• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Samo RivaTuner koristi za limit, nebitno je da li limit posle ukljucis i u samoj igri. Takodje za Scanline sync stavi vrednost 1.

Za DX11, DX12 i Vulkan igre odlicno pegla frametime. Dok kod starijih igara moze da bude kontraproduktivan.

Nisam probao da ogranicim preko control panela ali jesam preko riva tunera. Jesi li probao sa Riva tunerom u RDR2 i kakva su iskustva?
nisam koristio riva tuner sa rdr2 nažalost. kasnije sam nabudžio bolji tv i onda sam jedva i 60 dostizao 😂

Cujem da kazu da je ovo najlaksa Souls igra, dobro je, naucili su lekciju :)

Deluje mi da je više do toga pošto je open world igrači imaju više izbora kako i kada pristupiti delovima igre, jačim neprijateljima ili boss-evima,
što može olakšati igraču, dok su prethodne igre bile dosta linearnanije i toga nije bilo (ili je bar bilo neuporedivo manje).

A mogao si i u prošlim delovima da grinduješ da bi dao sebi edge, nije to zanemarljivo.
Naravno nisi nikada mogao da priđeš ni blizu da budeš OP.

I daleko od toga da je From morao da nauči neku lekciju. Znaju dobro šta rade, i znaju da imaju mnogo fanova koji žele baš to.

Još par bossova. Ovaj poslednji mi je jebao sve po spisku dok nisam počeo da igram Sekiro sa njim.

Last edited:
Deluje mi da je više do toga pošto je open world igrači imaju više izbora kako i kada pristupiti delovima igre, jačim neprijateljima ili boss-evima,
što može olakšati igraču, dok su prethodne igre bile dosta linearnanije i toga nije bilo (ili je bar bilo neuporedivo manje).
Upravo to su rekli u review-u, takodje posto ima gomila skillova i magija, oni dosta pomazu, jer magiju bacis iz daljine.
Mozes prvo da ocistis celu mapu, da se dobro natankujes i onda one-shotujes boss-ove.

Ja sam provalio zasto je meni Souls bio tako tezak, igrao sam na tastaturi i misu, tu gresku sam napravio i sa Hades, pa kad sam presao na dzojped, bilo je neuporedivo lakse, tako da jedva cekam da probam ER, iako mi je zadnji na spisku i nece doci na red barem jos godinu dana, najmanje.

NEGO, ono sto mene buni... ova igra ima ozbiljne stuttere, ejjj i na novim i jakim konzolama, kao sto su PS5 i XSX... a jos je old ili aj da kazemo cross-gen igra!!!
Pa zamisli da je bila samo next gen igra (kao sto su mnogi ovde to zeleli), pa to ne bi moglo da se pokrene, kad sad imaju zestoke stuttere na jebanoj cross-gen verziji, sramota!!!

Pa ove nove konzole, nikad u istoriji nisu bile tako jake, msm to je i logicno, evo da budem precizniji - nikad nisu napravile bas ovoliki jump u snazi hardvera, da su prakticno jake ko prilicno jak PC, a peformanse nikad gore!!! prvo ne mogu u svim igrama da izvuku cak ni 60 fps u 4K rezoluciji... zatim izlaze im cross-gen igre, koje se zamrzavaju na 2 sekunde... nikad gori perf nije bio ili bar ja nisam pratio starije konzole... nekako, ko da otkad su ubacili PC hardver unutra, poceli su da imaju probleme, kao sto PC igraci uglavnom imaju... PC kletva je jaka :D

Last edited:
NEGO, ono sto mene buni... ova igra ima ozbiljne stuttere, ejjj i na novim i jakim konzolama, kao sto su PS5 i XSX... a jos je old ili aj da kazemo cross-gen igra!!!
Pa zamisli da je bila samo next gen igra (kao sto su mnogi ovde to zeleli), pa to ne bi moglo da se pokrene, kad sad imaju zestoke stuttere na jebanoj cross-gen verziji, sramota!!!

Nije to bas tako niti ima veze sa old/cross/next gen "zahtevnoscu". Nego su oni (From) nesposobni da naprave-optimizuju igru da radi (Day1) kao podmazana.

Last edited:
Koliko znam, ne umeju ni kasnije da je podmazu :D

Ovo im je ipak prvi open world, pa im se mozda i moze progledati kroz prste zbog toga...

Pa ove nove konzole, nikad u istoriji nisu bile tako jake, msm to je i logicno, evo da budem precizniji - nikad nisu napravile bas ovoliki jump u snazi hardvera, da su prakticno jake ko prilicno jak PC, a peformanse nikad gore!!! prvo ne mogu u svim igrama da izvuku cak ni 60 fps u 4K rezoluciji... zatim izlaze im cross-gen igre, koje se zamrzavaju na 2 sekunde... nikad gori perf nije bio ili bar ja nisam pratio starije konzole... nekako, ko da otkad su ubacili PC hardver unutra, poceli su da imaju probleme, kao sto PC igraci uglavnom imaju... PC kletva je jaka :D
Kao sto si i sam rekao nisi pratio starije konzole. Zato se suzdrzi od ovakvih konstatacija koje veze sa istinom nemaju. Kakvi su nekada jumpovi bili u snazi hardvera i grafici ovo sada je smesno. Neke konzole su na launchu brisale patos sa PC-om u tom momentu naravno to bi se veoma brzo promenilo u korist PC-a. Sada su konzole spale na to da na launchu budu jake kao poprilicno jak PC. Sto je veoma tuzno. Postale su brendirane PC konfiguracije usko orjentisane na gaming sa povoljnom cenom.

Sinotj sam bio produktivan.
Ubio sam sledetje:
- Bloodhound Knight Darriwil
- Demi-Human Chief
- Patches
- Tree Sentinel
- Erdtreee Burial Watchdog
- Margit, the Fell Omen

Margit sam ishao istom taktikom kao DH, naravno, bilo je momenata kao shto su ovi:
20220226180110_1.jpg

Ovo me posebno naljutilo jer sam iskoristio samo jedan flask, a Margit je imao low health, ali onda me je bacio s litice...

20220226184026_1.jpg
ali, to me samo nateralo da nastavim da paprim.

Borba protiv Tree Sentinel je bila pakao, stuttering je bio ekstremno izrazhen, ali uspeo sam nekako da satrem tog konjanika. Nakon toga sam odluchio da istrazhujem, pa sam igrom sluchaja zavrshio skroz na istoku, gde sam umro par puta dok nisam nashao put iz rudnika. Potom sam nastavio da istrazhujem i genijalno mi je kako igra dobro postavlja velike neprijatelje "taman iza tjoshka". Malo je falilo da naletim na ogromnog zmaja. Izbegao sam ga samo jer sam odluchio da trchkaram preko brda.

Stari drugar:

20220226152343_1.jpg

20220226163100_1.jpg

20220226191713_1.jpg

20220226213122_1.jpg

20220226212941_1.jpg

Garantujem da je preuveličana izjava, možeš li okačiti review ovde?

To se uglavnom odnosi na sporedne u malim tamnicama, gde se desi da na slepo ubodem pravu taktiku (da je neki boss ranjiv na magiju), pa ga na brzinu nalupam. Ovi bitniji su ozbiljni protivnici i većina ima nenormalno raznovrsne movesetove. Ali imaš i opcione Ancient Hero of Zamor i Crucible Knight koji su u početnoj oblasti, i ubili su me više puta nego poslednji Dark Souls bossovi. Margit je prvi pravi boss, i važi isto. Priznajem da sam malo underlevelovan sa healthom i dmg-om, i da ne koristim summone, ali nije to toliko bitno da pravi drastičnu razliku.

Liurnia seal je sredjen, aj sutra da vidim kakav je 2nd legacy dungeon...

Otkrio sam juche juzhno ostrvo, pa sam morao da pauziram sa zamkom malo. Zamak mi je veoma kul sada, osim onih jebenih vitezova sa shtitom i machem. Oni sa halberdom su podnoshljivi, ali lik sa shtitom i machem je ultra smarach.

No, juche su pali:
- Grafted Scion
- Runebear
- Cemetery Shade
Scion chizovan kroz vrata, ko mu je kriv shto ne mozhe da se provuche.
Jako mi se dopada kako je svet napravljen. Nisam ljubitelj open world igara, ali Elden Ring to menja. Nisam video do sada ni jednu igru koja nije mogla da bude bez velikog otvorenog sveta, osim Elden Ring i Kodjiminog kurir simulatora. Elden Ring je ochigledno pravljen sa svakim jebenim metrom na umu. Konstantno me odushevljavaju razne sitnice na koje naletim, a lepih pogleda ima na sve strane. :)

Naleteo sam na josh jedan prevara kovcheg. Taj me bacio negde daleko na sever, ne bih ni da kachim jer mi deluje kao velik spoiler.
Random screenshots:

20220227183936_1.jpg

20220227184338_1.jpg

Jedini mini dungeoni koji su vidljivi na mapi su rudnici, ucrtani su u mapu kao mali crveni krug. Samo je problem sto bas taj deo mape postane nevidljiv kada igra tu baci bigass Dungeon ikonicu, pa je tesko posle X sati skontati sta je tacno rudnik a sta nije. Predlažem da pored tih lokacija bacite badge ikonicu dijamanta.

Te badge ikonice takodje stavljam kod svakog vendora, teleportera i underground zona koje sam ostavio za kasnije.

edit - Ako znate da idete u borbu sa konjem [npr Zmajevi ili Mariner field bossovi], uvek prebacite oruzje u 2-handed mod, ili jos bolje uzmite u ruke najvece i najjace oruzje koje imate. Damage ce biti drasticno veci nego da koristite obican shield+weapon combo. Takodje, igrac na konju nema weight limit, pa mozete staviti i najjaci armor.

Last edited:
Back
Top Bottom