• Dragi ÄŤlanovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da proÄŤitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridrĹľavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC Final Fantasy VII Remake Intergrade[2020] + Rebirth[2023]

Ovi nikako da nauce 🥲

a.png

Ovi nikako da nauce 🥲
Ova igra se pravi u stilu stare Mass Effect trilogije. :D Isti ljudi [kazu da skoro niko nece da napusti Rimejk projekat], isti alati, brz razvoj, a inicijalni tech problemi ce da se protegnu preko sve tri igre.

Krajem 2024. je Nomura predao glavni "scenario" za treci deo [u japanu to je opsti sastav igre, sva desavanja, presek svih zona i sl], Nojima uveliko pise igru, IMO nece se dugo cekati za finalni deo.

Drzite se za gacice, poceo sam da igram Rebirth...
Za sad je sve ok, ali brzo se to da promeniti...

baš je weaboo igra. nije za nepoštovaoce kulture.

igra se ovih dana... prelepo izgleda na pcju.
1740687968364.webp

Prilicno dugo igra traje, nisam jos zavrsio ni prvi chapter, a znam koliko ih ima...

Ok je grafika, cutscenovi su najbolji deo vizuelne price, steta sto igra koristi krsh engine, te ima brojnih problema... te su indoor lokacije dosta zahtevnije od outdoor-a, kvalitet slike nije ujednacen, vec bas poprilicno varira, ne znam dal sam ikada u nekoj igri video da ovoliko varira kvalitet prikaza, da je u jednom momentu vau, a par sekundi kasnije krsh...

Najvise mi smeta sto ne moze da se iskljuci motion blur pri pomeranju kamere, previse je agresivan, iskljucio bih ga skroz da mogu... i smeta frame time, koji je all over the place... video sam da ingame fps limiter pravi taj problem i da treba koristiti riva tuner, problem je sto u igri nigde nemas opciju da stavis na off fps limiter, tako da kad stavim u rivi da mi ogranici na 60, igra gleda sta je podeseno u igri, a ne rivi, te to prioratizuje...
Osim toga kretanje je cudno i jencky, kao i animacije...

To su neke lose stvari za sad, posto igra traje predugo, necu uopste igrati side questove i aktivnosti, vec samo main, pa dokle doguram, dok mi ne dosadi, za sad je sve super, ali nikad ja nisam zavrsio neki FF do kraja, iako je bilo par njih gde sam stigao skoro do samog kraja.

Pro tip: u Riva Tuneru stavi limit na 59.98 umesto 60.

Probao i dalje u igri pise 60... forsira i dalje podesavanje iz igre...

Ako ti je frametime linija ispeglana (skroz ravna), znaci da Riva Tuner radi posao (bez obzira da li je i na drugim mestima stavljeno 60).

Primer neispeglanog i ispeglanog frametime-a:

a.png

Last edited:
Pa nije, zato i znam da Riva ne radi posao...
Rapavo je koristio rivu ili ne... a riva bi trebalo da to ispegla... ne znam dal ima neki nacin da nateram da igra pioratizuje riva podesavanje, a ne ingame...

Riva Tuner ide preko bilo cega, kao da je overlay.
Probaj da ogranicis na lupam 35fps. Ako ni tada nije ravna linija, onda sama igra brljavi - "nepopravljiva" je preko Rive.

Radio sam po ovom videu i lik je totalno ispravio frametime liniju koristeci Rivu... mada ima nesto bolji CPU, pa mozda je i to razlog...

Riva lepo pegla sve dok ti GPU nije zakucan na 99%. Zato rekoh da probas na 35fps, jer tvoja graficka moze da izgura i vise od toga.

Ne vredi, koju god vrednost da stavim u Rivi, igra to ne konstatuje... stavim 35, a u igri i dalje pise 60.

Primetio sam, rapav frametime dobijem samo kad je vsync ukljucen, a kad stavim VRR umesto njega, onda je ravna linija za frame time, bas kako treba, ali onda je problem sto imam tearinga...

Polupana igra :D

U igri iskljuci vsync, a u nvidia control panelu ga ukljuci. To je jos jedino sto mozes da probas.

imaš ffrebirth fix mod u kome možeš menjati fps vrednost, fov, ultrawide, etc...

Back
Top Bottom