• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries Switch PC General Multiplatform tema (trejleri/vesti/glasine)

pa uzmi brate i prodaj ps5, sto da cami kod tebe u polici, neko drugi bi se igrao na toj konzoli. koja je poenta da ti tu stoji i da te samo nervira
Ne mogu da kažem da nisam i o tome razmišljao, žao bi mi bilo samo PS4 igara koje sam kupovao za kolekciju. Nemam ih previše, jedno 30-ak, ali tu je par Special Edition-a i Steelbook izdanja koje bih onda takođe trebalo da prodam, jer mi više ne bi bile od koristi. Samo me to koči, inače bi petica već bila na oglasima.
Prodas to belo djubre, i tu grafiku, uzmes 4080 i miran si 5god najmanje
Ne smatram da je PS5 đubre, ali se do sada svakako pokazao kao promašena investicija (mada dust cover koji sam mu nabavio se pokazao kao korisna kupovina ;)). Još je veći apsurd što se već priča o Pro modelu, a do sad su izašle samo dve igre (R&C: Rift Apart i Demon's Souls Remake) koje koriste potencijal curren-gen HW-a (ok, tri igre, kad izađe Spider-Man 2).
Eh koliko sam ja imao losih kupovina (zadnja eno zvrji u cosku pokrivena krpom da je ne gledam :D). Ovo tvoje nije za neku kuknjavu :)
Svakako ti je najbolje da prodas ps5 dok jos vredi isto koliko si ga i platio i problem resen.
:LOL: A što se prodaje tiče, u razmatranju je opcija, a gore sam naveo razlog koji me malo odvraća da to i uradim.
Ili još jednostavnije, ne kupiš nešto što ti ne odgovara.
Mislim da su glavni selling point konozla od uvek bile ekskluzive, jer zašto bi ih neko kupovao ako iste te igre može da igra i na all-in-one mašini, aka PC? Evo sad je upravo takva situacija, Xbox više nema ekskluzivne igre, a PS5 ima bukvalno dve ekskluzive koje se još nisu pojavile za PC (GT7 i Demon's Souls Remake). Spider-Man 2 će u početku biti dostupan samo za PS5, ali će svakako kasnije stići i na PC. Mislim da malo kome ko je kupio curren-gen konzole odgovara da umesto igara koje su pravljene da iskoriste potencijal istih, dobijaju igre koje izlaze i za old-gen i to skoro tri godine od izlaska novih konzola. Koje igre u budućnosti treba da izađu za PS5 i XSX/S, a da iste neće izaci i za PC? Ja ne mogu da se setim ni jedne.

Jedino je razlika u ceni koja je potrebna za kupovinu ps5 i xsx u odnosu na PC koji to može da tera podjednako dobro. Svi kod kuće imaju ok televizor, ali ne koriste svi PC za rad pa da na taj način pravdaju troškove :D

Odavno beše kada je mikrosoft pričao da im konkurencija nije Sony nego Google i Amazon jer jedino oni mogu da im pariraju serverima za streaming.

Jedino je razlika u ceni koja je potrebna za kupovinu ps5 i xsx u odnosu na PC koji to može da tera podjednako dobro. Svi kod kuće imaju ok televizor, ali ne koriste svi PC za rad pa da na taj način pravdaju troškove :D
Nije više velika razlika između cene novog PS5 kod nas (74k din. ~630€) i PC-a koji tera igre bolje od petice za nekih 100€ više, a imaš daleko više mogućnosti nego na PS5. Game Pass, emulacija i sve druge pogodnosti koje PC pruža. I naravno PS5 igre. :cool:

A sta imate reci za mladjahne generacije? Moje iskustvo je da mahom igraju trash igre, Roblox i slicni derivati. Kad vide PS5 ili druge konzole u fazonu su "wow" ali brzo entuzijazam utihne i posezu opet za trash sadrzajem.

Zovem te igre "trash" iskljucivo jer izgledaju kao nesto staro 25 godina i pri tome nekvalitetno ali moram da priznam da imaju neke cari tipa lak moding i tona blesavog sadrzaja. To klince lozi tako da nema pritiska na roditelje da se kupuje konzola - PC i deri. Ili jos gore, telefon.

Razvojem hardvera ocekivanja su bila za vise boljih igara ali to se ne desava. Razvoj je postao jos skuplji. Motiva za napredak u poljima grafike, kontrola i novih pristupa je sve manje. Cilj je izmusti sto vise novca mikrotransakcijama i psiholoskim trikovima - roditelji kupuju klincima Robux za dobru ocjenu i slicno. Dakle, fokus je skrenut u drugu stranu. Iako smo mi (nasa generacija) potrosaci sa resursima, mi ipak nismo kriticna masa koju treba pridobiti. Kako je moguce da ljudi koji su odrasli u relativno zlatnom dobu gaminga i koji vode kompanije i studije danas bas i ne mare za kvalitet igara? Nema sanse da su svi iskljucivo profiteri. Sta se zaista desilo da je razvoj skup i pored toliko novih hardverskih i softverskih alata?

Ako AI dobije trakciju, situacija ce biti jos gora, sa jos manje kvalitetnih igara, do vrha punih generickog sadrzaja i abnormalom cijenom izrade. Mozda je samo moje misljenje ali smatram da jos veca marketinska patka leti nad gaming industrijom.

Meni je PS5 konzola OK, sa jako malo razloga za kupovinu ako se posjeduje PC i sa uzasnim dizajnom koji treba uci u udzbenike kao primjer kako ne treba praviti uredjaj. Nisam ga prije kudio dok ga nisam pokusao smjestiti u/na/pored/iza/ispod krstenog komada namjestaja. Dizajn je koma a ko god je aminovao onaj nosac kao da nikad nije vidio ni jedan PS do sada.

i zlatno doba Holivuda je odavno proslo, isto se desilo i sa gaming industrijom i tu povratka nema, to je sve prezvakano...
jedino VR stoji usamljen na postolju kao trenutno jedina stvar koja ume podjednako da odusevi, ali i to ima svoj rok, kao i sve...
ljudi su osudjeni na to, da sva iskustva vremenom isceznu i dosade, te je potrebno stalno imati nova iskustva, ali nema ih dovoljno za jedan zivot...

blagoslovene su zivotinje, pas sa kratkotrajnom memorijom i zivotnim ciklusom, te mu je sve zanimljivo kao i detetu, ali posle 18-te, zabava progresivno prestaje...

@2CR4ZY ok, paralela sa Holivudom donekle ima smisla iako je on propao zbog mnostva razloga, najvise zbog pojave televizije i povecanja troskova - zasicenje nije nuzno jedno od znacajnijih. Ja ne pratim razvoj video igara ali pratim i bavim se razvojem softvera i ne mogu da uocim adekvatne razloge, zbog toga postavljam pitanja zbog cega se nesto desava, nije bas sve prepusteno slucaju. Teorija o prezasicenju ne pije dovoljno vode jer je ocigledno da se igre prodaju i previse a alternativni (bolji) oblik igranja/zabave se nije jos pojavio. Kuce i mace bih izostavio kao argument.

Sto se tice mladje generacije, jedna stvar koja je evidentna mega je da nove klince zabole za preskupe konzole. Ne kazem da ih nema nego ako mama/tata nece da im kupe PS5, imaju iphone 14 i cepaju LoL, Genshin itd. Cak ih pitam e el znate neke igre sa XsX ili PS5....nemaju blage veze cak ni za okorele frqnshize tipa kao HALO ili Tekken, nikad culi klinci. Samo Minecraft al Roblox na prvom mestu.....i GTA Online. Ne mogu da pricam za celu generaciju al mislim da novi klinci igraju skroz zbog arkadnog iskustva, ne jebu nit zele bilo kakvu pricu, neki lore.....samo GaaS i pow pow.

Te excluzive vise nikad i ne treba da postoje, zasto bi PC igraci bili uskraceni, zato sto tamo neke konzole prave excluzive...
Konzola se uzima ko nema para, ne zbog excluziva.
Pa kako da ne postoje? Mora da se zna ko je master race... Konzola se uzimala zbog igranja ekskluziva iz futelje.

Sto se tice mladje generacije, jedna stvar koja je evidentna mega je da nove klince zabole za preskupe konzole. Ne kazem da ih nema nego ako mama/tata nece da im kupe PS5, imaju iphone 14 i cepaju LoL, Genshin itd. Cak ih pitam e el znate neke igre sa XsX ili PS5....nemaju blage veze cak ni za okorele frqnshize tipa kao HALO ili Tekken, nikad culi klinci. Samo Minecraft al Roblox na prvom mestu.....i GTA Online. Ne mogu da pricam za celu generaciju al mislim da novi klinci igraju skroz zbog arkadnog iskustva, ne jebu nit zele bilo kakvu pricu, neki lore.....samo GaaS i pow pow.
nije mi samo jasno kako su preskupe konzole, a pc jeftin.
ovo je pilo vodu pre rudarenja i korone, sada nikako.

sve ostalo je tačno, popularni gaming ide u novom pravcu, prilagođenom novim generacijama, gaas model i mikrotransakcije.
mi se postavljamo u neku tačku gde mislimo da smo najpametniji i znamo šta valja i kako treba da se radi, a kako ne, a zapravo bi samo da igramo igre koje volimo, da se ne lažemo :)
postajemo "back in my day" generacija lagano, da ne kažem da se odavno ne pitamo.

u suštini, možemo samo da budemo srećni da se još uvek proizvode igre koje imaju sadržaj koji nije namenjen novom modelu.

Svakako i dalje ima milion dobrih igara za različite ukuse samo treba uložiti minimalan napor da se probere.

Uostalom nisu ranije bile toliko bolje igre nego je mlađi mozak manje selektivan.

Ali opet, koliko god da ima sranja i glupih trendova na nekim poljima ima i pravog kvaliteta koji nije postojao pre 15ak godina.

Pa kad pogledam pre sta se igralo po igraonicama i kuci od MK,Tekena, ISS-a, Twisted Metala i sta su bile igre, a ne sad ovo Roblox , Minecraft, GTA V i Fortnite... ima razlike.. Kako su i deca takva kakva su, takve su i igre

Minecraft je vrhunska igra, ne kapiram zashto je ljudi omalovazhavaju. Roblox, koji meni deluje shit, je takodje kul igra - pogotovo za klince koji bi da udju u svet programiranja. Isto vazhi i za Minecraft. Obe igre podstichu kreativnost, a za klince koji bi da uche vishe pruzhaju daleko vishe od igara koje smo mi imali back in the day.

Ne kapiram ni hejt ka Fortnajtu, takodje veoma zabavna igra. Meni je to kao Counter Strike u nashe vreme. Nije moja sholjica chaja, ali ne vidim da je nekakvo zlo (ako sklonimo u stranu mikrotransakcije).

Uveren sam da bismo i mi pilali sve te igre, pogotovo GTA V, da je postojalo kada smo bili klinci.

Minecraft je vrhunska igra, ne kapiram zashto je ljudi omalovazhavaju. Roblox, koji meni deluje shit, je takodje kul igra - pogotovo za klince koji bi da udju u svet programiranja. Isto vazhi i za Minecraft. Obe igre podstichu kreativnost, a za klince koji bi da uche vishe pruzhaju daleko vishe od igara koje smo mi imali back in the day.

Ne kapiram ni hejt ka Fortnajtu, takodje veoma zabavna igra. Meni je to kao Counter Strike u nashe vreme. Nije moja sholjica chaja, ali ne vidim da je nekakvo zlo (ako sklonimo u stranu mikrotransakcije).

Uveren sam da bismo i mi pilali sve te igre, pogotovo GTA V, da je postojalo kada smo bili klinci.
This ^ vecina tih igara je zapravo dosta bolja od svega onoga sto smo imali u nase vreme :D

Pa kad pogledam pre sta se igralo po igraonicama i kuci od MK,Tekena, ISS-a, Twisted Metala i sta su bile igre, a ne sad ovo Roblox , Minecraft, GTA V i Fortnite... ima razlike.. Kako su i deca takva kakva su, takve su i igre
Postali smo ko matorci koji su pljuvali nas dok smo bili deca :D

Eee u naše vreme nije se po ceo dan sedelo u kući i igrale igre, ili blenulo u mob, već smo celi dan bili napolju igrali fucu i jurili devojčice...

Back
Top Bottom