• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Bice izazov prodati je, jer je malo iskrivljena, ali nista sto smanjivanje cene nece vremenom resiti...

@snake, pa ne mogu vise cekati, polako stizu igre sa backloga za koje mi treba... a msm da ce krajem godine izaci samo 5090, a tek sledece 5080 i 5070, pa onda na pocetku ce im biti naduvana cena itd... potrajace to sigurno i preko godinu dana od sad... tako da ne vredi vise cekati...
Mislim nisam ja ni cekao, jednostavno mi nije trebala...

OK, tek sam sad shvatio da je ovo zapravo dobar deal pošto se radi o Super modelu. :)

E hvala, trebalo mi je tako nešto, pogledaću.
Asus bih najradije, ali je i najskuplji.
MSI drugo mesto i povoljan je, ali nema nigde opisa za njega, i uglavnom za te jeftinije modele.

Bice izazov prodati je, jer je malo iskrivljena, ali nista sto smanjivanje cene nece vremenom resiti...

@snake, pa ne mogu vise cekati, polako stizu igre sa backloga za koje mi treba... a msm da ce krajem godine izaci samo 5090, a tek sledece 5080 i 5070, pa onda na pocetku ce im biti naduvana cena itd... potrajace to sigurno i preko godinu dana od sad... tako da ne vredi vise cekati...
Mislim nisam ja ni cekao, jednostavno mi nije trebala...
Tokom 3000 i 4000 serije top kartice(dakle 80 i 90 serija) su u prvom talasu imale malo povoljnije cene, koje su nedelju dve porasle i ostale naduvane tako dosta dugo.

Tokom 3000 i 4000 serije top kartice(dakle 80 i 90 serija) su u prvom talasu imale malo povoljnije cene, koje su nedelju dve porasle i ostale naduvane tako dosta dugo.
O 4000 seriji ne treba pričati u prošlom vremenu, jer je ista trenutno aktuelna, a i sami vidimo kako se cene kreću i da nije tako kao što si napisao. A od izlaska Super modela na tržište je prošlo skoro dva meseca i kao što vidiš cene ne idu na gore već na dole. Naravno to može da se promeni, ali trenutno je tako.

AMD je danas na GDC-u najavio da ce uskoro u javnost pustiti FSR 3.1 koji ce u sebi najzad imati i bolji upscaler!

Introducing AMD FSR 3.1 with Improved Upscaling Quality

Announced today at our GDC 2024 “High Performance Rendering in Snowdrop Using AMD FidelityFX™ Super Resolution 3 (FSR 3)” presentation, AMD FSR 3.1 will have some significant improvements, new capabilities, and updates:

• Upscaling image quality improvements:
    • Improved temporal stability at rest and in movement – less flickering and/or shimmering and “Fizziness” around objects in motion.
    • Ghosting reduction and better preservation of detail.
  • Decoupling FSR 3 upscaling from frame generation:
    • Allows FSR 3.1 frame generation technology to work with other upscaling solutions.
  • New AMD FidelityFX API:
    • Makes it easier for developers to debug and allows forward compatibility with updated versions of FSR.
  • Vulkan® and Xbox Game Development Kit (GDK) support.
AMD FSR 3.1 will be available for developers on GPUOpen in Q2 and will be coming to games later this year.

RACRA_LOGO_SECONDARY_1500px.png

TEMPORAL STABILITY
R&C_AMD_FSR 2_2_temporal_stability_2.gif
R&C_AMD_FSR 3_1_temporal_stability_2.gif
AMD FSR 2.2AMD FSR 3.1

GHOSTING REDUCTION
R&C_AMD_FSR 2_2_ghosting_2.gif
R&C_AMD_FSR 3_1_ghostin2.gif
AMD FSR 2.2AMD FSR 3.1

Sto je najbolje, primere koji su dali su u 1080p rezoluciji sa Performance presetom, znaci upscale sa 540p i rezultati su vidno bolji.

I dobra vest za non-Radeon igrace, FSR Frame Generation vise nece biti vezan za FSR upscaler. Igraci sa RTX20/30 ce moci da upscaleuju igru sa dosta boljim DLSS-om i onda upale FSR Frame Generation.

Prvo sam se obradovao ali kada izrašunaš cenu sa poštarinom ((110EUR+poštarina)*1.32 ) i na to dodaš plave prekidače koje moje uši ne podnose dobiješ žestoko razočarenje

• Like
Reactions: Ace
Imam ovu maticnu AMD A88XM-A koja ppodrzava slabije procesore i ovaj procesor dole

AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics​

Posto je to praistoriska generacija maticne i procesora,dalje moguce da zadrzim graficku rx580 i ddr3 ram memoriju a sve ostalo da zamenim novim?Tj dal ce ram mmemorija raditi na novijoj maticnoj?(IMAM 32GBRAMA )

Nove ploce su ti sve na DDR5 i DDR4 platformama.

Graficku, naravno, mozes da zadrzis.

Znaci kao sto sam pretppostavljao,jedino graficku mogu zadrzati ukoliko bi resio da upgredujem komp,divota :( ostajem na konzolama za gejming do daljnjeg :D

Back
Top Bottom