Ne znam ni ja, cini mi se da je LS postala vremenom nesto slicno najjacim ligaskim samo sto ima eliminacije, 4-5 timova koji konkurisu za sam vrh, a ostali koliko doguraju. Zato i sa jedne strane je postalo lakse osvajati i veci uticaj imaju i ligaske utakmice(utice na vecu motivaciju i samopouzdanje igraca), jer uglavnom timovi beleze veoma dobre rezultate na dva ili vise frontova. Pre si imao timove poput Milana koji ne znaju da igraju ligu, ali su u LS jedan od najnezgodnijih protivnika u dvomecu.
Ako bih ovde pravio nekakvu kategorizaciju Real i Bajern se najvise pitaju(upada tu i Barsa cim se digne na visi nivo), pretendenti su Siti i PSZ, a ostali Englezi postanu opasni tek kada naprave kontinuitet dobrih rezultata kao sto je cinio poslednjih nekoliko sezona Liverpul. Siti i PSZ jos nisu probili neke barijere, tako da se Real najvise bori sa Bajernom, jedino moze da se desi ''upset'' od nekog Engleza.
Desavace se iznenadjenja, ali su se kvalitet i pare skoncentrisale na par mesta, da su to uglavnom borbe Davida i Golijata dok se ne ukrste giganti. Desavace se iznenadjenja, ali bice ih sve manje i manje.
Sve u svemu, mislim da ove sezone osvajaju Bajern ili Real i da niko tu drugi nije dorasao takticki ili kvalitetom da skine oba tima.