Pre neki dan pogledao
Deadpool & Wolverine....brate mili
Svakim danom mi sve gori utisak. Lagano najlosiji deadpool film, bedno, nabacano i odradjeno reda radi, ali glavni cilj ispunili. Stvarno svaka cast na minimumu truda ulozenog u ovo. Rejnolds prilicno naporan, da nije Hjua u ulozi Wolverina...
Potpisujem.
Jedan od gorih Marvel filmova. Ruku na srce, meni nijedan Deadpool nije legao, ali ovaj je najgori do sada. Najbolja stvar u filmu je montaza ona sa muzikom dok ide credits.
Marvel je po meni izgubio sve konce kada je uveo putovanje kroz vreme/multiverse. Time su izgubili apsolutni bilo kakvu tezinu i ozbiljnost koju su, donekle, imali Marvel filmovi pre tog trenutka. Spidermen je jedini uspeo da uradi tu nesto zanimljivo, ali i to je diskutabilno koliko je zapravo taj film dobar sa strane umetnosti (kao film), a koliko je zabavan jer je fan service (pricam o poslednjem igranom, animirani je prica za sebe i pravo malo remek delo).
U sustini, ne vidim kako ce se Marvel oporaviti od ovoga, imace tu i tamo verovatno stand alone dobre filmove koji ce biti van zanra i to ce uzimati nagrade (jer ljudi kojima je trenutni Marvel dobar su naviknuti na mnogo niske kriterijume, tako da sa malo necim boljim, poludece sa ocenama i generalno hajpom po netu).
Meni je samo izuzetno drago sto sam doziveo zlatne godine Marvel filmova, kada se gradio hajp i prica, bukvalno je bilo kao neka serija koja traje 5-6 godina, svi pricaju o tome, ljudi koje nikad nisu zanimale takve stvari se ukljucili u ceo taj momenat, fantasticna zavrsnica, fanstastnicni neki svetovi i likovi. Po tome cu generalno pamtiti Marvel (ta lepa secanja iz tog perioda). Iako naravno to nisu vrhunski bili filmovi kao filmovi (Skorseze je imao tu sta da kaze), ali su bili neverovatno zabavni i jednu celu malu kulturu, koja je bila geekovska, izbacili u mainstream.
Nadam se da gresim, ali stvarno ne vidim kako se Marvel cinematic universe moze oporaviti i postati ponovo zabavan.