• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Food, Drinks & Candy CR4ZE! 🍕🍔🍟🌭🍿🥨🧀🥗🥪🍖

Cekaj kako je Milka sad odjednom sranje, kad smo bili klinci vazila je za ubedljivo najbolju cokoladu, pravljena cuvenim mlekom, od cuvenih krava u Svajcarskoj, koje su pasle nikad kvalitetniju travu.

Inace ovde i nema neki izbor, uzmem Ritter Sport, eto jedino mi je on bolji od Milke, ali je preskup.
Ritter Sport ista cena kao Milka barem ovde

Ja sam kao klinac mnogo više voleo najlepše želje od milke, a sada su mi obe pakao. Najlpeše želje sam šećer.
Omiljena čokolada mi je bila crunch, ali mi je i ona sada sranje.
Od ovih što mogu kod nas da se uzmu su mi gotivne one belgijske i holandske kojih ima po maksiju.

Uh bela Crunch kako je nekada bila dobra, a sada je bulja (kao i "redovan" Crunch). Svi šparaju pri proizvodnji na kvalitetu, a cene malo po malo idu ka gore.

Ja sam voleo neke genericke Migros, sto sam dobijao od mojih rodjaka iz Svice.
Mlecna neka, ko ona sa satro "alpskim mlekom" u Lidlu.
To ove cicije kupe u nekom budget shopu, jebem li ga. To neka genericka marka, zeleno bela i kafa bila.
55 rapi, pola franka jedna je tad bila cena. Skoro opet doneo stric, ja probam, ono isti ukus.

Razmisljam se, kako mi je ovo bilo dobro kao klincu, gospodji pomiluj.
Nego kad nemas nista, sve je dobro.

1708967431928.png

Omiljena čokolada mi je bila crunch, ali mi je i ona sada sranje.
i ja sam bas voleo crunch

i yoyo sa rizom

yoyo-cokolada-riza-80gr-3XOQw.png

mislio sam da ne mogu primetiti, ali stvarno se oseca gubitak u kvalitetu i kod kinder cokolade, eurobloka, milke... ako mi se jede cokolada a da nema ukus secercine, moram da platim malo jace jer od ovih standardnih samo treba pobeci

edit: sad vidim da krejzi pominje yoyo sa pirincem. ta cokolada je mozda najvece dno dna

edit: sad vidim da krejzi pominje yoyo sa pirincem. ta cokolada je mozda najvece dno dna

Zavisi sta te zapalo, ja se secam da sam kao klinac jedno vreme uzivao, bila mi medju omiljenima, a kasnije se grozio njih. Bilo ih je od raznih proizvodjaca, ali su se svodile na dve vrste:
1) Normalna ukusna slatka cokolada sa rizom
2) "Margarinasta" ne slatka bamboleo pakaleo™ cokolada sa rizom

Nisam siguran, ali mislim da prva vrsta odavno vise ne postoji.

1000008042.jpg

Zanima me tvoje mišljenje, @2CR4ZY , gde se rangira ova čokolada na ovoj top listi tvojoj
Probao sam je malopre, prvo sam se shokirao kad sam video da je cokolada samo 100 gr, mislio sam da je 300 gr obzirom na cenu u Maxiju - 320 din...
Ipak sam odlucio da je uzmem i da je probam zbog preporuke, ali generalno ne uzimam ovako preskupe stvari...
Obzirom na cenu i da sam mogao da dobijem 3x vise Milke za te pare, mora biti 3x bolja kako bi imala smisao da je kupim pored Milke.

Cokolada je... lepa, topi se u ustima, moze da se jede, moze odma cela da se pojede, morao sam da ukljucim sve svoje kocnice u telu kako ne bih odmah pojeo celu cokoladu od 300 dinara... nekako se zaustavih na pola...

Mislim recimo, ja ovde ne vidim neke velike razlike u odnosu na Milku Noisette... jeste lepa, jeste drugacija, topi se u ustima, cak se i neki puter oseca u njoj (not sure dal mi se to svidja ili ne), ali pre cu uzeti veliku Milku Noisette za te pare i vrlo slican ukus... ili jos bolje uzeo bih kilo Nutele.

Sad se setih, od dobrih cokolada ima i ona grcka - Lacta, ta mi je bolja od Milke, ima kod nas u Veru:

41NS8dOgqSL.jpg

To me podseti, moram posetiti Vero uskoro.

Legla plata pa sam se pochastio jednim od omiljenih chipsova.
Ovaj mi je sigurno u top 3. Obozhavao sam ga kao klinac, a onda je nestao, ili ga ja nigde nisam vidjao. Skoro sam ga ponovo primetio i odluchio da probam. Drago mi je da mi se i dalje dopada ukus, ali se ne setjam starog pa ne mogu da poredim.
No, ovo je chips:

photo_2024-02-27_18-53-59.jpg

Legla plata pa sam se pochastio jednim od omiljenih chipsova.
Ovaj mi je sigurno u top 3. Obozhavao sam ga kao klinac, a onda je nestao, ili ga ja nigde nisam vidjao. Skoro sam ga ponovo primetio i odluchio da probam. Drago mi je da mi se i dalje dopada ukus, ali se ne setjam starog pa ne mogu da poredim.
No, ovo je chips:

View attachment 13407
Moji klinci obožavaju taj čips, brste ga ko koza koprivu, očas posla ga nema.

View attachment 13406

Probao sam je malopre, prvo sam se shokirao kad sam video da je cokolada samo 100 gr, mislio sam da je 300 gr obzirom na cenu u Maxiju - 320 din...
Ipak sam odlucio da je uzmem i da je probam zbog preporuke, ali generalno ne uzimam ovako preskupe stvari...
Obzirom na cenu i da sam mogao da dobijem 3x vise Milke za te pare, mora biti 3x bolja kako bi imala smisao da je kupim pored Milke.

Cokolada je... lepa, topi se u ustima, moze da se jede, moze odma cela da se pojede, morao sam da ukljucim sve svoje kocnice u telu kako ne bih odmah pojeo celu cokoladu od 300 dinara... nekako se zaustavih na pola...

Mislim recimo, ja ovde ne vidim neke velike razlike u odnosu na Milku Noisette... jeste lepa, jeste drugacija, topi se u ustima, cak se i neki puter oseca u njoj (not sure dal mi se to svidja ili ne), ali pre cu uzeti veliku Milku Noisette za te pare i vrlo slican ukus... ili jos bolje uzeo bih kilo Nutele.

Ili još bolje 3kg šećera 😂

Drago mi je da si probao i da ti se sviđa, ako mogu dobro da skontam tvoj komentar. Mislim samo da si u ocenjivanju umešao i cenu, koja naravno da ovakvoj čokoladi ne ide u korist. Uvek za te pare možeš dobiti količinski mnogo više, ako je to nešto dosta blizu (subjektivno), onda naravno da se to, čega ima više, više i isplati.

Meni je ova čokolada prava mera, jedva sam i ovu pojeo. Ali opet, drago mi je da si probao, pa da kada praviš neku top10 fejv listu, možda se bude našla tu negde - ali isključivo po ukusu, a ne po odnosu cena/kvalitet koliko FPS pruža po uloženom dinaru :D

Svidja mi se svakako, ali cak i ako zaboravim na cenu, meni nije puno drugacija od Noiseta, kojeg cak i malo preferiram u odnosu na nju :)

Video sam i neku Lindt od 150 gr - 600 din, pitam se kakva li je ona :D

Back
Top Bottom