• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Food, Drinks & Candy CR4ZE! 🍕🍔🍟🌭🍿🥨🧀🥗🥪🍖

Oduvek sam zeleo da napravim kanal gde degustiram slatkise i jos stosta nesto, konacno sam to i uradio:

Možda bi mogao da dodaš kalorijsku tablicu na početku (u nekom standardnom formatu koji ćeš uvek koristiti), to bi bilo nešto šta bih voleo da vidim.

Takođe, na kraju kada daješ ocenu, mogao bi možda da napraviš nekoliko kategorija (i vizuelno da pratiš to sa grafikom), recimo:
Ocena za cenu u odnosu na kolicinu koja se dobija (da li se isplati)
Ocena za ukus
I možda još neke, tipa nutritivna ocena (ako ima veci broj proteina a manje kalorija, veca ocena ide itd).
I onda ispod toga ukupna, overall ocena.

Takođe, možda klip bi mogao da bude 2x kraći, ima dosta praznog/fillera.

Nije loše isto na kraju napraviti neku možda tvoju listu slatkiša, i kao završna stvar koju radiš na svakom klipu, radiš svsrtavanje gde je na listi taj slatkiš.
Na ovu listu mislim: https://live.tiermaker.com/70701799

Srećno i samo napred.

Hvala na savetima, neki vrlo zanimljivi, to za listu mi se veoma svidja.
Ocenu bih mogao graficki da dodam, jer ovakav tip videa svakako moram da montiram, pa kad sam vec u editoru, zasto i to da ne odradim (y)

Hm, nabavi malo bolji mikrofon i pokušaj maskirati visokotonce.
Postavi i ugao kamere drugačije, ubaci jos jednu kameru sa strane da paralelno snima, i obavezno daleko više eye contact sa kamerom.
Ne mora sve biti jedan take, napravi dva ili više pa umiksuj.

Sećam se kad je sestrina ćerka počinjala, i predložio sam joj slično (eye contact)

A sada to izgleda ovako

Hm, nabavi malo bolji mikrofon i pokušaj maskirati visokotonce.
Postavi i ugao kamere drugačije, ubaci jos jednu kameru sa strane da paralelno snima, i obavezno daleko više eye contact sa kamerom.
Ne mora sve biti jedan take, napravi dva ili više pa umiksuj.

Sećam se kad je sestrina ćerka počinjala, i predložio sam joj slično (eye contact)

A sada to izgleda ovako

Mikrofon je odlican - DJI Mic Mini, koji uglavnom koristi vecina youtubera, ali mozda ponekad mojom greskom, tise pricam, mogu da povecam gain na njemu, a mogu i u montazi, ali to ce mu oboriti kvalitet... mada niko mi se nije zalio na kvalitet zvuka.

Za kameru nemam puno opcija, niti prostora u sobi, koristim air ring za osvetljenje i moram biti blizu kameri kako bi bio efikasan, tu sam vec dosta experimentisao i ovo je najbolji ugao koji mogu da imam u ovoj maloj prostoriji.
Fotelja na kojoj sam je u polulezecem polozaju, te to komplikuje stvari, mada ovo sam snimio na slepo, bez monitoringa, sad vidim da je ipak malo preblizu, jer sam prvi put snimao na ovakav nacin, to je odlicna pozicija za druge kanale koje imam, tako da working in progres, korigovacu i to vremenom.

Kamera vise nemam, to je to, nekad kad budem monetizovan uzecu neki Sony ili Nikon MILC i profi osvetljenje i stalak.

Sto se tice eye contacta, slazem se, na tome moram da poradim, pre svega je to navika sa drugih kanala, gde moram da gledam u televizor, jer komentarisem nesto sa njega, a drugo, kad covek razmislja onda gleda u neku zamisljenu osu, ali slazem se i moram to malo da korigujem.

Last edited:
Okej, ako imas dobar mikrofon, pokusaj samo malo tuning ( i fizicki filter ispred ili na mikrofon)
(Recimo moj utisak je da je cracking sound koji dolazi kod otpakivanja cokoladice, prejak, preglasan)
Što se tiče ugla kamere, okej shvaćam, prostor u sobi može biti prepreka ali i dalje mislim da trebaš težiti na tome da napraviš ugao i više sedenje gde bi izgledao kao Anchorman nego da budeš u tom slouching položaju.
"You need to sell yourself, sell your story, convince me"
I da, pored eye kontakta, i malo govor tela izrazi.
Moja pretpostavka je da si generalno prilično introvertna osoba, ali moraš preći te neke granice.
Good luck! 🤞

(Recimo moj utisak je da je cracking sound koji dolazi kod otpakivanja cokoladice, prejak, preglasan)
Donekle, ostavio sam to kao ASMR efekat, ispalo je nesto glasnije jer je bilo bukvalno tik uz mikrofon, ali da se lako korigovati za sledeci put (y)
Moja pretpostavka je da si generalno prilično introvertna osoba, ali moraš preći te neke granice.
Donekle, mnogo manje nego ranije, bice bolje vremenom kad se ushemim i postane rutina.

Edit

Ne mogu nigde da nadjem ove nove kremove, trebalo bi da ih ima u Maxiju, ali nisam ih nasao, a gledao sam bar pet razlicitih radnji...
Ako neko zna gde ima ili naleti na njih, neka javi.

Za, ljubitelje Viskija a i one koji "ne vole viski" jer u principu nisu imali prilike probati ništa osim američkih viskija, u Edinburghu sam imao prilike probati desetine pravih proizvoda, i mogu vam reći da sve što sam do sada znao o ovm piću, apsolutno nisam znao ništa.

Uzeo sam Ovaj Ardbeg uigedail na kraju, sa neverovatnom aromom, i osećaj kao da sediš ispred logorske vatre i jedeš smoked beef brisket u perfektnom sweet n sticky sosu..

Ovaj opis od AI perfektno ocrtava moje iskustvo

Attachments

• PXL_20251220_215805960.NIGHT.webp
    PXL_20251220_215805960.NIGHT.webp
    393.7 KB · Views: 11
  • Screenshot_20251220-225811.webp
    Screenshot_20251220-225811.webp
    152 KB · Views: 11
Pohvale za unapredjenje produkcije :)

Na kraju klipa, iskoce ovi prozori za sugestije i ne vidi se gde stavis (u koju kategoriju/tier) slatkis, ali se čuje šta kažeš. Na ovo mislim:

1766412086110.webp

Sem toga, jedno ozbiljno pitanje - ovo sa jogurtom, jel to kao zajebancija neka ili stvarno preporučuješ jogurt uz ovakve stvari? :D Imam drugara koji je pio čokoladno mleko uz burek sa sirom, ali jogurt uz čokoladu još nisam video niti čuo.

Last edited:
Na kraju klipa, iskoce ovi prozori za sugestije i ne vidi se gde stavis (u koju kategoriju/tier) slatkis, ali se čuje šta kažeš. Na ovo mislim:
Da, u teoriji ima hide dugme da se oni privremeno sakriju, a meni su veoma bitni da iskoce, trebao sam malo ranije da ubacim taj deo sa listom, pa da se zavrsi pre nego sto iskoce ti prozori, to cu da zapamtim za sledeci put (y)
Sem toga, jedno ozbiljno pitanje - ovo sa jogurtom, jel to kao zajebancija neka ili stvarno preporučuješ jogurt uz ovakve stvari? :D Imam drugara koji je pio čokoladno mleko uz burek sa sirom, ali jogurt uz čokoladu još nisam video niti čuo.
Meni to tako dobro legne, da ne mogu da opisem, uzivam kad presecem sa jogurtom, posle dosta eurokrema ili cokolade, neverovatno koliko se dobro slaze...
Ono, umore ti se nepca od slatkisa, vise ih i ne osecas, vec dobiju ono sto zovu "ukus kartona", jedes, a nista ne osecas zbog predoziranja...
Ovako kad se predoziram, presecem sa par gutljaja, pozeljno gustog i masnog jogurta, i neverovatno koliko prija i koliko lepo taj kontrast presece ukus i resetuje ga nazad na nulu, kao da tek pocinjes da jedes...
na 4:11-4:12 ide neki rez kojim preseces sebe.
Da, namerno sam isekao taj deo, i jos par delova u toku klipa, samo sto se manje primecuje, jer sam pravio neku gresku, koju sam primetio tek kasnije u montazi, pa nisam mogao da snimim ponovo...
Sad znam sta je problem, pa cu se truditi da ne ponovim iste greske u buducim klipovima (y)

definitivno predugo vreme trajanja za ovaj tip sadržaja.
recimo ovaj runtime poslednjeg videa bi bio ok da si npr degustirao barem tri proizvoda. ako želiš da pojačaš satnicu, ubaci tipa snimak kako uzimaš proizvod sa rafa, gde se taman može videti i cena i radnja, ali svakako gledaj da je uvek suština u prvom planu i da nema razvlačenja. atention span je sve kraći, brzo ljudi odustanu od gledanja ako nisu dobili nešto što ih interesuje u roku od desetine sekundi.
nemoj ostavljati ocenu proizvoda preko svoje glave, pogotovo dok pričaš :D

iskreno, ja bih sasekao bilo kakav asmr element. moram da priznam da mi je neprijatno da slušam kako žvaćeš, mljackaš i gutaš. nije konkretno do tebe, ti zvuci su mi jednostavno odvratni :D

i poslednje, probaj da guraš što više entuzijazma, umeš da deluješ smoreno, a ta energija može da se prenese i na gledaoca. ne mora da znači da si zaista smoren, ali probaj da pokažeš što više ljubavi prema tome što radiš. znam da ne može od danas za sutra, ali mislim da je jako bitna, ako ne i najbitnija stvar.

definitivno predugo vreme trajanja za ovaj tip sadržaja.
Ne slazem se da je predugo, radim ja i klipove od po 20 minuta na drugim kanalima, 7 minuta je nista, kome je dosadno ima mogucnost da premotava.
Moze malo da se skrati, da mi kadrovi budu malo kraci i to je to, izbacim par sitnica... generalno sto se tice price, ne davim, dam sve bitne informacije i ne bih krace od toga, ali mogu jos da skratim prazan hod.
nemoj ostavljati ocenu proizvoda preko svoje glave, pogotovo dok pričaš :D
Primetio sam to i jeste malo glupo, ali bas i nema resenja... ja sam na sredini ekrana, ocena izlazi na sredini, glupo je da pomerim ocenu da ne bude na centru... mozda jedino da zamaglim sebe ili ubacim neku sliku kao pozadinu, ali svakako moram da pricam kad dajem ocenu.
iskreno, ja bih sasekao bilo kakav asmr element. moram da priznam da mi je neprijatno da slušam kako žvaćeš, mljackaš i gutaš. nije konkretno do tebe, ti zvuci su mi jednostavno odvratni :D
Sa tim se vec slazem, to sam primetio tek u montazi, jer nikad ne znas sta ce sve mikrofon da pokupi i koliko detaljno... tako da sam od tad poceo da secem te delove, ali opet, mora malo i da se vidi kako to zvacem, zamisli video degustacije proizvoda, a ni ne vidi se da sam ga probao, dakle mora malo to da ide, ali smanjicu te zvukove u montazi.
i poslednje, probaj da guraš što više entuzijazma, umeš da deluješ smoreno
Da, ovo se bez sumnje slazem, na tome moram da poradim. (y)

Ne slazem se da je predugo, radim ja i klipove od po 20 minuta na drugim kanalima, 7 minuta je nista, kome je dosadno ima mogucnost da premotava.
Moze malo da se skrati, da mi kadrovi budu malo kraci i to je to, izbacim par sitnica... generalno sto se tice price, ne davim, dam sve bitne informacije i ne bih krace od toga, ali mogu jos da skratim prazan hod.
kažem ti samo kako danas funkcioniše praćenje sadržaja. ja gledam i clipove od sat i po vremena bez problema.
samo stavi na papir i uradi suvu procenu. koliko dugo neko želi da sluša review jedne čokolade?
kažeš da gledaoci imaju opciju da preskaču. da, ali imaju opciju i da ugase video. a mislim da svakako ne bi trebalo da dođe ni do jednog od ta dva.
ne kažem da treba da skratiš za duplo, ali probaj da optimizuješ koliko možeš jer yt najviše voli kada se video gleda od početka do kraja...

Back
Top Bottom