• Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 God of War Ragnarok

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Messages
6,640
Reaction score
9,419
Points
453
Stigao photo mode

52537653716_d9edc69f21_h.jpg

 

JackRaid04

Deus Ex Manjina
Messages
4,419
Reaction score
5,366
Points
403
Očekivao sam za tu borbu neke MGS fore - tipa Psycho Mantis fazone i slično.
Mislim da su te stvari sada već PS2/PSX Relik, stvar prošlosti. Sad je čist sukob nadrkan do maksimale sa lepezom poteza i veoma često smrtonosnih poteza way to go.

Again kada imamo FROM igre gde je sve IZGRADJENO oko toga to je druga priča, Sekiro Bos Fajtovi sa onim personalizovanjem Likova upravo kroz njihove poteze agresiju taktiku su nešto najbolje što sam video u igrama, fuckin love it.

Ali kada drugi samo hoće da nalepe taj recept imamo pomešane rezultate, baš je ova igra primer. Neki Bosovi su mi bili Fenomenalni iako su super teški, dok sam na par mesta razmatrao da obrišem igru bkv u fazonu pa kako vas nije sramota, udara me lik pesnicom dok sam mu iza ledja.

Naravno video sam do sad u Ragnaroku par Bosova koji su itekako sinematik i bili su mi super zabavni, ali kad imaš i ovaj drugi fazon zna se šta ostavlja veći utisak i onda se sve i manje trude developeri da ti smisle neki Bos Fajt gde sad treba nešto da se provali, gde je Bos neka zagonetka jbg imamo net pogledaće ljudi rešenje i onda to više ni nema smisla.
 

JackRaid04

Deus Ex Manjina
Messages
4,419
Reaction score
5,366
Points
403
NON SPOILER

Prešao Main Story ko bi rekao, sporedno je svuda više manje na 70% po mapama, ima tu još dosta stvari i uglavnom se svode na beskrajne boss fajtove, arene i gaženja kojih mi je moram da priznam dosta.

Glavna Priča mi je onako. Razvučeno je radi trajanja ne jer je to bilo neophodno, veoma često su mi potpuno bile nejasne neke motivacije i šta uopšte rade odredjeni likovi i generalno likova je - previše. Taj Fokus koji su imali Kratos i Mali sad je znatno slabiji i to i nije toliko više glavna tema njih dvojica iako apsolutno je zastupljeno i to se nadovezuje na sve ono što je u prvom delu započeto. Medjutim pred kraj Santa Monika sve to režira kao jedan potresan zaključak, gde je svako naučio dosta toga na greškama, svako je u minut do 12 spreman da se pokaje, donese NAJISPRAVNIJE ODLUKE etc. Kao i Forbidden West deluje mi i sa GOW Ragnarok da se Soni Ekskluzive sve više oslanjaju na MCU Ključ pripovedanja gde se samo povezuje dalje radnja u smislu ko je gde i ko je šta dok u zadnjih pet minuta neko ne pucne prstima i kao vau kakav kraj kad je nastavak.

Nije me kroz igru dotakao jedan nečiji postupak, sukob, gubitak sve je to meni apsolutno flet lajn, pogodile su me tu i tamo neke rečenice koje su veoma tačna promišljanja životna ali više same za sebe. Dakle mestimično je lepo napisano ali većinom je to idemo od tačke a do tačke b i opet kažem iako ovo jeste VIŠE I BOLJE mislim da sam u kecu imao mnogo jaču vezu sa glavnim likovima dok sam se ovde osećao ko da pratim jednu samo ok seriju. Jako Skupu ofc.

Gejmplej što je ovde pokažaće se apsolutno najvažnija stavka - RAZBIJA. To je unapredjeno najkvalitetnije moguće isto ko u novom Horajzonu stim što ja više uživam u RAGNAROK akciji jbg više me radi posebno broj stvari koje moram brzo da šaltaaam. Sa te strane težina mi je bila i gift i curse najviše zbog lošeg balansa jer gameplay snažno skače izmedju sinematične akcije i souls like pa je veoma često nejasno kako se kad treba postaviti, kad biti agresivan a kad se samo zaleteti i udriii. Igra veoma često pati od krize identiteta a pošto ima toliko misija, opreme, skilova, zadataka pičke materine, dešavalo se da neverovatno uživam i imam predugačke sesije a onda dodju delovi koje igram po sat dva dnevno, smaraju nevidjeno i jedva čekam da se završe. Posebno kad sam očistio u celosti Vanserijsku Optional deonicu Krater u Vanahajmu, boleo me je stomak što sam morao nazad na Main Misije jer me igra vratila na - SPOILER jbg.

Vizuelno Ragnarok je senzacija i verovatno poslednji put da će me oduševiti neki prizori na sada već Drevnom PS4. Mnoge Scene su izuzetan akcioni doživljaj koji me je u kombinaciji sa već pomenutim gejmplejem podsetio na ono što se dešavala na PS2 2005-2006 sa naslovima kao što su GOW 2 i Shadow of the Collosus. Ovo pre svega važi za Finale igre koje je samo za sebe medju boljim stvarima vidjenim na PS4. Žalio sam se na priču i pretrpanost likovima ali prosto Finiš i pored toga sam za sebe uspeva da bude moćan i neverovatno uzbudljiv pa tek kad se privelo sve kraju mogao sam da lepo sumiram utiske o celokupnoj radnji. Ambijenti su takodje prva liga i pored već pomenutog Kratera jakooo sam uživao u Zaledjenom Midgardu da jezdim na Vukovima i to je prva Regija gde se nisam makao dok nisam SVE očistio, poezija. Naravno vratio sam se posle na neke lokacije gde nisam mogao dalje da istražujem bez odredjene opreme.

Level Dizjan mi je odličan i super mi je ceo trip sa prespajanjem prolaza otvaranjem novih i bektreking akcijama, to me podsetilo skroz na Metroid Prime igre i mislim da je po tom pitanju Ragnarok apsolutno superioran na GOW 2018. Verujem da će Souls Fanovi biti više nego zadovoljni kako su osmišljene neke mape. U par slučajeva odredjeni sajd kvest zadaci će uticati i na promenu ambijenta što će poboljšati recimo vidljivost i otvoriti nove mogućnosti za putovanje. VEOMA ZELDAŠKI.

Postoji par deonica koje su malo lenjo izvedene medjutim to nisu lokacije sa sporednim sadržajem pa samim tim ih ne bi isticao kao minus.

Ako bi morao da biram razloge za obavezno igranje Ragnaroka to su su Vanhajm Krater i Finale Igre. Te deonice su mi same za sebe 10/10 i prvoklasno gejmersko iskustvo.

Santa Monika je od nečega što je mogao biti kraći i izuzetno efektan nastavak na GOW 2018 odlučila da to razvuče na Full-On Kros Gen Naslov i apsolutno se slažem sa svima kojima to smeta.

Ali podsetio bi ljude da smo se svi hajpovali 2014e oko onog smeća Killzone Shadowfall. Praviti se sada da ova igra nije ništa posebno je prosto - smešna priča.

GOW Ragnarok je POSLEDNJI PS4 Pozdrav vredan divljenja uz sve svoje nedostatke. Hoće li biti još poslednjih pozdrava ostaje da vidimo.

8.5/10
 
Last edited:

darkado

Well-known member
Messages
1,430
Reaction score
2,157
Points
253
Jel mnogo skrnavim ako igram na regulare ps4 i c1? Nesto sam se nalozio i ne ceka mi se pc verzija :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk
 

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Messages
6,640
Reaction score
9,419
Points
453
Kao i valkire u kecu, berserkeri dolaze u raznim formama. Neki su lagani, a neki su uzas.
 

darkado

Well-known member
Messages
1,430
Reaction score
2,157
Points
253
Valkire su bile bleja osim glavne. Jedino ako dodjes bas rano da se tices sa njima mozda.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk
 

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Messages
6,935
Reaction score
6,051
Points
553
Bend Drhti Lazni Boze, album Krug Pakla

PGP i RTS, prvi domaci, sektaski, metal bend u izdanju RTS-a
 

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Messages
6,640
Reaction score
9,419
Points
453
Dosta veca brojka od prosle igre, mada Ragnarok se za par dana prodao vise nego ukupno sto je GoW3 uspeo.


edit-
Marvel's Spiderman did 13.2 million in 10.5 months.
Horizon ZD did +10 million in 2 years.
The Last of Us Part II did 10 million in 1.5 years.
Ghost of Tsushima did 9.7 million in 2 years.
God of War 2018 did almost 11 million in around 13 months.
 

Chodex

I'm a ghost!
Messages
2,104
Reaction score
3,187
Points
323
Nakon 59 sati zavrsio sam GOW Ragnarok. Oduzilo se jer sam dosta lootovao mapu i radio side questove, tako da mi je ostao manji deo posla za platinu. Videci da li cu uopste nastaviti da je jurim. Svakako najtezi izazov ce biti preostalih 10 berserka, ali koliko sam cuo, pre pojedinih treba da ganjam armor u Muselfaimu. Hard tezina molim lepo.

326379673_1530437251114498_8473100624041978588_n.jpg
 

timemaster

Caelondian
Co-founder
Moderator
Messages
1,789
Reaction score
3,940
Points
433
mene je pocela da smara Hard tezina u Ragnaroku, jer nikakav poseban izazov nisu borbe, vec samo duze traju i to moze da se oduzi, a GoW u sustini ne igram da bih nesto testirao svoj skill, vec zbog price. mozda se i vratim na normal, jer me zanima sta se desava Kratosu i Atreusu nego da jurim sto veci epeen 🤔
 
Top Bottom