• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2022)

Status
Not open for further replies.
Da jbt, Prey! A ne mogu da editujem, ide umesto Elvisa na top10 (y)

Pogledao Avatar: The Way of Water u IMAX-u. Veoma lep film, ali ne znam koji ih je đavo spopao da su film distribuirali sa varijabilnim frame rate-om. I to ne iz scene u scenu, nego cut-a u cut u istoj sceni! Znači imamo high fps scenu, prebaci kamera shot na drugog lika, low fps, treći cut i opet high fps. Totalno izbacuje iz takta. Zašto snimati film sa 48 fps kada onda prebace, naočigled nasumično u 24? Što je gore, taman čovek krene da se navikava na neobičnosti 48fps-a na filmu, pa prebace na 24 fps i onda jer smo do sada gledali dupli rate, mozak izgubi inače postojeću iluziju i film izgleda kao da secka. WTF

Pored toga je super ispričana priča (koja je po sadržaju u poređenju sa prethodnim delom još siromašnija), sa odličnim karakterima (Payakan najjači lik ikada). Pun klišea, ali efektivno sklopljena eko propaganda. Oseti se da je umro James Horner, jer muziku nisam ni primetio u filmu. Šteta što će kanda isti ovaj lik komponovati mjuzu i za ostale delove. Akcija je super i film grabi pažnju. Spektakl vredan para za kvalitetan bioskop. Animacija je stvarno top-tier, niko još nije uspeo (a da sam ja video) da dočara težinu u uverljivu fiziku CGI-ovima kao ovaj film.

Sedam filmova koje sam odgledao iz ove godine ovako bih poređao:

Odlično:
Vesper
Crimes of the Future

Vrlo dobro:
The Witch Part 2
The Northman
A Christmas Story Christmas

Jedva sam čekao da pritisnem shift+delete:
Christmas Bloody Christmas
Scream

Pogledao Avatar: The Way of Water u IMAX-u. Veoma lep film, ali ne znam koji ih je đavo spopao da su film distribuirali sa varijabilnim frame rate-om. I to ne iz scene u scenu, nego cut-a u cut u istoj sceni! Znači imamo high fps scenu, prebaci kamera shot na drugog lika, low fps, treći cut i opet high fps. Totalno izbacuje iz takta. Zašto snimati film sa 48 fps kada onda prebace, naočigled nasumično u 24? Što je gore, taman čovek krene da se navikava na neobičnosti 48fps-a na filmu, pa prebace na 24 fps i onda jer smo do sada gledali dupli rate, mozak izgubi inače postojeću iluziju i film izgleda kao da secka. WTF

Pored toga je super ispričana priča (koja je po sadržaju u poređenju sa prethodnim delom još siromašnija), sa odličnim karakterima (Payakan najjači lik ikada). Pun klišea, ali efektivno sklopljena eko propaganda. Oseti se da je umro James Horner, jer muziku nisam ni primetio u filmu. Šteta što će kanda isti ovaj lik komponovati mjuzu i za ostale delove. Akcija je super i film grabi pažnju. Spektakl vredan para za kvalitetan bioskop. Animacija je stvarno top-tier, niko još nije uspeo (a da sam ja video) da dočara težinu u uverljivu fiziku CGI-ovima kao ovaj film.

to sam i ja primetio, milsio sam da mi se cini ali i drugu ljudi se zale na netu, cak je i cameron pomenuo u intervjuu da nekim scenama treba 48 a nekim ne...milism jbg ako ides idi skroz. imo 48fps-a dosta pomaze kod 3d efekta. kad su krenuli oni logoi na pocetku rekoh u sebu u jbt wtf, prvi put da sam to osetio kod 3d-a.

Daaa i meni je 48 bio vrh kad sam gledao Hobit 3 u 3d ili kako je već bio podnaslov, msm drugačuje def al to je jedino što sam tako gledao ja mislim

48 je bolji za akcione scene, pogotovo sa haotičnim panningom kamere, ali ovako za dijaloge španska serija pakao.

generalno mislim da mi je ok varijabilno, ali možda ne ovliko često da se menja kao u A2.

Ljudima koji su radili CGI u Avataru 2 treba dati doživotnu penziju, sve stvarno vrhunski izgleda.
S druge strane (gotovo) nikakve dubine ni suštine, oslanja se previše na spiritualnost i plitke emocije, često sam pomislio 'dosta više sa rastezanjem, daj akciju'; Predvidljivo od prve minute, viđeno i ispričano stotinu puta. Očekujem da i nastavak nastavi istim putem...

Dva masivna problema ovog Filma su

1. Barem sat vremena je duži nego što treba, plašim se i više. Baš sam se borio sa samim sobom da izdržim trajanje. Its fuckin hard. Nažalost nema reprize za mene u bioskopu nikako. Žao mi je zbog toga jer neke stvari bi def voleo opet da vidim, stoje visoko iznad svega ostalog iz ove godine.

2. Nedostatak bilo kakvog humora, kako da kažem zajebancije, auto parodije BILO KAKVE kao u T2 recimo kad Svarceneger uči neke banalnosti od Konora, Kad Henriksen brzo bode nož u Ejliens, Uzi koji pada niz stepenice u True Lies...... Sve je smrtno ozbiljno a opet kako reče Omega gore ujedno i jako plitko, na mnogim mestima ekstremno naivno i zbrzano pa se onda postavlja pitanje again čemu tako epsko trajanje sem da film bude epski sam po sebi. Naravno da je ovo posledica pisanja višestrukih nastavaka, i slaganja priče, nagomilavanja likova zarad širenja porodične tematike jer za šta drugo možeš da se uhvatiš, kec je bio zaokružena celina itd. Takodje OČEKIVAO SAM makar u nekim momentima brutalniji i suroviji film. Par scena def svedoče da je i Dzejms toga svestan ali avaj ništa od toga u Filmu koji puca na velike gledanosti i najšire publike. Ovo nije zamerka više nešto što sam osetio da baš nedostaje, dakle još brutalniji sukob ljudi i Navvi, neka vrsta opšteg masakra genocida odmazde...medjutim ništa od toga ljudi i dalje pale samo sela i povremeno ustrele MID SPOILER po neku ribu.

DA se razumemo ove stvari me nisu preterano negativno iznenadile, očekivao sam ih i plašio sam ih se. Ali to ne znači da su mi bile manje neprijatne.

Sa druge strane veoma mi je drago što sam prešao preko svega toga jer sam dobio Landmark James Cameron Finale. Sad ne znam otprilike tačno al recimo zadnjih 40-30 minuta su mi bili najbolji Film ove godine i drago mi je što Dzejms i dalje ima samo jedan način da završi Film a to je kao Najbolji Akcioni Reditelj svih vremena. Fuckin Love it.

To takodje važi za prezentaciju, IMAX kao i izuzetan 3d, te stvari su već drugi hvalili i detaljisali ja nisam ništa stručniji i pametniji da imam šta da dodam.

Teh u Filmu Generalno je prva liga, to se retko vidja , dakle vozila, naoružanja, egzoskeleti, podmornice, Dzejms to nikad ne prepušta slučaju i to je perverzija. To me recimo veoma zanima da vidim kako će da se razvija u budućim nastavcima...Što se tiče novih bića sad je akcenat malo na vodenim stvorenjima i šta znam ok al moglo je bolje.

Put Vode je put sa kojeg nema povratka za Djemsa. Nastaviću da ga pratim jer dok god je čaša makar pola puna i to je nešto, ipak je jedan od meni najvećih reditelja ikada.

Prolaznaaa.

Last edited:
Da je film malo više 'gory' i suroviji kako reče kolega, mislim da bi bio i zabavniji, ona ruka što odleti u jednom trenutku nije dovoljna definitivno. 😁

sta znam scena sa kitom i mladuncetom je bila prilicno brutalna, ovo je tek pocetak serijala, ocekujem dosta veci shit u sledecim filmovima.
film ima dosta liikova, svi ce oni biti tu i kasnije tako da jbg morao je da se odradi taj setup. ovo je kao lotr ili matrix 2,3, filmovi se rade uporedo, perfomance capture za sve filmove je vec snimljen (ako se ne varam).

Da 3 je u postu, a snimio je i neke delove za 4 valjda zbog dece...to je pomenuo pre još u onom razgovoru sa vilnevom

Cameron je ovih dana rekao da je blizu kraja postprodukcije izbacio 10 minuta akcionih scena sa vatrenim oruzjem. Mislim da je to ne bi puno promenilo utisak filma, a ovako je film ispao 3h dugacak.

Ko zna, mozda dobijemo to u nekoj extended BD verziji filma.

Ja sam potpuno imao utisak da gledam extended verziju a ne bioskopsku, čak na par mesta neki jako čudni skokovi narativni sad jbg dosta toga neću da pričam, ima i dobrih stvari koje nmg da komentarišem uvod je mnogo bolji i efektniji od prvog dela jer ne mora upoznavanje odmah se predje na stvar, moji problemi su posle...

Scena Lova mi je bila veliko iznenadjenje, zapitao sam se čekaj što ovo nismo videli ranije, ovo je važno da se prikaže, nisam zadovoljan ni sa time koliko ima Dzejka i Najtiri u ovom Filmu, ko su ovde glavni likovi, no dobro verovatno je to donekle i raspored za radnju koja dolazi posle. Da je drugačije imali bi stand alone nastavke

Takodje 3d odavno više nije tema ali ovo je verovatno najbolji 3d ikada.

Samo ovaj citat da izvučem živa istinaaaaaa

The New Yorker critic Anthony Lane opined "The film is more than three hours long, some of it dangerously close to dawdling; not until the final third does Cameron apply the whip and remind us that, in the choreographing of action sequences, he remains unsurpassed

Last edited:
Napravili od filmskog spektakla igru: prvi level džungla, drugi voda, u trećem mora pustinja ili polarni setting... :ROFLMAO:

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom