Gaming priče, sećanja, dogodovštine i nostalgija
Probudio sam se pre par sati i palo mi je na pamet da bismo mogli podeliti svoja gaming sećanja i dogodovštine. Možda su u pitanju neki događaji zbog kojih se osećamo ponosno, a možda i nešto zbog čega nas je sramota. Mogu biti i osećanja nostalgije koja vezujemo za određen period, nema mnogo pravila.
Voleo bih da koristimo ovaj thread kako bismo podelili s drugima delove života kada nam je gaming bio nov, ili kada je mnogo više bio vezan za maštu i razne mitove (sekseliti u Mortal Kombat?

Ne pokušavajte da umanjite tuđe priče i sećanja nekakvom logikom, merenjem kurca, omalovažavanjem i sličnim - nula tolerancije ću pokazati ka tome.
Nadam se da ću uspeti aktivirati barem par vas da podelite po koju priču ili nekakvo sećanje vezano za gejming.
Ovo mi se dogodilo kada sam bio u osnovnoj školi, prvi ili drugi razred, nisam siguran. Bio sam u Bečićima s ocem i sestrom i naravno da sam naleteo na jednu od fliperana na šetalištu niz plažu. Do tada nisam video toliki broj arkada i flipera na jednom mestu. No, pošto smo se šetali svi zajedno, iskulirao sam. Nakon određenog vremena smo našli mesto na plaži, smestili se i kupali. Ubrzo sam se setio te fliperane i tražio od oca par dinara kako bih odigrao nešto. Dao mi je, ako se dobro sećam 12 dinara (ne mogu da se setim koja je godina u pitanju, ali mislim da je 1997, imali smo kovanice od 10 para i 50 para, a marka je bila između 4 i 6 dinara).
Sećam se da se nisam ni obukao, išao sam do fliperane u crvenom spido kupaćem. Tamo je radio neki stariji lik, a sa njim je blejao još jedan matorac. Dao sam im sve kovanice koje sam imao i rekao da želim žetone. Lik me pitao koliko želim, a ja sam rekao za sve pare. Tu je meni rekao nešto u fazonu "jedan žeton je dinar ipo". Ja sam rekao, okej, daj koliko može. Matori je tu rešio da će da testira moje znanje matematike. "Ako je žeton dinar ipo, koliko možeš uzeti za 12 dinara?". Ja sam se zbunio i rekao nešto na foru "šest". Tu se on smejao i pitao "pa kako ti tako loše ide matematika?". Tu sam već počeo da se sramotim i mozak mi je skroz stao, ali matorac nije popuštao, rešio je da sam došao kod njega na čas matematike. Podelio je 12 na dva dela, a posle toga 6 na dva dela, pa me pitao koliko žetona mogu uzeti za 3 dinara. Na taj način mi je objasnio koliko mogu da uzmem za 12 dinara, ali mi je na kraju dao 10 žetona.
Imajte na umu da sam brojeve dao samo kao primer, nisu tačni, ali priča je išla na tu foru. Sećam se da sam se osećao neprijatno jer me lik cimao da računam pred njim, a posle me je bilo sramota pojaviti se ponovo u toj fliperani, pa sam išao u drugu.
Napisaću druga sećanja vezana za video igre nakon vas. :3