock Galactic i zato su mi te igre nakon probanja ostavile bile daleko bolji prvi utisak, ali igra ima potencijala i nadam se da ce kada se budem posteno uhvatio u kostac sa njenim mehanikama utisci biti daleko bolji.
BONUS: Neverovatno mi je neprijatan osecaj bio taj sto mi je prva "daily misija" koju mi je igra dala bila da ubijem 100 buba flamethrower-om. Flamethrower je oruzje koje moze da se kupi tek nakon sto stignete do 10. levela. Ne znam sta je tolko tesko bilo da se segmentira pool mogucih daily misija po levelu lika.