• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Nit je nebitno, a vec sad se zna kakva je situacija, a to je da 4070 i 4070Ti daju samo 31 i 38 fps-a u novom Fortnite-u u 4K, Epic...

i srecno sa karticom sa samo 12gb rama

Vidimo se

caucasian-males-hand-dropping-the-mic-stretched-hand-and-a-microphone.jpg

Last edited:
Tebra nije bitna igra, vec engine i tehnologije, to ti pokazuje kako ce raditi i u ostalim igrama u UE5 i sa Lumenom i Nanite-om.

Ja vidim 50+ fps-a u Fortnajtu sa uključenim RT-om i DLSS-om na 4070-tki.

TEBRA.

Ne bih da mračim, ali suludo je igrati fast paced igre sa frame-generationom. Pogotovo Returnal lol

FG je i OK za one koji imaju 240hz ekrane, tesko koja AAA igra se danas nativno moze naterati da radi sa takvim framerate-om. FG nece promeniti odziv komandi pri igranju [ako neko gura nativnih 100fps, nece primetiti dodatni buffer latency], ali ce makar uciniti vizuelni prikaz tecnijim.

ASUS-GeForce-RTX-4060-Ti-Concept-Graphics-Card-With-NVMe-M.2-SSD-Slots-_6.png

Zanimljiv koncept za x8 lane GPU-ove, preostali lane-ovi mogu biti iskorisceni za M.2 storage.

nije suludo ako pre FG imaš 60+fps :)

Hm hmm, mislio sam da svakako ubacuje input lag nebitno od base fpsa. Narvano sto veci base fps manji lag prilikom FG-a ali da ipak postoji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad su odjednom svi osetljivi na latency, iako pre DLSS3 je svaka stota igra imala dobro podesen render queue [i vecina od njih su bile esports igre]. A i Reflex je bila retka pojava. Na konzolama je tek haos, 100ms latency redovna pojava.

Sada je DLSS3 promovisao Reflex u mnogo vise naslova, ali ako je bazni framerate dovoljno visok, latency je povecan minimalno. C2077 nije ni imao Reflex ranije, pa se niko nije zalio na lag. :D
XZFAWNg.png

Ali na niskom framerate-u ne vredi koristiti FG, makar ne sa misom. Vise je za [finalni gaming u] 80+ fps-a.

Pa podrži konkurenciju.
Ja cu ih bas spasim...
Ja vec objasnih da ja samo zelim da AMD bude zdrava konkurencija, kako bi NVIDIU naterali da spusti cene, a svakako da je NVIDIA osetno bolji proizvod, koji cu uvek izabrati dok je tako i kad ponude proizvod koji ima fer cenu, za hardcore gamere i sladokusce, nema tu neke posebne filozofije, svi ocemo RT, DLSS itd... dok onim manje probirljivim casualcima i AMD je dobro resenje, lepo uzmu AMD grafu od 200 evra i pichi.

Sad su odjednom svi osetljivi na latency, iako pre DLSS3 je svaka stota igra imala dobro podesen render queue [i vecina od njih su bile esports igre]. A i Reflex je bila retka pojava. Na konzolama je tek haos, 100ms latency redovna pojava.

Sada je DLSS3 promovisao Reflex u mnogo vise naslova, ali ako je bazni framerate dovoljno visok, latency je povecan minimalno. C2077 nije ni imao Reflex ranije, pa se niko nije zalio na lag. :D
XZFAWNg.png

Ali na niskom framerate-u ne vredi koristiti FG, makar ne sa misom. Vise je za [finalni gaming u] 80+ fps-a.

Ma sve to kul, ja sam oduvek bio osetljiv na latency. Igram na konzoli i navikao sam, ali kada pređem na PC, mouse latency se mnogo da primetiti i mnogo više smeta nego onaj na kontroleru na koji se jbg navikneš...

Ovo je minimalno što si zakačio, mislio sam da je nešto više... sećam se da sam gledao neki DF video pre, mada to je možda čim je izašlo bilo ili kada je najavljen FG. Znam da su bili i neki problemi kada se uključi FG + Reflex, mada kontam da su to ispeglali.

Jebeš CP, pomenuo sam samo fast paced igre, tj returnal gde je reakcija jako bitna.

Svejedno, nista ne menja, a i ovo je mozda neka nova i update-ovana verzija Reflexa...

Back
Top Bottom