Evo ih novi Oledi.. i ovakav monitor 600e u Germaniji... odlicno
Bez 4K i 32" nema sta da pricamo, valjda ce uskoro i ti modeli, jer proslogodisnjim modelima nije cena padala nesto puno, mozda 100, 200e, tu su i dalje oko 1000e...
Da, taj je bio najpovoljniji od svih, otkad je izasao... jedino sto je zakrivljen, ali u razmatranju mi je...
On je dugo bio oko 900e, sad pise da ima i za 800, jedan prodavac ga daje cak i za 720e, ali treba proveriti dal je stvarno ta cena...
edit
Ako ga budes prodavao, javi...
![]()
Steam Machine with SteamOS announced, features six-core Zen4 CPU, RDNA3 GPU with 28CUs - VideoCardz.com
Valve officially revives Steam Machine — a compact 4K-ready gaming PC powered by AMD hardware Valve has announced the return of the Steam Machine, a small form factor PC running SteamOS and designed for living room gaming. The new system joins the Steam Deck and Steam Frame as part of Valve’s...videocardz.com

Nazalost prevelika cena bi ubila takav proizvod.Strix Halo bi bio lep u ovome al bi cena, čak i sa Gejbovim uticajem, bila previsoka za ovakav uređaj. Da ne spominjemo glasine o glasinama o ograničenosti broja Ryzen AI Max+ 395 čipova.
To mi malo ne ide u glavu. Kapiram da je čip za mini PC vendore u nabavci veoma skup ali ne razumem baš zašto. Sve je to na kraju samo parče silicijuma. Ne verujem da je nešto specijalno skup u proizvodnji, čak i ako se proizvodi i manjim količinama. Najverovatnije onda debelo naplaćuju dizajn i "feature set" jer generalno gledano su čipovi baš moćni.Nazalost prevelika cena bi ubila takav proizvod.
Trenutno se mini pc sa Strix Halom u sebi krece od 1500 pa do preko 2k dolara.
U Gamer Nexusovom videu su komentarisali da im je bilo jako teško da u ovako malom form factor-u urade rutiranje veza GPU - vRAM na štampanoj ploči. Na kraju su izašli sa 10 slojeva štampe. Neki jači GPU sa širom magistralom bi bio još teži za integraciju.Prenapumpana cena za takav polu proizvod ako mene pitate. Prosto, nema nikakve potrebe da se ide na APU kad je tehnicki neisplativo, ima puno diskretnih GPU-eva koji mogu da stanu u power budget/form factor, problem je sto su ubacili pogresan GPU sa premalo VRAM-a. Bukvalno nVidia A2000 sa 12GB VRAM bi bilo bolje resenje od ovog AMD polu proizvoda.
Pa mogli su oni i RTX 5090 da stave i da mu samo vezu 4 pcie linija, naveo sam A2000 jer je maljusan gpu sa dokazano niskom potrosnjom, ali svakako nisu AMD driveri ikad bili kvalitetni pa da im to bude adut zasto da ne idu na druge, nego kad su krenuli sa AMD-om moraju sad da ostanu. Zao mi je sto svojevremeno Steam Deck nije bio Lunar Lake proizvod, danas bi ziveli u daleko boljem timeline-u da je tako bilo.To mi malo ne ide u glavu. Kapiram da je čip za mini PC vendore u nabavci veoma skup ali ne razumem baš zašto. Sve je to na kraju samo parče silicijuma. Ne verujem da je nešto specijalno skup u proizvodnji, čak i ako se proizvodi i manjim količinama. Najverovatnije onda debelo naplaćuju dizajn i "feature set" jer generalno gledano su čipovi baš moćni.
U Gamer Nexusovom videu su komentarisali da im je bilo jako teško da u ovako malom form factor-u urade rutiranje veza GPU - vRAM na štampanoj ploči. Na kraju su izašli sa 10 slojeva štampe. Neki jači GPU sa širom magistralom bi bio još teži za integraciju.
nVidia generalno nema šta da traži ovde zbog loše podrške za Linux i zatvorenog razvoja drajvera. To je sve suprotno od onoga što Valve-u treba i što je Steam Deck učinilo uspešnim.
Mmmmmmm, ne. Nisu mogli da spakuju RTX 5090 u ovaj form factor. Kartica je duplo veća od celog GabeCube-a. Nije uopšte stvar PCIe linija. U ovakvom form factor-u na jednu štampanu ploču treba smestiti CPU i RAM (gomila linija) i GPU i VRAM (još veća gomila linija). Za toliko linija nema mesta. To nisu PCIe linije.Pa mogli su oni i RTX 5090 da stave i da mu samo vezu 4 pcie linija,
Mmmmm, ne. Rekao bih da ne pratiš Linux scenu. AMD drajveri su na Linux-u u ovom trenutku ubedljivo najbolji. Najbolje su integrisani sa sistemom i ekosistemom pratećeg softvera. Tome je zaslužan i sam Valve jer nekolicina njihovih inženjera rade da razvoju drajvera. Nvidia je tu sama jer tvrdoglavo drži razvoj drajvera zatvorenim i kaska mnogo za razvojem ostatka Linux ekosistema.naveo sam A2000 jer je maljusan gpu sa dokazano niskom potrosnjom, ali svakako nisu AMD driveri ikad bili kvalitetni pa da im to bude adut zasto da ne idu na druge, nego kad su krenuli sa AMD-om moraju sad da ostanu.
Mmmmmmm neZao mi je sto svojevremeno Steam Deck nije bio Lunar Lake proizvod, danas bi ziveli u daleko boljem timeline-u da je tako bilo.