USA inflacija od 2005 do kraja 2024 je 65%.Da ne pričam što se upoređuju cene od pre 20 godina a od tada inflacija tipa 300%.
110e vise za iste performanse i manju potrosnju ? Not sure if it's a great deal.
100e je nista kad radis, a kad ne radis je puno100e
O kojim vremenima ti pricas? 90-tim godinama proslog veka? Posto od Radeon 9000 i nVidia FX5000 pa na dalje toga nije bilo. Crysis je radio fino na Radeon HD2600 Pro i GeForce 8600GT, a ako si imao 4:3 monitor i bio spreman da spustis rezoluciju onda su mogle i Radeon X1600Pro i GeForce 6600GT da ga teraju. Ne secam se da je neka druga igra bila toliko zahtevnija u odnosu na ostale za to vreme(FarCry i HalfLife 2 su bile male mace u odnosu na Crysis).Preteruju sa cenama grafika ali previše mračite.
Ranije ti je trebala high end kartica da bi uopšte normalno igrao neke igre, sada i budget kartica može da tera sve u 1080p 60 ili 1440p ako je bolja optimizacija.
Ali jbg mi bismo 4k 120 RT i da bude 350eur
Da ne pričam što se upoređuju cene od pre 20 godina a od tada inflacija tipa 300%.
Ne kažem da nije objektivno preskupo samo se to preduvava.
Veći problem mi je koliko sporo padaju cene starim karticama i polovnim i starim modelima koje mogu da se kupe nove.
Pa nisu bas iste performanse110e vise za iste performanse i manju potrosnju ? Not sure if it's a great deal.
@SteamWolf Imaš na KP korišćenu 4070 (ProArt) za 560€. Pre bih nju uzeo nego 3080Ti.
taj mi je i blizu (SD), kontaktirao sam ga
Ne znam za ostalo ali za rezanje možeš da koristiš CDBurnerXP ili ImgBurnKoji USB rezač uzeti? Vidim da su većina oko 3000-5000 dinara. Ima li neki da je najbolji odnos cene i kvaliteta ili je svejedno?
Koji program se sad koristi za rezanje? Jel Nero i dalje postoji? Ima li neki besplatan/open source program da ne moram još i krekovane verzije da tražim?
Jesu Verbatim diskovi i dalje najbolji?
Treba mi se za rezanje MP3 muzike na CD da mogu u autu da slušam dok vozim 88mph i vraćam se u 2004. godinu.