Jorgovani - Prozivanje i sprdnja na stvari u nasoj filmskoj industriji sa dodatkom meta momenata. Bilo je osvezavajuce videti Slobodu i Bosiljcica u ovakvim ulogama. Lezi im, imaju hemiju i prilicno su dobri, rekao bih Sloboda najbolja od cele ekipe. Ima tu zanimljivih odnosa, sem likova koje glume ovo dvoje, tu je i odnos izmedju rezisera i ostatka ekipe, pre svega s producentom i scenaristom.
Svideo mi se nacin na koji je snimljen, kamera koja cesto prati likove kroz prostor, duzi kadrovi, bez mnogo rezova.
Da se poradilo jos vise na odnosima, bio bi ovo dosta upecatljiviji film, ali i ovakav kakav je, dah je svezine u domacoj kinematografiji.
Mene je ovo dobro zabavilo, humor je prilicno uspesan, od mene preporuka.
p.s. Sloboda izgleda topciderski
Nedelja - Najzad pogledao ovo, imao sam odredjena ocekivanja, ali nisu se bas ispunila. Pre svega, film ocigledno ima problem zbog "film montiran iz serije" pristupa.
Izbacivalo se dosta, zbog cega odredjeni likovi i radnje prosto pate od nedovrsenosti. Moze se reci da se Dzej ni ne izdvaja kao glavni lik ovde, cak je vise Dzamba glavni i ima najbolje odradjen put. Falilo je ovde necega sto ce vise vezati za lik Dzeja, vece posvecivanje radu sa Marinom i Futom i ti poceci u muzici, generalno veci fokus da bude na Dzeju tokom filma. Nedopecen je film nekako.
Ono sto jeste za pohvalu je sam stil rezije. Oseca se od pocetka uticaj Skorsezea na rezisera, pre svega
Goodfellasa. Sto bi rekao jedan na letterboxdu -
As far back as I can remember, I always wanted to be Džej Ramadanovski.
Iako film malo luta negde na sredini, uglavnom je dobrog tempa i nemam nekih zamerki tu. Sa tehnicke strane je to dobro, al jbg, scenario najvise kvari ovo.
Preporucio bih za gledanje, okej je, ali ocekivao sam vise.