• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Konacno ce NVIDIA stici AMD na ovom polju.
Jako mi se svidja Statistics overlay

nvidia-app-statistics-overlay.jpg

za prikaz fps-a, tempa itd, jedino velika steta sto vidim da fali prikaz temperature procesora, nudi samo koliko se koristi u igri...

Jos ako dodaju i mogucnost za klokovanje kao sto pricaju, necu vise morati da koristim MSI Afterburner.

Testirao sam nvidia aplikaciju i za sada obecava. Nazalost, ima bagova, cesto nije moguce menjati HDR filter (ostali rade bez problema), a i steta sto nije moguce vsync opcije menjati tokom igranja. Experience vise necu koristiti jer je ovo bolje, ali i dalje fali dosta opcija iz control panela.

Probao sam RTX HDR u starim igrama i neke stvari izgledaju bolje, neke izgledaju losije.
Most Wanted 2012, Bayonetta i Ikaruga su bili nesto svetliji nego inace. MGR je iskulirao filter (sto i ne cudi, jer u toj igri ni rezoluciju nije moguce promeniti bez zezanja).
Probao sam Namcove voznje u Duckstationu i ps2 emulatoru. RRR je izgledao dosta sarenije, ali su neke stvari poput oblaka i neba izgledali losije nego inace. Rage Racer, koji ima onaj psx fotografija kolorit koji volim, mi je izgleda bolje, posebno kada se udje u tunel. Type 4 i RR5 su izgledali skoro pa isto.
Testirao sam i Yuzu i slika je bila slicna kao kada se upali auto hdr.
Probao sam i neke rpcs3 igre. Svojevremeno sam kupio The Darkness na disku da bih igru odigrao uz auto hdr i ovo je izgledalo slicno tome. Pacific Rift je izgledao jos sarenije, ali kao i kod vecine starijih igara, nijanse braon boje su izgledale prilicno gadno.
Ovo sto sam do sada video mi po defaultu izgleda uporedivo sa auto hdrom, ali je velika prednost sto je sliku moguce tweakovati i prilagoditi ukusu.
Sa Special K nisam poredio, jer bi mi za to trebalo dosta vise vremena. Taj tool radi neke naprednije stvari, tako da je pitanje gde bi slika bolje izgledala.

Totalno udarena konfiguracija koja deluje kao eksperiment koji je trebao da ostane u labaratoriji.

Last edited:
Evo jos jednog upscaler-a koji ima sansu za siroku upotrebu. Pravi ga Microsoft i bice predstavljen po prvi put na GDC-u za mesec dana.

The DirectX team will showcase the latest updates, demos, and best practices for game development with key partners from AMD and NVIDIA. Work graphs are the newest way to take full advantage of GPU hardware and parallelize workloads. Microsoft will provide a preview into DirectSR, making it easier than ever for game devs to scale super resolution support across Windows devices.

Ne bih se ja kockao sa ovim brendom. 2230 SSD-ovi su im bili prilično nepouzdani.

Citam u komentarima i visoke temperature i velik heat sink...
Realno i ne trebaju mi bas ovolike brzine.

Op op, eto ga RTX 4080 po MSRP ceni od 1050 evra, i to pre marta do kad sam prognozirao da ce se to najkasnije desiti.

1709147750337.png

@2CR4ZY Jel si proverio da li je cena aktuelna? Najpovoljnija 4080S na iPon-u je oko 1130€ sa odbijenom AFA-om. Koja beše cena iste treba da bude da bi je na kraju konačno i kupio? :unsure:

edit: Pitao sam prodavca, jeste ta cena, 1050€. Ok Krejzi, čestitam na vidovitosti. 🔮 Jel ta cena dovoljno niska ili još treba da se čeka? :LOL:

Last edited:
Ima i MSI, Zotac, Palit i Manli za 1100e kao rezervna opcija, ali ta Gigabajtova je najpovoljnija za sad.

Krajem nedelje cu dati oglas za svoju graficku, pa kad je prodam, kupujem konacno 4080 :)

Ima i MSI, Zotac, Palit i Manli za 1100e kao rezervna opcija, ali ta Gigabajtova je najpovoljnija za sad.

Krajem nedelje cu dati oglas za svoju graficku, pa kad je prodam, kupujem konacno 4080 :)
Sto ne dodaš za S kad već čekaš toliko? Svakako ti je to investicija za 5 godina bar.

Back
Top Bottom