Ne znam što se ljudi lože ovoliko? Ja sam ovu vest prihvatio u fazonu "Mmmmmm, da, normalno stanje stvari u praksi. Šta je problem?". Dovoljno je da čovek redovno čita changelog drajvera i AMD-a i nVidia-e (pa i drugih proizvođača) pa da zaključi da kada pomenu da je urađena neka optimizacija da to najčešće bude samo za najnoviju seriju čipova ili par generacija unazad u najboljem slučaju. Retko kada se optimizacije implementiraju za sve generacije unazad koje drajver podržava. Teško je i očekivati da bude drugačije jer to znači da optimizacije moraju različito da se implementiraju za svaku generaciju. Na nekim generacijama možda nije ni moguće. Da ne pričamo o tome da optimizacije na starijim generacijama možda mogu da rade samo stariji inženjeri koji su originalno radili na toj generaciji. Tih inženjera možda više ni nema zbog odliva radne snage tokom vremena.
S druge strane, to što starije karte neće dobijati optimizacije neće smanjiti njihovu vrednost... samo im neće povećati vrednost. I dalje će biti podržane u drajverima, sve će nastaviti da radi kao i do sada. Drugim rečima, ništa se specijalno ne gubi. Optimizacije su takođe retko toliko velike da se dobije neki univerzalno velik dobitak u performansama.
Sve u svemu u praksi bi ovo sve trebalo da bude sasvim neprimetno. Valjda je ovde fora što je AMD dao zvaničnu izjavu a onda to mnogi dočekali na nož i preduvali značaj izjave do nebesa.