• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Food, Drinks & Candy CR4ZE! 🍕🍔🍟🌭🍿🥨🧀🥗🥪🍖

View attachment 19777

Vidi se u videu, ima vrednosti i sa ventilatorom i bez, ja imam rernu sa ventilatorom i tako sam koristio.

Ono sto ne obelezavaju uvek jeste to dal rerna treba da bude prethodno vec zagrejana na tu temp, pa tek onda ubaciti ono sto peces, ili ubaciti odmah i ukljuciti tajmer... vidim sad da pise da treba ubaciti u zagrejanu rernu, ja sam ubacio odmah, ali to nije uticalo sto je zagorela, jer to onda samo znaci da je bila krace nego sto je trebalo i bila bi prakticno sirova...

Ne znam sta se desilo, ali naucio sam od sad pa nadalje da je bolje vizuelno da sam procenim kad treba da se izvadi, nego da postujem vreme na ambalazi...
Moje misljenje je da je trebala 2 sata da se fermentise na sobnoj temperaturi pre stavljanja u rernu i da bi onda bila kako treba, ali toga nema u upustvu...
U nekom kasnijem videu, kojeg jos nisam okacio, pekao sam nesto drugo, ali sa 2 sata fermentacijom i ispalo je savrseno i u minut tacno po upustvu, isto lidl zamrznuti proizvod.

Sve su to stvari koje mogu da naprave veliku razliku.
Nemam pojma, mislim da je i ta štrudla prilično "vesternizirana" i ovde je niko ne bi jeo onako kako smo mi naučili, - pospeš prah šećer i to je to.
Da ne bude "suva", ovde jedu isključivo sa:
- Hot ili cold custard (najsličnije vanila pudingu)
- double cream (tečni šlag, pre mućenja)
- kugla sladoleda

I apsolutno niko ne jede bez jedne od ovih opcija, pa mene uvek gledaju bledo 😆

meni deluje da je ova kora od lisnatog testa. sama po sebi tako odležalo smrznuto teško u nekom scenariju može da ispadne dobro. biće ili suvkasta ili dekava. al svakako bolje ovo prvo. a obzirom da je punjenje baš to što kažeš, vesternizovano i liči na američku pitu, eto nekakve vlage za koru :)

Krejzi, vreme je da kuvaš nešto za kanal..

Evo daću ti odlican recept za smash burger, jednostavno i super ukusno..?

Krejzi, vreme je da kuvaš nešto za kanal..

Evo daću ti odlican recept za smash burger, jednostavno i super ukusno..?
Pravio sam vec na kanalu plazma sejk i sa virslama jedno jelo, moze taj recept za smash burger ako ne treba puno sastojaka, jer pravim uglavnom socijala jela...
Ulenjio sam se od ovih novogodisnjih praznika, a imam vec snimljeno 10-ak klipova, samo nikako da ih montiram, pokrenucu se ovih dana (y)

Od sastojaka, treba ti:
junece mleveno (iz mesare)
Sir, Red Leicester, ili listići ili neki po tvojoj želji.
Jedan luk,
Burger sos (Majonez, kečap, senf, so, biber,,crvena paprika, malo soka od kiselih krastavaca i sitno naseckan kiseli krastavac) (ovo ti je rip-off BigMac sosa)
Zemicka po želji,
Začini: Biber, so, sitna paprika, chili flakes (po želji) ili ljuta sitna paprika.

Ako ti odgovara? Pišem recept.

Attachments

Moze napisi, to mogu da pribavim, bar neke verzije, bas danas gledah u Lidlu taj burger sos, zamalo da ga uzmem, eto zajebah se sto nisam.

@TheChef

Za burger, koje meso biras? 80-20? Kod nas u Srbiji je tesko naci tako nesto, pa onda kada se bira junece meso, treba odabrati neko sa procentom masti odgovarajucim kako ne bi bilo previse suvo. Ja licno uzimam juneci vrat. Na Zapadu generalno sam vidjao u prodavnicama 80-20, 70-10 itd. A kod nas nema te prakse da se tako pravi i obelezava. Ili makar ja nisam nailazio na to.

Inace, pravio sam ja i pre neku godinu burgere kuci od nule, sa sve zemickama. Ispalo super:

1767616994723.webp1767617200190.webp1767617056232.webp1767617165465.webp1767617175462.webp1767617184692.webp1767617035384.webp

Moze napisi, to mogu da pribavim, bar neke verzije, bas danas gledah u Lidlu taj burger sos, zamalo da ga uzmem, eto zajebah se sto nisam.
Ma burger sos napraviš sam od sastojaka koje sam napisao,,😊
Kečap, senf, majonez, je baza.

Junece mleveno (10-20% masnoće) 250g
Napraviš dve kugle od 125g, bukvalno samo pokupis meso u kuglicu i lagano stiskas (ne mesiš meso! ) da ne razbijss protein i texturu.

U jednu činijicu pomesaj kašiku krupno mlevenog bibera, kašiku krupnije soli, kašičicu mlevene paprike i čili pahuljice ili malo ljute paprike.

Naseckaj luk na polumesec, ali tanko tanko.

Pripremi burger sos, dve kašike majoneza, kečapa, kašiku i po senfa, malo sitne paprike, malo soli i bibera, kašiku soka od kiselih krastavaca, i jedan kiseli krastavac na sitne kockice.

Zagrej najveći tiganj koji imaš da bude super vruć,

Staviš kuglicu mesa, prekrij papirom za pečenje i onda pritisni sa nečime (ravno dno od male šerpe?) preko papira da se meso ispegla na debljinu pola cm.
Odlepi papir i pospi začin preko mesa, onako dobrano.
Meso ce se skupljati i postajati manje, a ti dodaj odmah luka ( po želji, onako manju šaku) pored mesa nek cvrči i nek upija sokove koje meso ispušta. Mesu ne treba preterano puno da dobije lepu boju pa ga pokupi sa lopaticom i okreni na drugu stranu, pritisni ga da zacvrči. Sokove koje meso ispusti okretanjem, umesaj u luk.
Pospi sada začin i po zapecenoj strani mesa. I stavi sir gore da se topi. Meso bi trebalo dobiti onako " burnt crust" na rubovima jer je tanko, sir otopljen i nabacis luk gore. Stavi na stranu.
Zagrej sada unutranje strane presecene zemicke na tiganju, i skini, stavi na tanjir.
Namazi.burger sosom, i stavi prvo meso sa sirem i lukom na donji komad zemicke.

Napravi i drugo meso na isti način.
Prebaci preko prvog mesa na zemicki i poklopi

Pomislih da ces pojebati te damplinge kad je krenula intro muzika.
Haha, muke su to, lako bih ja da mogu da okacim bilo koju muziku, a ovako sam ogranicen na par numera koje sam skinuo koje smeju da se koriste, a tu nije bas neki izbor kvalitetnih, moracu da pretrazim neke sajtove koji nude besplatnu muziku, pa da opet pretrazujem celu biblioteku...
Obicno odlicno izaberem muziku, ko Tarantino za svoje filmove, ali to je ceo dan posla i to je bilo kad nije bilo copyright-a, sad je druga prica, youtube restriktivniji nego ikad...

Jedino mi Idea pada na pamet, odeljak gde su kuvana jela na grame, ali lutrija je koliko ce biti sveza...

Takodje restorani bi isto trebali da pakuju hranu...

Back
Top Bottom