• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gaming priče, sećanja, dogodovštine i nostalgija

Drug i ja, on 9 ja 10 godina, igramo MK2 kod njega kući.

On je često imao običaj da odjednom samo ustane, i bukvalno nestane (ogromna kuća) na pola sata, bez ikakvog objašnjenja...

I tako ode on... ja šta ću, nastavio da igram MK2...

Odjednom mu u sobu ulazi otac, i to baš dok sam radio fatality...

Kraj, i kreće ono FATALITY! FLAWLESS VICTORY!

Dođe ti njegov ćale, kaže : "Bravo!!! Ti baš dobro igraš, dobio si flowers victory! Cvetnu pobedu si dobio!"

Zauvek mi je uništio MK, jer je svaki flawless victory od tada cvetna pobeda.

Tek sad videh ovu temu, za početak jedna dogodovština...ne znam tačno koja godina ali pretpostavljam negde oko 93", obližnji video klub "Stela" je pored video kaseta iznajmljivao i Sega Master System.
Uvek se gledalo da se iznajmi u subotu pošto nedeljom video klub nije radio, pa se konzola vraćala tek u ponedeljak i plaćalo se kao 1 dan iznajmljivanja.
Naravno meni je i to bilo malo pa kad iznajmim Segu a idem u ponedeljak posle podne u školu, igrao sam bukvalno od jutra pa do 13.30h i onda na brzinu pakujem i vraćam Segu, uzimam torbu i trčim u školu.

Jednom se tako zaneo pa sam morao brže nego obično sve da odradim, i dok sam krenuo da pakujem Segu nekako povučem AV kabl koji je bio prikačen na TV koji padne sa police direktno na ekran. Onako prepadnut nekako podignem TV i ispostavi se da je ekran čitav i da je samo napukla plastika u gornjem desnom ćošku (sva sreća pa je TV bio manje dijagonale), probam ga i sve normalno radi, iako mi je laknulo i dalje sam znao da će biti posledica obzirom da se vidi da je TV pao.
Kasnije je ćale zalepio taj čošak i imali smo taj TV godinama, i uvek kada sam pogledao taj napukao ćošak sam se setio kako sam bio nezasit kada su u pitanju igre,
što naravno nije imalo nikakvog efekta. :p

На овој теми коју већ линковах си први пут помињао ту причу, а има и још једно сјећање. :)

Godina je 2009. Priča se radi o prijatelju i meni, zvaćemo ga Jusa Suzuki.

Jednog letnjeg jutra, tačnije oko zore, uputili smo se kod mene kući nakon celonoćnog ispijanja sokova od ceđene pomorandže sa ostalim našim prijateljima.

Desetak minuta šetnje kroz jednu od zelenijih ulica u naselju, pozdravljao nas je izlazak sunca, dok je jutarnji cvrkut ptica bio naš soundtrack.

Stigli mi - šampionski.

"Dobro jutro cimeri (čitaj: roditelji)... Evo, ništa, došli Juso i ja nešto." 🤡

Mamac je bio prikazivanje PC gameplay-a ovih igara, prethodno ishajpovanih tokom one pomorandžijade:

Juso je bio impresioniran, a ja sam dobio jedno od mnogih gaming uspomena iz perioda kada je život bio nešto jednostavniji.

Last edited:
mnogo mi je drago sto su makar na kratko vratili maslinasto zelenu temu. na steamu sam od 2005. godine.

nostalgia story time:

na internetu sam od 2000. godine, kada sam dobio svoj prvi komp i tih godina sam otkrio forume i evo do dana danasnjeg mi je to ostao kao najzabavniji vid komunikacije i dolazenja do informacija. forum na kom sam bio konstantno tokom osnovne skole je bio pokojni pcigre forum i tu sam odrastao i ucio sta na internetu sme a sta se ne sme raditi/postovati. i dan danas sam u komunikaciji sa nekim korisnicima sa tog foruma @HK-47 @Corvus Corax @Wahad @Mrmotinjo su sa nama na SL.

tada sam u fullu koristio pirateriju kao i vecina nas (fun fact, @Corvus Corax mi je bio glavni diler, skidao je igre i narezivao po pet igara na DVD diskove i slao mi postom), a 2004. je half life 2 izasao, koji je i dan danas moja omiljena igra (zapravo, HL fransiza kao takva). mucio sam se tada sa cuvenim hl2 piratom i pucanjem igre, prosto nije htela da ucitava posle odredjenih LOADING ekrana, a kao za inat, gameplay i prica su mi bili nesto van ovog sveta. svasta sam pokusavao da mu doakam, ali prosto nije moglo.

i tako nekakvim slucajem kroz komunikaciju, meni tadasnji vlasnik pcigre foruma proda svoj nalog na kojem je imao Orange Box sveto trojstvo (Team Fortress 2, Half Life 2, Portal) i od tada krece moje koriscenje Steama kao platforme, nikada vise ni sa jednim softverom ili igrom necu osetiti tu kolicinu radosti kao kada mi je HL2 radio bez ikakvih pucanja ili kocenja. otud i moja velika ljubav prema maslinasto zelenoj steam temi.

taj nalog i dan danas koristim, kao i vecina steam korisnika imam na stotine igara, odigrao mozda 2% svoje biblioteke, preslo se vremenom i na konzolni gaming, ali i dalje mi je Steam najbolja platforma za kupovinu i igranje igara

Last edited:
Evo ga u mom naselju sa ženom i klincem, vidimo se tu i tamo kada izađem iz pećine.

Ja se secam Torgala iz tog vremena. Bio je i na forumima jedno vreme. Mislim da je isto iz Nisa ili tu negde.

mnogo mi je drago sto su makar na kratko vratili maslinasto zelenu temu. na steamu sam od 2005. godine.

nostalgia story time:

na internetu sam od 2000. godine, kada sam dobio svoj prvi komp i tih godina sam otkrio forume i evo do dana danasnjeg mi je to ostao kao najzabavniji vid komunikacije i dolazenja do informacija. forum na kom sam bio konstantno tokom osnovne skole je bio pokojni pcigre forum i tu sam odrastao i ucio sta na internetu sme a sta se ne sme raditi/postovati. i dan danas sam u komunikaciji sa nekim korisnicima sa tog foruma @HK-47 @Corvus Corax @Wahad su sa nama na SL.

tada sam u fullu koristio pirateriju kao i vecina nas (fun fact, @Corvus Corax mi je bio glavni diler, skidao je igre i narezivao po pet igara na DVD diskove i slao mi postom), a 2004. je half life 2 izasao, koji je i dan danas moja omiljena igra (zapravo, HL fransiza kao takva). mucio sam se tada sa cuvenim hl2 piratom i pucanjem igre, prosto nije htela da ucitava posle odredjenih LOADING ekrana, a kao za inat, gameplay i prica su mi bili nesto van ovog sveta. svasta sam pokusavao da mu doakam, ali prosto nije moglo.

i tako nekakvim slucajem kroz komunikaciju, meni tadasnji vlasnik pcigre foruma proda svoj nalog na kojem je imao Orange Box sveto trojstvo (Team Fortress 2, Half Life 2, Portal) i od tada krece moje koriscenje Steama kao platforme, nikada vise ni sa jednim softverom ili igrom necu osetiti tu kolicinu radosti kao kada mi je HL2 radio bez ikakvih pucanja ili kocenja. otud i moja velika ljubav prema maslinasto zelenoj steam temi.

taj nalog i dan danas koristim, kao i vecina steam korisnika imam na stotine igara, odigrao mozda 2% svoje biblioteke, preslo se vremenom i na konzolni gaming, ali i dalje mi je Steam najbolja platforma za kupovinu i igranje igara
Ja sam Steam nalog otvorio kad su bile neke akcije tipa svako ko ima ATI graficku dobija HL2 Deathmach i Lost Coast. I bome naigrao sam se deathmacha, surf mapa i ko zna cega. Kasnije, po izlasku Orange Box-a koji je bio iz nekog razloga kod nas u radnjama za 3000 din, prilikom instalacije igre mi se vezu za taj postojeci account, i rekoh sebi, OK this is my main account, I guess. Posle se morao nabaviti Garrys Mod 10, jer je besplatna 9ka bila inferiorna. Posto nisam imao karticu (niti posao :D), cimao sam lika od koga sam kupovao Rapidshare Premium (ko se seca toga?) da mi se uloguje na acc i kupi Garrys Mod njegovom karticom. To je bilo davno pre Steam Guarda ali i mogucnosti da giftujes igre.

Ala smo stari.

Evo ga u mom naselju sa ženom i klincem, vidimo se tu i tamo kada izađem iz pećine.
Ja nikako da ga razumem gde tačno živi, ali sam skapirao da je negde u komšiluku oko ordinacije gde radim. Bilo bi totalno smešno da smo se ti i ja videli nekad u ordinaciji a da se ne prepoznajemo na forumu :D

Nije se imalo para, pa smo morali da se dovijamo za igre i za filmove. Ko je imao igru na Steam je bio car. Bila su to i jednostavnija, ali i komplikovanija vremena, kako se uzme.

Miloš PC Igre svrati povremeno do mene, mada se nismo videli jedno godinu dana.

PC Igre forum... to su bila vremena. Time-a, Mrmota i Wahada sam tamo upoznao. Bilo je tamo puno sjajnih ljudi. Nažalost, neki više nisu među nama, poput Sneaksy...

Sneaksy je bila nevidjeni car, pravi zenski gamer ortak koja je ubijala i sa opisima i poznavanjem igara, nebrojeno sati sam ostavio sa njom u L4D. I dalje je imam na Steamu, mislim da nju iz friends liste nikada necu obrisati :(

1694618406146.png

Back
Top Bottom