Naravno da sam preterao malo sa tom rečenicom (da su svi ostali glumci u filmu lošiji zbog njega) . Ali preterao sam jer ga uopšte ne podnosim. Što se tiče filmova u kojima mi je bio tolerantan, da ne kažem dobar, su Requiem for a Dream i Dallas Buyers Club (iako body tranformacija nije jednako dobra gluma, što često ljudi mešaju) . Sve ostalo ne bih komentarisao. Moguće da me previše iritira da bih mogao racionalno da posmatram njegove uloge
Requiem for a Dream, Fight Club, Mr Nobody, American Psycho, Alexander, Dallas Buyers Club, Blade Runner 2049, House of Gucci,... se ne slazu sa tvojom teorijom.
Sada ovako preko ovog klipa ne vidim nekihpromena u cgiu i samoj animaciji, prica je klise (bar prvi deo a cisto sumnjam da ce i ovde ici drugim putem...)
Meni se nije svidjalo sto su likovi inspirisani tim pokahontas fazonom ali ok i to sam progutao u kecu, najveca mana mi je bila sto u nekim momentima prvi film me je malo smarao, ima tu kao neku dubinu ali isto tako kao i novi betmen, jednostavno je mogao biti kraci za pola sata....
Inace najvise mi se svidjaju zivotinje i ekosistem u filmu, zaista lepo izgleda pogotovo za to vreme 2009 beseje izasao film?
90% filmova danas su prepakovane price,neko je napisao spijun,swat,policajac u penziji ide sveti se itd itd
Sve zavisi kako je upakovano a Avatar je vizuelno mnogo dobro upakovan
Svideo mi se, ali sam nekako očekivao više, ne znam, pogotovo posle onih diskusija na netu da je "horror" i da je trebao da bude "R Rated". Neke stvari su mi nekako, ne znam.... prolazne u filmu a mislio sam da će se fokusirati više na njih.
Inače da, neko napomenuo, ali 3D je stvarno super odrađen.
Odgledao The Northman i generalno korektan film, očekivao sam mnogo ozbiljniji film ne znam zašto.
Nekako produkcija i način na koji je režiran film su mnogo iznad priče i dijaloga koji su na nivou prosečne epizode Vikings serije.
Dosta mi je nekako nedorečen film u pristupu, ne znam ni sam kako bih opisao. Svakako preporuka da se pogleda.
Pogledao the last kingdom posle mnogo odlaganja(nedostatak vremena) 6.5 /10 samo zbog kraja manja ocena inace nije los film uopste.
Northman mi je sranje na kvadrat, mozda nisam realan ali moj ukus je nesto drugaciji i jednostavno ne volim ovakve filmove.
Northman 4/10 (samo zbog soundtracka)
Sonic 2 osetno zabavniji od keca. Tails je presladak Plus bonus scena mi je dala fin hajp za sledeci Steta sto je Keri rekao da se povlaci iz filmske industrije.
Wow kakav film
Film bi trebalo da uzme Oskara za kinematografiju, production design, za zvuk, i da još postoji Oskar još uvek za montažu zvuka i to bi trebalo da uzme.
Koliko prelepih kadrova, maltene od samog početka filma. Takvo "loženje", u pozitivnom smislu, tj. takav "paljevinski film" što bi se reklo, odavno nisam video.
Ima 3-4 (ako ne i više), siguran sam, kultnih sekvenci koje će sigurno biti reper za sve filmove sličnog tipa.
1. Sam početak filma i montaža Danger Zone
2. Maverick vs klinci u sklekove
3. Maverick demonstracija da može da se izvede misija za 2:15
4. Closeup jet engina kako se pali i cela bioskopska hala "grmi" - nešto poput Betmobila u novom Betmenu samo meni 2x bolje
5. Odličan editing scena kada Maverick rade sulude stvari i prolazi izmedju svojih učenika, kako se to dobro čuje majko moja, a vizuelno tek koliko je lepo
6. Sama misija
7. Kradja aviona F-14 i potpuno dominiranje
Što se tiče zapleta, baš je prosečan, rekao bih. Razvoj likova se bazira na već izgradjenim likovima i situacijama iz prvog dela, tako da nema tu nekih epskih bravura. Ali mislim da je to i dobro, koncentrisali su se na ono čega će se svi sećati - apsolutne dominacije Maverika. Kao i vrhunskih kadrova i zvukova.
Kada idem u bioskop ili gledam kući film, želim da verujem u to šta gledam, tj. želim da vidim doživim nešto novo. Ovih 2h sam bukvalno bio u Top Gunu, ceo taj svet mi je bio uverljiv, sa umetničke strane stvorili su nešto što ne bi mogli da stvore kroz knjigu ili sliku - ovde video i zvuk, gluma i režija se spajaju i nastaje nešto neverovatno.
Mislim da sam i imao sreće jer, pošto je prva projekcija u bioskopu, radnik koji pušta nije znao koliko treba da bude zvuk podešen (koliko glasno da se čuje). Ali rekao mi je na kraju da je išao osećajem i da misli da treba cela bioskopska sala da se trese Bogami nije pogrešio. Odavno nisam doživeo na ovaj način zvuk u nekom filmu.
Ocena 8.5(možda i 9) od 10
Note: Izuzetno subjektivni osećaj je i ignorisao sam pregršt klišea i nekih stvari koje će verovatno smetati nekim ljudima. Sve to sam stavio na stranu jer vizuelno/audio iskustvo je bacilo sve drugo u senku.
Ovako neki osećaj sam imao kad sam gledao Mad Max Fury Road recimo. Dakle, podjenako upečatljivo vizuelno audio iskustvo.
Meni je te godine to bio film godine. Vrlo moguće da će to biti i sa ovim ostvarenjem. Doduše, duga je godina, a nisam još uvek ni gledao neke hitove poput The Northmana i Morbiusa.
Box Office: 'Top Gun: Maverick' Opening To $150M, Best For Tom Cruise
deadline.com
Cruise nikada nije imao veliki opening weekend hit, nikad nije dostigao ni $70M OW. Njegovi filmovi krenu sporo i onda dobre impresije drze film u bioskopu jako dugo. Njegov najuspesniji film je zadnji MI Fallout [skoro $800M].
Pogledah Mavericka u Imax-u. Bioskop je 10/10, ubedljivo najboje platno, ostrina slike i zvuk koji sam do sada doziveo. Uzivanje za gledati.
Film je veoma dobar, nije bas ludacki experience kao npr Fury Road sto je bio, ali bas se primeti koliko su se potrudili oko realisticnih scena letenja. Na facama im se vidi kako im G-force pomera kozu i misice, samo sto im oci nisu iskocile iz lobanja u par scena. Ima nostalgije koja me nije puno pogodila [nisam velik fan originala, it's a good film], ali bez ikakve sumnje mi je Maverick bolji od keca.
Cruise je ocekivano odlican.
Val Kilmer je dobio dobar sendoff, ne samo u ulozi Iceman-a vec i uopsteno za celu njegovu filmsku karijeru.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.