• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gaming priče, sećanja, dogodovštine i nostalgija

Evo jos jedne:

Dobio sam SNES '95. godine i igrom slucaja sam dobio bas DKC1 igru uz njega. Da je tada otac random izabrao neku drugu igru, nikada mi DKC ne bi postala omiljena igra za sva vremena. Tada sam dobijao kertridze na 6 meseci i naravno samo tu jednu igru igraj dok ne naucis napamet. Prvo igranje je za mene bilo pakao. Dete 6 godina, ne znam nista, nisam kapirao taj suptilni vid komunikacije koje igre imaju sa igracem, nego igras pa nekako stignes do kraja levela.

1663334908070.png

Dosao ja do 4. sveta, Gorilla Glacier, nivo Slipslide Ride, gde sada postoje uzad niz koje se Donkey kliza ili ga dizu na gore u zavisnosti od boje. Plava uzad - dizu na gore, ljubicasta na dole. Na cistu srecu sam stigao do kraja nivoa, ali ne lezi vraze, poslednji test refleksa je cekao bas tu, gde su postavljena dva ljubicasta uzeta i fora je da skaces sa jednog na drugo i tako se polako penjes do vrha. Ja to nisam umeo da opepelim u glavi, tj. nisam znao koja je fora, i isfrustriran, ocajan sam poceo da placem dok mi se u glavi odvija scenario da nikada vise necu videti nijedan novi lvl u igri. Svi su u kuci pokusali da pomognu, niko naravno nema pojma. Tada je otac pozvao Beosoft da ih pita da li oni znaju resenje za taj nivo :ROFLMAO: mogu samo misliti kako je to zvucalo liku koji radi za pultom i prodaje hardver :ROFLMAO: . Naravno, posle sam presao i moje "obilazenje" ove igre jednom godisnje je postalo tradicija.

1663335195113.png

Охохо, пронађосмо нешто фино... :3

Нажалост, то је кепчр када већ није било оног специјалног уводног поста од @Yonai али покушаћемо доћи и до њега уз употребу одређених програмерских трикова, наравно ако се исти слаже? :)

Охохо, пронађосмо нешто фино... :3

Нажалост, то је кепчр када већ није било оног специјалног уводног поста од @Yonai али покушаћемо доћи и до њега уз употребу одређених програмерских трикова, наравно ако се исти слаже? :)

...naravno da se slažem... :)

Пронађох још једну рекламу са Пинка за Супер Нинтендо игре, занимљив је избор који су направили с обзиром на то да је ово 1996, и све најбоље игре за SNES су већ углавном изашле. Капирам да су хтели да буду жанровски разноврсни или су то били једини bootleg кертриџи које су набавили. ;)

или су то били једини bootleg кертриџи које су набавили.
Zavisi, neke su imali originale neke butlege. DKC 2 i 3 su mi bili originali a Killer Instinct sam imao butleg očigledno jer se sećam da je bio sivi kart a ne crn...Butlezi su bili i jeftiniji...Posle je bilo za N64 samo originali za PSX samo rezani imali su tipa od originala možda Fifu i to je to...

Vrh je ova reklama svaka čast za upload

beosoft u gospodara vucica je bio fensi mesto, kada sam prvi put dosoa cela prodavnica je bila u drvetu, preko celih zidova police sa igrama....blenuo bi tu 15 minuta birao igre. nazalost sve su to pormenili prosle renoviranja, boga pitaj zasto...mozda da bi izgledali modernije.

Tražio sam jednom liku fotke lokala pre lupam 5,6 godina, nemam pojma kako našao ga na fejsu. Čak mi odgovorio ali bio je u fazonu slaba šansa pogledaću arhive medjutim to je to, valjda im je za reklame fotkao to su one jako male slike sto su bile u bonusu

Odlična reklama, uloženo je u nju više truda nego što sam mislio. Mislio sam da će biti samo snimci gejmpleja ali su se iscimali i za kostime, neko kod njih je gledao strane reklame izgleda.

beosoft u gospodara vucica je bio fensi mesto, kada sam prvi put dosoa cela prodavnica je bila u drvetu, preko celih zidova police sa igrama....blenuo bi tu 15 minuta birao igre. nazalost sve su to pormenili prosle renoviranja, boga pitaj zasto...mozda da bi izgledali modernije.
zar nije digitech bio u gospodara vučića, a beosoft u svetogorskoj?

Jok, Beosoft je bio u Gospodara Vucica 162 ( i dan danas se secam svake sekunde tog dana kada sam isao da kupim PSX) :D

Zavisi, neke su imali originale neke butlege. DKC 2 i 3 su mi bili originali a Killer Instinct sam imao butleg očigledno jer se sećam da je bio sivi kart a ne crn...Butlezi su bili i jeftiniji...Posle je bilo za N64 samo originali za PSX samo rezani imali su tipa od originala možda Fifu i to je to...

Vrh je ova reklama svaka čast za upload
А и ти резани дискови за PS1 нису баш били повољни за наше услове, нешто 5-10 марака ако се добро сећам. Свакако много јефтиније од оригинала, осим ако није Final Fantasy где се сваки диск плаћао посебно. 😀

igrom slucaja isao sam u osmu gimnaziju, 5 minuta iznad beosofta u gospodara vucica...kasnije sam isao svake nedelje tamo, cekao bonus itd, to je bilo negde 2004,5,6 tako da beosoft vise nije bio u svome prime-u, jbg.

Ево једне документоване гејминг догодовштине из не тако лепог периода за нашу земљу, из моје приватне архиве. Мај 1999, ћале ме снима VHS камером како на PS1 пикам Crash Bandicoot Warped, на тв-у знак за ваздушну опасност, а у позадини пичи Angie од Rolling Stones-a са неке пиратске цд компилације Најбоље рок баладе. Себе сам исекао из снимка, виде се само конзола са пратећом опремом и мало Crash гејмплеја. ;)

Ево једне документоване гејминг догодовштине из не тако лепог периода за нашу земљу, из моје приватне архиве. Мај 1999, ћале ме снима VHS камером како на PS1 пикам Crash Bandicoot Warped, на тв-у знак за ваздушну опасност, а у позадини пичи Angie од Rolling Stones-a са неке пиратске цд компилације Најбоље рок баладе. Себе сам исекао из снимка, виде се само конзола са пратећом опремом и мало Crash гејмплеја. ;)

Brate.... Kakav video! Svaka cast!

Tek sad videh ovu temu, za početak jedna dogodovština...ne znam tačno koja godina ali pretpostavljam negde oko 93", obližnji video klub "Stela" je pored video kaseta iznajmljivao i Sega Master System.
Uvek se gledalo da se iznajmi u subotu pošto nedeljom video klub nije radio, pa se konzola vraćala tek u ponedeljak i plaćalo se kao 1 dan iznajmljivanja.
Naravno meni je i to bilo malo pa kad iznajmim Segu a idem u ponedeljak posle podne u školu, igrao sam bukvalno od jutra pa do 13.30h i onda na brzinu pakujem i vraćam Segu, uzimam torbu i trčim u školu.

Jednom se tako zaneo pa sam morao brže nego obično sve da odradim, i dok sam krenuo da pakujem Segu nekako povučem AV kabl koji je bio prikačen na TV koji padne sa police direktno na ekran. Onako prepadnut nekako podignem TV i ispostavi se da je ekran čitav i da je samo napukla plastika u gornjem desnom ćošku (sva sreća pa je TV bio manje dijagonale), probam ga i sve normalno radi, iako mi je laknulo i dalje sam znao da će biti posledica obzirom da se vidi da je TV pao.
Kasnije je ćale zalepio taj čošak i imali smo taj TV godinama, i uvek kada sam pogledao taj napukao ćošak sam se setio kako sam bio nezasit kada su u pitanju igre,
što naravno nije imalo nikakvog efekta. :p

Last edited:
Back
Top Bottom