Pogledao Avatar: The Way of Water u IMAX-u. Veoma lep film, ali ne znam koji ih je đavo spopao da su film distribuirali sa varijabilnim frame rate-om. I to ne iz scene u scenu, nego cut-a u cut u istoj sceni! Znači imamo high fps scenu, prebaci kamera shot na drugog lika, low fps, treći cut i opet high fps. Totalno izbacuje iz takta. Zašto snimati film sa 48 fps kada onda prebace, naočigled nasumično u 24? Što je gore, taman čovek krene da se navikava na neobičnosti 48fps-a na filmu, pa prebace na 24 fps i onda jer smo do sada gledali dupli rate, mozak izgubi inače postojeću iluziju i film izgleda kao da secka. WTF
Pored toga je super ispričana priča (koja je po sadržaju u poređenju sa prethodnim delom još siromašnija), sa odličnim karakterima (Payakan najjači lik ikada). Pun klišea, ali efektivno sklopljena eko propaganda. Oseti se da je umro James Horner, jer muziku nisam ni primetio u filmu. Šteta što će kanda isti ovaj lik komponovati mjuzu i za ostale delove. Akcija je super i film grabi pažnju. Spektakl vredan para za kvalitetan bioskop. Animacija je stvarno top-tier, niko još nije uspeo (a da sam ja video) da dočara težinu u uverljivu fiziku CGI-ovima kao ovaj film.